Home » , , , » Tips για όμορφα καλοκαιρινά χαμόγελα…

Tips για όμορφα καλοκαιρινά χαμόγελα…

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 | 10:00:00 π.μ.

Τα παιχνίδια στο νερό, ο ήλιος και η ζέστη που αλλάζει τις διατροφικές μας συνήθειες κρύβουν κινδύνους για τη στοματική μας υγεία. Για ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι…

Της οδοντιάτρου Συμώνης Μπόσνα | briefingnews.gr

Προσοχή στα αναψυκτικά.
Τα αναψυκτικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και οξέων, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να τερηδονιστούν ή να διαβρωθούν τα δόντια. Αν είστε από αυτούς που καταναλώνουν πολλά ανθρακούχα αναψυκτικά και που δεν μπορούν να τα περιορίσουν φροντίστε να πίνετε ενδιάμεσα άφθονο νερό ώστε να «ξεπλένεται» το στόμα , αλλά και να διατηρείτε πολύ καλή στοματική υγιεινή ώστε να απομακρύνετε τα μικρόβια που σε συνδυασμό με τη ζάχαρη καταστρέφουν τα δόντια.

Μην ανοίγετε μπουκάλια με τα δόντια και μη δαγκώνετε παγάκια ή παγωμένα τρόφιμα!
Τα δόντια μας δεν είναι άθραυστα, το ίδιο και οι προσθετικές αποκαταστάσεις (γέφυρες, στεφάνες, όψεις) που μπορεί να έχουμε. Οι «κακές» αυτές συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν στη θραύση ενός πρόσθιου δοντιού με ό,τι συνεπάγεται αυτό: πόνο, κόστος αποκατάστασης και αλλαγή της διάθεσής μας για το υπόλοιπο των διακοπών.

Προσοχή στις πισίνες.
Οι κοινόχρηστες πισίνες περιέχουν συχνά μεγάλες συγκεντρώσεις χλωρίου, η συνεχόμενη έκθεση στο οποίο μπορεί να προκαλέσει διάβρωση των δοντιών.

Οι πισίνες και οι νεροτσουλήθρες είναι μέρη στα οποία είναι συχνά τα ατυχήματα με θραύσεις δοντιών.
Ειδικά αν έχετε παιδιά φροντίστε να μην τρέχουνε πάνω σε ολισθηρές υγρές επιφάνειες και να προσέχουν στα υδάτινα πάρκα.

Φορέστε προστατευτικούς νάρθηκες στα αθλήματα.
Περίπου το 40% των ατυχημάτων σε αθλήματα αφορά στο πρόσωπο. Οι εξατομικευμένοι προστατευτικοί νάρθηκες που κατασκευάζουν οι οδοντίατροι περιορίζουν σημαντικά την πιθανότητα θραύσης δοντιών ή άλλης βλάβης στο στόμα σε ένα τέτοιο ατύχημα.

Μασήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη.
Η μάσηση τσίχλας με ξυλιτόλη βοηθάει πολλαπλά στη στοματική υγεία γιατί αυξάνει την παραγωγή σάλιου, ουδετεροποιεί το pΗ του και επιπλέον περιορίζει την όρεξη για σνακ, που μπορεί να είναι επιβλαβή για τα δόντια.

Φορέστε αντιηλιακό και για τα χείλη τουλάχιστον με SPF 15.
Αν δουλεύετε χρόνια στην ύπαιθρο και παρατηρήσετε σκασίματα και αλλαγή χρώματος στο κάτω χείλος, επισκεφθείτε τον οδοντίατρο ή το δερματολόγο. Η χρόνια παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό στα χείλη μπορεί να οδηγήσει σε ακτινική χειλίτιδα, μια προκαρκινική κατάσταση.

Οργανωθείτε: Έχετε πάντα μαζί σας το τηλέφωνο του οδοντιάτρου σας. Ενημερωθείτε για το τι μπορείτε να κάνετε σε επείγουσες οδοντιατρικές καταστάσεις. Αν έχετε τη δυνατότητα, κρατείστε τις προηγούμενες ακτινογραφίες σας ψηφιακά (πχ στο mail σας) ώστε οποιοσδήποτε ιατρός να μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτές.

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας πριν το ταξίδι σας ώστε να «προλάβετε» κάποια πιθανή ενόχληση που θα χαλάσει τις διακοπές σας.

Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα. Το καλοκαίρι μπορούμε να κάνουμε «διακοπές» από πολλά όχι όμως από τις καλές στοματικές συνήθειες.

Η οδοντίατρος Συμώνη Μπόσνα είναι Ειδικευθείσα στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία του Α.Π.Θ.

 briefingnews.gr
.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...