Home » , , » Παντεσπάνι με άρωμα πορτοκάλι και παγωτό!

Παντεσπάνι με άρωμα πορτοκάλι και παγωτό!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016 | 11:00:00 π.μ.

15 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική
15 αβγά (χωριστά κρόκοι + ασπράδια)

15 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
7  κ. σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα 3 πορτοκαλιών
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού (180 ml)
3 βανίλιες
1 φάκελος baking powder



Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
3 ποτήρια νερό


Εκτέλεση

Ενώνω το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τις βανίλιες και το baking powder σε ένα μπωλ.

Σε άλλο μπωλ χτυπώ τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Σε άλλο μπωλ χτυπώ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και συνεχίζω με το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος ρίχνω σε δύο δόσεις το μίγμα σιμιγδαλιού εναλλάξ με τη μαρέγκα.

Ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να ενσωματωθεί η μαρέγκα σωστά και αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 45 - 50 λεπτά. Αυτό βέβαια είναι και θέμα φούρνου, το ελέγχουμε χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο


Ρίχνω το σιρόπι χλιαρό και το γλυκό ζεστό μόλις βγει από το φούρνο 
Σερβίρεται με παγωτό.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...