Home » , , , , , , » ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015- Το πλήρες πρόγραμμα-Έναρξη στις 18 Μαΐου-Αριθμός εισακτέων - ποσοστό 10%-Δείτε αναλυτικά τις βάσεις 2014 -ΕΠΑΛ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015- Το πλήρες πρόγραμμα-Έναρξη στις 18 Μαΐου-Αριθμός εισακτέων - ποσοστό 10%-Δείτε αναλυτικά τις βάσεις 2014 -ΕΠΑΛ

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 | 6:52:00 μ.μ.

Το πλήρες πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας με ημερομηνία έναρξης 18 Μαΐου
Τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα μαθήματα του τρέχοντος σχολικού έτους λήγουν στις 13 Μαΐου.
Εντός των ημερών αναμένεται και η ανακοίνωση του αριθμού 
εισακτέων-επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις 2015-2016.
Ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς δήλωσε, ότι ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί εντός των ημερών σε συνεργασία και με τους πρυτάνεις και τον αριθμό των μετεγγραφών φοιτητών.

Σε συνεννόηση με τα πανεπιστήμια αν και για φέτος, όπως λέει, δεν προβλέπονται δραστικές αλλαγές και προσθέτει: «Η γενική γραμμή πρότασης είναι να κρατήσουμε ψηλά τα ποσοστά εισαγομένων στα περιφερειακά ΑΕΙ και να μειώσουμε στα κεντρικά».Ως γνωστόν οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και τις ΑΕΝ καθορίζεται από τα αντίστοιχα υπουργεία 
Δείτε εδώ την προκήρυξη για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΣτο θέμα των μετεγγραφών, ο κ. Μπαλτάς απευθύνει εμμέσως έκκληση προς γονείς και παιδιά, όταν συμπληρώνουν το μηχανογραφικό από φέτος, αν δεν έχουν τα εισοδηματικά κριτήρια «να μην ελπίζουν πλέον σε εύκολες μετεγγραφές για λόγους ισονομίας, αλλά ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ σε όλη την επικράτεια».Το χρονοδιάγραμμα για τους υποψηφίους

Α. Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Β. Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Γ. Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

Δ. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Πανελλήνιες 2015 . Τα μαθήματα που θα εξεταστούν-εξεταστέα−διδακτέα ύλη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 10% ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

Αρ.Πρωτ.Φ.251/209035/Α5/22-12-2014/ΥΠΑΙΘ
ΓΕΝΙΚΗ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ
ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ∆ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α
Πληροφορίες:
1) Α. ∆ρεµέτσικα (ΓΕΛ), τηλ: 210-3442703
2) Γ. Νταραγιάννης (ΕΠΑΛ), τηλ: 210-3442696
FAX: 210-3442098
email: dremetsika(ΑΤ)minedu.gov.gr
ΘΕΜΑ: Εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση µε το 10% των θέσεων εισακτέων για το ακαδ. έτος 2015-2016
Σας ενηµερώνουµε ότι στο Ν. 4310/2014 που δηµοσιεύθηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ 258-Α’ και συγκεκριµένα στην παράγραφο 7 του άρθρου 58 ορίζεται ότι:
«Ειδικά για το ακαδηµαϊκό έτος 2015−2016 δίνεται κατ’ εξαίρεση το δικαίωµα συµµετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συµµετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ηµερήσιων Λυκείων το έτος 2013.
Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθµού εισακτέων κατανέµονται στους υποψηφίους του έτους 2013 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του έτους 2014 σε ποσοστό 60%».
Κατ’ εφαρµογή της ανωτέρω διάταξης γίνεται σαφές ότι για όσους συµµετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ηµερήσιων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Β’ ή ΕΠΑΛ Α’ τα έτη 2013 ή/και 2014 δίνεται το 2015 το δικαίωµα συµµετοχής για το 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τµήµατος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης σε ποσοστό 40% και 60% αντίστοιχα.
Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τα συγκεκριµένα ποσοστά θέσεων χωρίς νέα εξέταση και µε βάση τη βαθµολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόµενα µαθήµατα, ειδικά µαθήµατα και πρακτικές δοκιµασίες για την πρόσβαση στην Τριτοβάθµια εκπαίδευση.
Παρακαλούµε όπως φροντίσετε για την ανάρτηση της παρούσας εγκυκλίου στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολείων και των ∆ιευθύνσεων ∆.Ε. προς ενηµέρωση κάθε ενδιαφερόµενου.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ

Αρ.Πρωτ.Φ.251/142167/Β6/03-10-2013/ΥΠΑΙΘ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΤΜΗΜΑ Β
email: t01ode2(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Ανδρέας Λάμπος (για τα ΓΕΛ) τηλι. 2103442702-3
Βασιλική Ευθυμίου (για τα ΕΠΑΛ) τηλ.2103442688
FAX: 2103442098
Θέμα: Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση).
Στο Νόμο 4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ 193 Α'), που ψηφίστηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα στην παράγραφο 33 του άρθρου 39 ορίζεται :
«33. Οι κάτοχοι απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, το οποίο παρέχει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε Τμήμα, Σχολή ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Α. Ε./. μπορούν να μετέχουν για την εισαγωγή τους στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης, χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός ενός (1) έτους αυτού που έπεται της τελευταίας εξέτασης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας παραγράφου. »
Κατ'εφαρμογήν της ανωτέρω διάταξης, γίνεται σαφές ότι:
1. Σε όσους συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερήσιων ΓΕΛ ή ημερήσιων ΕΠΑΛ-Β', εξακολουθεί να δίνεται το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, μόνο για μία (1) φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν.
2. Σε όσους συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερήσιων ΕΠΑΛ-Α', δίνεται για πρώτη φορά το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση μόνο για μία (1) φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν.
Για τις παραπάνω 1 και 2 περιπτώσεις, φέρνουμε τα ακόλουθα παραδείγματα:
- υποψήφιος που εξετάστηκε πανελλαδικά το 2013 σε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μπορεί να είναι υποψήφιος για το 10% μόνο το 2014.
- υποψήφιος που εξετάστηκε πανελλαδικά τελευταία φορά το 2012 σε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για το 10% το 2014, γιατί θα έχουν μεσολαβήσει 2 έτη από την τελευταία του εξέταση, ανεξάρτητα αν χρησιμοποίησε το δικαίωμα του 10% το 2013.
3. Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων εισακτέων, οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικά μαθήματα, τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάτι από τα προηγούμενα.
Για την παραπάνω 3 περίπτωση, φέρνουμε το ακόλουθο παράδειγμα:
- υποψήφιος που εξετάστηκε το 2013 σε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ στα πανελλαδικά μαθήματα, σε κάποιο ειδικό μάθημα και στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, μπορεί το 2014 να είναι υποψήφιος για το 10% με τη βαθμολογία και τα μόρια που συγκέντρωσε το 2013, χωρίς να έχει το δικαίωμα ή την υποχρέωση το 2014 να εξεταστεί ξανά σε κάτι από τα προηγούμενα. Άρα, δεν εξετάζεται ξανά ούτε στην υγειονομική εξέταση και στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, σε αντίθεση με αυτά που ίσχυαν ως φέτος.
Παρακαλούνται οι κ. Διευθυντές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (για τις ΟΜΑΔΕΣ Α' και Β') να ενημερώσουν τους μαθητές της τρίτης (Γ') τάξης των Λυκείων τους και να αναρτήσουν την παρούσα στον πίνακα ανακοινώσεων.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
MAPIA ΔΟΚΟΥ

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους όλες τις βάσεις για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων των γενικών λυκείων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014. Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου εκτυπώνονται οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.
Συγκρίσεις βάσεων:

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitterfacebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2014. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin  Blogger...