Home » , , » Απαγορευτικό: Τι ισχύει για την κυκλοφορία οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων

Απαγορευτικό: Τι ισχύει για την κυκλοφορία οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 | 11:38:00 π.μ.

Από την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων επαγγελματικής χρήσης, βαρέων οχημάτων, μηχανημάτων έργων, φορτηγών και λοιπών κατηγοριών οχημάτων όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, στο κατωτέρω παράπλευρο οδικό δίκτυο Ν. Αττικής, δηλαδή το παραλλαγμένο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται για την αποφυγή καταβολής τελών διοδίων, όπως:

Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θήβας (έως Υλίκη), Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, Παράπλευρο Α/Δ Π.Α.Θ.Ε.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης και επιτρέπεται η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων στο προαναφερόμενο δίκτυο, στις εξής περιπτώσεις:
- Εφόσον είναι εφοδιασμένα με σχετική άδεια διέλευσης, η οποία εκδίδεται όταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος, είναι: (α) μόνιμος κάτοικος δήμου, (β) δημότης δήμου, εκτελεί (γ) δημόσιο έργο ή (δ) ιδιωτικό έργο σε δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων (εφάπτονται ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα)
- Ο ιδιοκτήτης έχει (α) την έδρα της επιχείρησης ή (β) εκτελεί αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες σε δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων (εφάπτονται ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα)
- Επιδεικνύονται κατά περίπτωση επικυρωμένα από δημόσια αρχή:
- Αντίγραφο του εγκεκριμένου από την αρμόδια υπηρεσία πίνακα προγραμματισμένων δρομολογίων, όταν πρόκειται για λεωφορεία ΚΤΕΛ
- Σύμβαση, από την οποία προκύπτει ότι εκτελείται δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών, όταν πρόκειται για τουριστικά λεωφορεία ή λεωφορεία ΚΤΕΛ

- Συμφωνητικό μίσθωσης, στο οποίο αναγράφεται η διαδρομή/πρόγραμμα της εκδρομής και ο ακριβής προορισμός, όταν πρόκειται για τουριστικά λεωφορεία,
- Δελτίο αποστολής (αναγραφομένης της ακριβούς διεύθυνσης αποστολής), επιτρεπομένης της διέλευσης μόνο στο οδικό τμήμα που ορίζεται από τους δύο πλησιέστερους στη διεύθυνση αποστολής κόμβους εισόδου-εξόδου προς τον οδικό άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων.

Οι ειδικές άδειες διέλευσης χορηγούνται -κατόπιν υποβολής αντίστοιχων δικαιολογητικών- από την Υπηρεσία Οδικών Τελών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και μέχρι αυτή να στελεχωθεί από τη Διεύθυνση Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης Υποδομών.
Στους παραβάτες των παραπάνω περιοριστικών μέτρων, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα χιλίων ευρώ στον οδηγό και χιλίων ευρώ στον ιδιοκτήτη, ενώ το όχημα θα ακινητοποιείται μέχρι να καταβληθεί το πρόστιμο.

Ειδικότερα και για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κ.λπ. προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να καταφύγουν στην υπ’αριθμ. ΔΝΣγ/οικ. 53494/ΦΝ 393 της 09/11.08.2016 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 2481) Υπουργική Απόφαση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, προς και από τα Αστικά Κέντρα, σε τμήματα των Εθνικών οδών, εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν.

 ΠΗΓΗ newsit.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...