Home » , » E mail αναγνώστριας : Δείτε πως μου έκλεψαν το κινητό μέσα στον ηλεκτρικό!

E mail αναγνώστριας : Δείτε πως μου έκλεψαν το κινητό μέσα στον ηλεκτρικό!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 | 2:00:00 μ.μ.

Αναγνώστρια μας  έστειλε e mail για τον τρόπο που της έκλεψαν το κινητό της μέσα στον ηλεκτρικό

Σας παρουσιάζουμε το μήνυμά της αυτούσιο.
'' Μου συνέβη χτες το μεσημέρι στον ηλεκτρικό πηγαίνοντας για το Μοσχάτο, επιβιβάστηκα στο βαγόνι και ήμουν όρθια, κτύπησε το κινητό μου και απάντησα, μιλώντας για λίγο, ο συρμός του ηλεκτρικού έκανε στάση στον επόμενο σταθμό, οι πόρτες άνοιξαν και μετά από λίγο ακούστηκε ο ήχος που προειδοποιεί για το κλείσιμο των θυρών και εκείνη τη στιγμή αστραπιαία ένας τυπάκος μου άρπαξε το κινητό  από τα χέρια και πετάχτηκε έξω από τον συρμό!

Με το που βγήκε από το συρμό οι πόρτες έκλεισαν και εγώ «εγκλωβισμένη» μέσα στον συρμό, φώναζα κλέφτης .... κλέφτης, αλλά δεν μπορούσα να τον κυνηγήσω... ή να κάνω κάτι άλλο!

Έτσι μου έκλεψε το κινητό. Ήθελα να το αναφέρω για να ενημερωθούν και άλλοι πολίτες που χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό ή το Μετρό. 
Μετά σκέφτηκα ότι δυστυχώς αυτό μπορεί να γίνει παντού όπου έχει πολυκοσμία, τότε τι νόημα έχει να έχουμε το κινητό πάνω μας, αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε...??? ''

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

πηγή http://my-mosxato.blogspot.gr/


Πώς μπορείτε να «αχρηστεύσετε» το κινητό σας που έχει κλαπεί

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε συσκευής.

Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:
  • στη συσκευασία της συσκευής
  • πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του
  • με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια, να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.

Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.

Σημειώνεται ότι ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη υποχρέωση, η ΕΕΤΤ στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή έναντι του φαινομένου της κλοπής συσκευών κινητών τηλεφώνων.
.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...