Home » , , , , , » Βεβαίωση αποδοχών ΙΚΑ -εισφορών ΟΓΑ 2014 στο taxisnet μισθωτών και συνταξιούχων για την φορολογική δήλωση 2015

Βεβαίωση αποδοχών ΙΚΑ -εισφορών ΟΓΑ 2014 στο taxisnet μισθωτών και συνταξιούχων για την φορολογική δήλωση 2015

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 | 12:50:00 μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σχετικά  με την ηλεκτρονική υποβολή του αρχείου βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων  και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014.


Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση για τον τύπο και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και την υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2014, η οποία είναι προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΚΑΔ: Δ19002/25-02-15). Η Απόφαση προβλέπει ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης ηλεκτρονικής υποβολής του ανωτέρω αρχείου βεβαιώσεων για το φορολογικό έτος 2014 την 31η Μαρτίου 2015.

Λόγω της μη έγκαιρης ενημέρωσης (εν αναμονή της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της ως άνω απόφασης) των αρμόδιων φορέων και επιχειρήσεων που είναι υπόχρεοι για την ηλεκτρονική αποστολή του ανωτέρω αρχείου βεβαιώσεων και προκειμένου τα παραπάνω πρόσωπα να είναι πλήρως προετοιμασμένα για την ηλεκτρονική υποβολή του αρχείου βεβαιώσεων φορολογικού έτους 2014 (ενόψει και της πληθώρας των αλλαγών που έφερε ο ν.4172/2013), ανακοινώνεται ότι η σχετική εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των ως άνω βεβαιώσεων θα παραμείνει ανοιχτή και μετά την 31η Μαρτίου του 2015 και μέχρι την τελική ημερομηνία υποβολής  δηλώσεων φορολογικού έτους 2014 ή την ενδεχόμενη νόμιμη παράτασή τους. 

Βεβαίωση αποδοχών
Το Ε1 στο taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει μετά το Πάσχα δηλαδή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

ΟΓΑ

Ηλεκτρονικά η βεβαίωση του ΟΓΑ για φορολογική χρήση του 2015 στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση καταβολής των εισφορών για Φορολογική Χρήση ΕΔΩ

Η έκδοση των βεβαιώσεων γίνεται μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας, όπου υπάρχει η ένδειξη “Εκτύπωση Βεβαιώσεων Εισφορών για Φορολογική Χρήση”.
Ο ασφαλισμένος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου, καθώς και τον ΑΦΜ και στη συνέχεια εκτυπώνει την βεβαίωσή του. 

Επισημαίνεται πως οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή που ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα, μπορούν να απευθύνονται είτε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΓΑ (Κλάδος Κύριας Ασφάλισης) ή στο αρμόδιο Περιφερειακό Υποκατάστημα του Οργανισμού για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.Οι παρακάτω βεβαιώσεις αποδοχών ήταν για το οικονομικό έτος 2013 θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα μόλις ανακοινωθούν για τα εισοδήματα του 2014

Βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων 2014 ποιες εκτυπώνονται ηλεκτρονικά  
Φορολογικές Βεβαιώσεις Συνταξιούχων ΤΥΠΩΣΤΕ ΕΔΩΓια την υπηρεσία εκτύπωσης φορολογικών βεβαιώσεων συνταξιούχωνΕΤΕΑ παρακαλούμε πιέστε εδώ.
Εάν δεν είστε συνταξιούχος ΕΤΕΑ, παρακαλούμε επιλέξτε τον κατάλληλο φορέα ασφάλισης: ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ.


ΙΚΑ

Στα ΚΕΠ θα μπορούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ να λαμβάνουν την βεβαίωση αποδοχών για φορολογική χρήση του έτους 2014 σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας.

Η  βεβαίωση αποδοχών του ΙΚΑ για το 2014 ( εισοδήματα έτους 2013) των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ καθώς και των συνταξιούχων κατοίκων εξωτερικού, είναι διαθέσιμες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συντάξεις της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  και μπορούν να εκτυπωθούν. 
Επισημαίνεται, ότι τα ποσά συντάξεων εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην Δήλωση Φόρου Εισοδήματος (Ε1), καθόσον διαβιβάστηκαν μέσω της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 
Για να εκτυπώσετε την βεβαίωση μπορείτε να πατήσετε εδώ

**************************************************************

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013
Σας ενημερώνουμε ότι από 2.4.2014 οι βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων 2013, είναι διαθέσιμες στον σχετικό ιστότοπο της Γ.Γ.Π.Σ. πατήστε ΕΔΩ

Αυτόματα συμπληρωμένες θα είναι οι αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων Όλων των ταμείων στην φορολογική δήλωση 2014 καθώς και τα εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και δεν θα χρειάζεται ο υπόχρεος να συμπληρώνει τα στοιχεία από την βεβαίωση αποδοχών που θα λάβει για το 2014 στην δήλωση του.

Σύμφωνα με Εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως τα στοιχεία που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις οικονομικού έτους 2014, υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων  ανεξάρτητα αν ο υπόχρεος είναι επιτηδευματίας ή όχι και ανεξάρτητα από την κατηγορία βιβλίων που τηρούνται και από τον τρόπο ενημέρωσής τους.

Δείτε την Εγκύκλιο   ΕΔΩ 
Δείτε για τις Βεβαιώσεις  αποδοχών 2013 για την εφορία και άλλα φορολογικά θέματα ΕΔΩ
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Και με τους θανοντες που θα υποβαλη δήλωση χειρόγραφη οκληρονομος που θα βρη ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις,ας μας πουν οι φωστήρες...της ΓΓΠΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitterfacebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2014. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin  Blogger...