Home » , , » Εύκολη τυρόπιτα με ανθότυρο και δυόσμο.

Εύκολη τυρόπιτα με ανθότυρο και δυόσμο.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 | 10:00:00 π.μ.

Θέλει ποιοτικό ανθότυρο, λίγη καλή φέτα  και μπόλικο δυόσμο. Αν μάλιστα φτιάξετε μόνοι σας τη ζύμη με βούτυρο ή ελαιόλαδο θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, πολύ εύκολο στην εκτέλεση.

Υλικά
Ζύμη μπριζέ (Ακολουθεί η συνταγή)
200 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
100 γραμμάρια φέτα
2 αυγά
10-15 φύλλα δυόσμο
1/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα γάλα ελαφρύ
Πιπέρι


Εκτέλεση
1. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε απαλά όλα τα υλικά. Αν η φέτα είναι ανάλατη, προσθέστε ελάχιστο αλατάκι
3. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι. Καλύψτε την πίτα σας με ζύμη
4. Ψήσετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει

Αυτή η τυρόπιτα παραμένει γευστική ακόμη και την επόμενη ημέρα. Ζεστάνετέ την για λίγο στον φούρνο και ξαναγίνεται φρέσκια και μυρωδάτη!


Ζύμη μπριζέ για τυρόπιτες ή τάρτες


Υλικά

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
100ml ελαιόλαδο
50ml γάλα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
½ κουτ. γλυκού αλάτι



Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ βάζετε το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε τα υλικά με τα δάχτυλα, μέχρι να ετοιμάσετε ένα μίγμα που να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού.

Προσθέτετε το γάλα, το χτυπημένο αβγό, το αλάτι και ανακατεύετε με τα χέρια, χωρίς να επιμείνετε ιδιαίτερα, μέχρι να ετοιμάσετε μία ζύμη, όχι απαραίτητα ομοιόμορφη.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη, και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.


Για να ετοιμάσετε τάρτα με τη ζύμη μπριζέ, την ξετυλίγετε από τη μεμβράνη και σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγετε, με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλο διαμέτρου 28-30εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας (26-28εκ).

Λαδώνετε ελαφρώς με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο την ταρτιέρα και στρώνετε τη ζύμη μπριζέ, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τρυπάτε την επιφάνεια με πιρούνι, γεμίζετε με γέμιση της επιλογής σας και ακολουθείτε τις οδηγίες ψησίματος κάθε συνταγής.


.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...