Home » , » Μύθοι γύρω από τη χρήση του αντηλιακού

Μύθοι γύρω από τη χρήση του αντηλιακού

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 | 9:00:00 π.μ.
Η προστασία από τον ήλιο είναι κάτι, που δεν πρέπει να παραμελούμε ποτέ, όσον αφορά στην καθημερινή μας ρουτίνα για τη φροντίδα της ομορφιάς και της υγείας μας. Τόσο οι μύθοι, όσο και τα γεγονότα που περιγράφουν τα αντηλιακά προϊόντα στις οδηγίες τους, είναι ένα καλός τρόπος για να αποκαλυφθούν οι παρανοήσεις που κυκλοφορούν, σχετικά με την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.Παρακάτω θα δούμε τη βασική λειτουργία των αντηλιακών προϊόντων, καθώς και τα οφέλη από τη χρήση παρόμοιων προϊόντων φροντίδας του δέρματος, γιατί καθώς περνούν τα χρόνια, αυξάνονται όλο και περισσότερο οι βλαβερές συνέπειες, που έχουν οι ακτίνες του ήλιου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν μειονεκτήματα από την χρήση αντηλιακών σε τακτική βάση. Τα οφέλη αντιθέτως δείχνουν να είναι ανεξάντλητα. Το να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, καθώς και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τη διατηρήσουμε υγιή.


Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές ανησυχίες που αφορούν τη χρήση αντηλιακών και φυσικά κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω απ’ αυτές. Ας δούμε μερικούς τρεις τέτοιους μύθους και ποια είναι η αλήθεια, χωρίς να επηρεαζόμαστε από τις glamorous διαφημίσεις που παρουσιάζουν σαν πρότυπα ομορφιάς και lifestyle ηλιοκαμένα κορμιά και ατελείωτες ώρες στην παραλία.


Πρώτος μύθος

Η εφαρμογή αντηλιακού μόνο στα μέρη του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο είναι πολύ διαδεδομένη. Πολλές παρερμηνείες υπάρχουν γύρω απ’ αυτό το θέμα και καμία τους δεν έχει επιστημονική βάση.

Στην πραγματικότητα είναι σημαντικό να καλύπτουμε όλο το σώμα με γαλάκτωμα που να προσφέρει προστασία με δείκτη τουλάχιστον SPF 15. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η κατάσταση του δέρματος σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και να αποφευχθεί η επιβλαβής επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Για όσους περνούν πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους, ότι έχει αποδειχθεί πως το βαμβάκι και τα υφάσματα που είναι φτιαγμένα από αυτό, αφήνουν το φως του ήλιου να τα διαπερνά. Έτσι τα ρούχα δεν παρέχουν στο σώμα σας καμία ιδιαίτερη ασπίδα από την ακτινοβολία.

Χρησιμοποιείτε λοιπόν αντηλιακό σε τακτική βάση, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και τα μέρη του σώματος που είναι καλυμμένα από ρούχα και εντάξτε αυτή τη διαδικασία στο καθημερινό σας πρόγραμμα τους καλοκαιρινούς μήνες.


Δεύτερος μύθος

Στους εσωτερικούς χώρους δεν χρειάζεται προστασία από τον ήλιο. Αυτό ισχυρίζονται πολλοί. Και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, γιατί μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση της επιδερμίδας μας.

Οι ακτίνες του ήλιου έχουν μια ισχυρή αλλά ταυτόχρονα πολύ βλαπτική επίδραση. Η ακτινοβολία UVA, στην πραγματικότητα μπορεί να διαπεράσει τα παράθυρα του σπιτιού και του αυτοκινήτου, όπως και τα ρούχα.

Αν έχει τύχει να περάσετε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και να έχετε πάθει κάποιο έγκαυμα αν έχετε αμελήσει να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό, θα καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι έκθεση στον ήλιο δεν είναι μόνο η ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα αλλά οποιαδήποτε επαφή με αυτόν σε οποιοδήποτε μέρος.

Και στην περίπτωση λοιπόν που προετοιμάζεστε για ταξίδι με το αυτοκίνητο ή το γραφείο σας είναι ηλιόλουστο η προστασία με δείκτη SPF15 ή και περισσότερο είναι απαραίτητη. Έχετε λοιπόν στην τσάντα σας πάντα ένα τέτοιο προϊόν, για να είστε συνεχώς προστατευμένη.


Τρίτος μύθος

Η εφαρμογή αντηλιακού μια φορά την ημέρα είναι αρκετή. Η παραπάνω πρόταση είναι ψευδής, μιας και η αποτελεσματικότητα των αντηλιακών δεν κρατά για παραπάνω από 2 ώρες. Επομένως είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι αν εφαρμόσουμε αντηλιακό μια φορά την ημέρα, αυτό θα είναι αρκετό για να αποφύγουμε την εμφάνιση δυσάρεστων δερματικών προβλημάτων.

Οι επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο με μία μόνο εφαρμογή, είναι σχεδόν η ίδια με το να μην έχουμε φορέσει αντηλιακό καθόλου.

Αντίθετα, η εφαρμογή αντηλιακού κάθε 2 ώρες ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων. Επιπλέον είναι σημαντικό να επιλέγουμε αδιάβροχα αντηλιακά όταν πηγαίνουμε για μπάνιο. Ακόμα και με αδιάβροχα αντηλιακά πάντως, η εφαρμογή κάθε δίωρο είναι απαραίτητη.

Τι να ψάχνετε ΠΑΝΤΑ επάνω στο αντηλιακό για λόγους υγείας 

Τα περισσότερα μπουκαλάκια αντηλιακού αναγράφουν την ημερομηνία λήξης σε μια σφραγίδα. Αυτό ορίζει το χρονικό όριο για τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος. Για βέλτιστη προστασία από τον ήλιο, καθώς και για καλύτερη υφή και σταθερότητα χρησιμοποιήστε το αντηλιακό πριν από την ημερομηνία λήξης στο μπουκάλι.

Όταν ένα αντηλιακό προϊόν είναι σταθερό σε απόδοση και υφή για τρεις μήνες σε αυτές τις συνθήκες εργαστηρίου, τότε είναι το αντίστοιχο με τρία χρόνια ζωής σε κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος. Έτσι, το αντηλιακό σας θα πρέπει λογικά να είναι καλό και αποτελεσματικό για έως και τρία χρόνια μετά την αγορά του.


Πηγή: fe-mail.gr, www.iatropedia.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...