Home » , » Ρολά σφολιάτας με κανέλα και ζάχαρη - Cinnamon rolls

Ρολά σφολιάτας με κανέλα και ζάχαρη - Cinnamon rolls

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 | 10:00:00 π.μ.



Ας δούμε βήμα βήμα, τη συνταγή για νόστιμα σπιτικά ρολά σφολιάτας με κανέλα και ζάχαρη!
Υλικά (Για 4-6 άτομα)

Για τη ζύμη
1 πακέτο ξηρή μαγιά
¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο  για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά

 Για τη γέμιση
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για το γλάσο
¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 - 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Στο μπολ του μίξερ αναμίξτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά-σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι. Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. 
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης - ζύμης
Σε ένα μικρό μπολ , αναμίξτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1. 5 εκ. Απλώνετε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ζάχαρης και κανέλας. Πιάνετε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρετε προσεκτικά. Κόψτε προσεκτικά σε 14 με 16 φέτες το ρολό και μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να τους φέρουν πίσω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για ακόμη 1 ½ ώρα.

Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Μόλις διπλασιαστούν τα ρολά, βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα,  προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από τα ρολά.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
http://www.fytokomia.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...