Home » , , , , , » Δρομολογείται η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου - Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Δρομολογείται η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου - Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Written By COSMOS NEWS on Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 | 12:15:00 μ.μ.

Από την Περιφέρεια Αττικής 

«Πρόσωπο» στη θάλασσα αποκτά η Αττική, ενώ θωρακίζονται από τις πλημμύρες οι περιοχές των εκβολών του Κηφισού και του Ιλισού μέσα από την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, που δρομολογείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η ένταξη του έργου και η δέσμευση του ποσού των 150.000.000 ευρώ, στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της. Πρόκειται για ένα υποτροπικής σημασίας έργο, το οποίο ενώνει στην πραγματικότητα την Αττική με το παράκτιο μέτωπο, με τη θάλασσα να αποτελεί κομμάτι και συνέχεια του αστικού ιστού.

Θωρακίζεται η νότια Αττική με αντιπλημμυρικά έργα αξίας 40 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, προβλέπονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ύψους 40 εκατ. ευρώ, στις «κόκκινες» περιοχές των εκβολών του Κηφισού και του Ιλισού, τα οποία, σε συνδυασμό με την οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης, «θωρακίζουν» τη νότια Αττική από τον μόνιμο εφιάλτη της υπερχείλισης και των συνεπαγόμενων καταστροφών σε περιουσίες αλλά και τον κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων.

Ο Φαληρικός όρμος καταλαμβάνει έκταση 480 στρεμμάτων και περιλαμβάνει την παραλιακή ζώνη Μοσχάτου και Καλλιθέας, από το ΣΕΦ έως την Πλατεία Νερού, καθώς και την Παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος έως τη θάλασσα. Εντός της έκτασης περιλαμβάνονται και τα κτίσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαφορετική αντίληψη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας

Η περιοχή του Φαληρικού όρμου παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής για 40 χρόνια με τον νόμο 4413/8-8-2016 και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο παραχωρήσεων δημόσιας περιουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως συνέβη με τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, το Σκοπευτήριο στην Καισαριανή, τον Ασύρματο στον Αγ. Δημήτριο αλλά και τα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας. Ακίνητα και εκτάσεις που προορίζονταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και ιδιωτικοποίηση, σήμερα περνούν στους ΟΤΑ και δίνουν νέα προοπτική για την ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάχης νότιου τομέα Χρ. Καπάταης στο ΑΠΕ, τα έργα κατανέμονται σε δύο άξονες: Έργα υποδομής, όπως συγκοινωνιακά, λιμενικά και αντιπλημμυρικά. Παράλληλα, σχεδιάζεται η διαμόρφωση ενός μεγάλου πάρκου εντός των δήμων της περιοχής με χώρους πρασίνου και περιπάτου, ποδηλατόδρομους, εμπορικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, ως «ζωτικής σημασίας» και «απολύτως απαραίτητα», όπως τα χαρακτήρισε ο Χρ. Καπάταης.


.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...