Home » , , » 4 Συνταγές για Τέλεια Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

4 Συνταγές για Τέλεια Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 | 11:30:00 π.μ.





Φανουρόπιτα της Μαίρης (1)

Υλικά για 28 εκ ταψί



  1. 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει  μόνο του 
  2. 1/2  ποτήρι νερού λάδι ή μισό μισό με καλαμποκέλαιο
  3. 1και 1/2   ποτήρι νερού ζάχαρη
  4. 1 και 1/2  ποτήρι νερού πορτοκάλι
  5. 1 κ.γλυκού κανέλα
  6. 1/2 μπεικιν
  7. 1/2 κ.γλυκού σόδα
  8. 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από πορτοκάλι &  λεμόνι 
  9. 1 φλυτζάνα τσαγιού σταφίδες
  10. μιά πρέζα αλάτι
  11. 1 φλυτζάνα τσαγιού Καρύδια ψιλοκομμένα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το ένα ποτήρι πορτοκαλάδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Στο μισό ποτήρι πορτοκαλάδα διαλύουμε τη σόδα και το προσθέτουμε στη λεκάνη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Λίγο λίγο, ανακατεύοντας, το προσθέτουμε στα υγρά.
Τέλος προσθέτουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
Το ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.



Ας δούμε και άλλες συνταγές

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα 2


1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
μόνο του(μπορεί να πάρει λιγότερο, ώστε να γίνει μια ζύμη για κέικ αφράτη)
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1/2 φλιτζάνακι κονιάκ
2 φλιτζάνες σπορέλαιο
2 φλιτζάνες ζάχαρη
1 φλιτζάνα χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνα κρασί αρετσίνωτο
1 κουταλάκι σόδα
 1 κουταλάκι μπέκιν
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι καρύδια  ή σουσάμι

Xονδροκόβετε τα καρύδια. 
Xτυπάτε σε μία λεκανίτσα, τη ζάχαρη και το λάδι.
 Προσθέτετε τη σόδα και το μπέκιν στο αλεύρι.
Σιγά-σιγά ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι. 
Bάζετε το μείγμα σε καλά αλευρωμένο ταψί Nο 32 και πασπαλίζεται  με καρύδια και σουσάμι.
Ψήνετε για μία ώρα σε μέτριο φούρνο.



Φανουρόπιτα παραδοσιακή της Ρόδου με γλυκό κρασί.

1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα πορτοκαλάδα (ή χυμό με 1 κουταλάκι σόδα)
1/2 κούπα μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί κόκκινο (π.χ. νάμα)
1 φαρινάπ
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 πρέζα αλάτι
σουσάμι
καρύδια-σταφίδες (προαιρετικά)




Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη και την πορτοκαλάδα. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.

Μην ρίξετε όλο μαζί το αλεύρι, μπορεί να μην το χρειαστεί όλο. 

Σταματήστε να προσθέτετε αλεύρι όταν δείτε ότι το μείγμα έχει γίνει ένας πυκνός χυλός. Δε θέλουμε να σφίξει πολύ γιατί το αποτέλεσμα θα είναι σφιχτό και λασπωμένο. Αν χρησιμοποιήσετε καρύδια και σταφίδες προσθέστε τα.

Πάρτε ένα ταψί, πασπαλίστε με μπόλικο σουσάμι τον πάτο, ρίξτε το μείγμα και τελειώστε πάλι με σουσάμι.
Ψήστε για 50-60 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. 

Τσεκάρετε ότι έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στη μέση της πίτας. Κόψτε την, μοιράστε την και περιμένετε να σας "φανερώσει" το Άγιος αυτό που του ζητήσατε. 




Φανουρόπιτα 4


Υλικά
4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανέλλα
1 μπέικιν
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
3/4 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
ελάχιστη σόδα, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
Ύστερα βάζουμε : 1 φλυτζάνι σταφίδα ξανθή 1 φλυτζάνι χοντρά κομμένα καρύδια
και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...