Home » , , , » Γιόρτασε με επισημότητα την "Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας" η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου (εικόνες )

Γιόρτασε με επισημότητα την "Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας" η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου (εικόνες )

Written By COSMOS NEWS on Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016 | 3:00:00 μ.μ.

Θυμόμαστε, Τιμούμε, Αγαπούμε! Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας 2016 στην ΚΜΜ.

Τό Σάββατο  1η Οκτωβρίου 2016, ώρα 6.30 μ.μ. το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου-Διονύσιος Θεοφιλάτος”, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού, εκδήλωση για να τιμήσει τους απόμαχους της ζωής, στην Μιχαλοδημητράκειο αίθουσα, Κοραή 40  στο Μοσχάτο.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορτασμός «Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας» στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου!!!


Θυμόμαστε, Τιμάμε, Αγαπάμε! Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας 2016 στην ΚΜΜ.


Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ. το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου-Διονύσιος Θεοφιλάτος”, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει τους απόμαχους της ζωής, στην Μιχαλοδημητράκειο Αίθουσα του Σωματείου (Κοραή 40 ,Μοσχάτο).

Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε η κ. Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, Διδάκτορας Σχολής ΝΟΕ/ΑΠΘ 1982, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Τμήματος Νομικής Σχολής ΝΟΕ/ΑΠΘ, Μέλος του ΔΣΘ, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1982, Μέλος σε  πολλά Σωματεία και Πρόεδρος Δ.Σ. Ιδρύματος Ορφανοτροφείου Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» Θες/νίκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τιμώντας με τη παρουσία τους η Βουλευτής Επικρατείας κ. Ν. Κεραμέως, εκ μέρους της κας Παπακώστα η κ. Σ. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Α. Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Α. Σιώκας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Π. Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Γ. Δαμηλάκος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Β. Γρούμπας, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Κ. Καρύδη,  η Κοινοτική Σύμβουλος Ταύρου κ. Γ. Κωνσταντακοπούλου, ο κοινοτικός σύμβουλος  Ταύρου  κ.  Π. Καραφωτιάς ο κ. Κώστας Μουσαμάς με τη σύζυγό του Λίτσα πρώην Κυβερνήτες της Διεθνούς Οργάνωσης LIONS, η Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. κ. Ν. Λεγάκη, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αθήνας της Ν.Δ. κ. Δ. Χατζελένης, Μέλη της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου, κ. Ε. Χερουβείμ και κ. Δ. Σίκαλη και παλαιοί και νέοι φίλοι της ΚΜΜ. 

Την εκδήλωση παρουσίασε η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΜΜ κα Α. Γεωργιάδη. 
Η Πρόεδρος κα Χρυσούλα Κοσμοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στον αείμνηστο Διονύσιο Θεοφιλάτο, Πρόεδρο επί 50 χρόνια της ΚΜΜ που με το τότε Δ.Σ. πρωτοστάτησαν για την καθιέρωση της Παγκόσμιας ημέρας για την Γ’ Ηλικία (1991) αφού πρώτα έκαναν πράξη την αγάπη τους προς τους ηλικιωμένους ιδρύοντας το Φιλανθρωπικό γηροκομείο της ΚΜΜ για την προστασία των αναξιοπαθούντων. Τόνισε δε ότι χωρίς δράσεις οι επέτειοι και οι καθιερωμένες ημέρες χάνουν τη σημασία τους. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που στους 18 μήνες θητείας του νέου Δ.Σ. της ΚΜΜ βοήθησαν να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα του Σωματείου και τόνισε ότι χωρίς τη βόηθειά τους θα ήταν αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας του Φιλανθρωπικού Γηροκομείου, όπως :
·         Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
·         Οι βραβευόμενοι σήμερα Σύλλογος Αθηναΐδες και Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη
·         Το Ίδρυμα Αντώνης  & Γιάννης Αγγελικούσης
·         Το Ίδρυμα ΤΙΜΑ
Επίσης, ανέφερε τους δωρητές που σε εβδομαδιαία βάση προσφέρουν στο σωματείο είδη διατροφής και καθαριότητας:
 • Τη Φάρμα Χατζηνικολαίδη ΕΠΕ
 • Την κρεαταγορά Φλωρίδη
 • Την Εταιρεία Κοντοβερός ΑΕΒΕ
 • Την Τράπεζα Τροφίμων
 • Τον Παραδοσιακό φούρνο Τσοχαταρίδη
 • Τα Καταστήματα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών:
§  Στέφανος Κυρλής
§  Μηνάς Μούγιας
§  Νικόλαος Κολλιτσίδας
·           Αρτοποιία Παυλόπουλος
·           Ο Φούρνος του Μπάμπη
·           Bread Factory
·           Eurochem
Και οι φίλοι που με μικρές δωρεές αναβάθμισαν τη ζωή των τροφίμων και διευκόλυναν το εργασιακό προσωπικό:
 • Η κα Μυρμιρίδου-Κοκκίνη Μαρία
 • Η κα Καλογεροπούλου Γλυκερία

 Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κος Α. Ευθυμίου απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Τόνισε την ανάγκη υποστήριξης στην ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων, εξήρε το κοινωικό έργο του Σωματείου και υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέψει να διακοπεί η λειτουργία του Φιλανθρωπικού Γηροκομείου.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ η οποία μίλησε για τη «Δικαιοπρακτική Ικανότητα στην Τρίτη Ηλικία».

Την εκδήλωση εμπλούτισε μουσικά η Χορωδία Νικαίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γ. Κασφίκη. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις Βραβεύσεις του Συλλόγου Αθηναΐδων Ch. D430 Daughters of Penelope της οικογένειας AXEPA- για την ριζική αναμόρφωση της Αίθουσας με βάψιμο, αγορά/ ραφή και τοποθέτηση κουρτινών στην Αίθουσα, αγορά καινούριων καθισμάτων, αγορά και τοποθέτηση καταψύκτη.
Καθώς επίσης και του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη με χορηγία του οποίου αντικαταστάθηκε κατεστραμμένο κλιματιστικό σε δωμάτιο φιλοξενούμενου, αγορά καταψύκτη 200lt, αγορά και εγκατάσταση dexion στην τροφοαποθήκη του 1ου ορόφου, αντικατάσταση θερμοσίφωνα φυσικού αερίου που βρίσκεται στην κουζίνα του 1ου ορόφου, επισκευές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και συγκεκριμένα της οροφής της τραπεζαρίας η οποία είχε διαβρωθεί από υγρασίες, του φρεατίου του ανελκυστήρα και του κλιμακοστασίου για την εξασφάλιση στεγανοποίησης από τα όμβρυα. Τέλος, έγινε μόνωση στα μπαλκόνια του 1ου και του 2ου ορόφου για την αποφυγή διάβρωσης.
Και στους δύο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα του Σωματείου για την πολύτιμη σύμπαραστασή τους στο Σωματείο μας και εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες.

Ακολούθησε μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. 

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία των:

 • Ομιλήτρια κα Θεοφανώ Παπαζήση
 • Χορωδία Νικαίας
 • Neto Bazaar Βερούκας
Το my mosxato όπως πάντα στο πλευρό της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, ήταν εκεί και σας παρουσιάζει πλούσιο φωτογραφικό υλικό


.....................................................

Η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, είναι ένα μη κερδοσκοπικό Ιστορικό Σωματείο του Μοσχάτου, που ιδρύθηκε το 1962 με την αποστολή να προσφέρει στέγη, αγάπη & φροντίδα σε άπορους εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Έκτοτε και στηριζόμενη σε δωρεές ιδιωτών και φορέων συνεχίζει ακούραστα το φιλανθρωπικό, εθελοντικό της έργο. Κάθε βοήθεια σε είδος ή σε χρήματα είναι όχι απλώς καλοδεχούμενη αλλά απολύτως αναγκαία. 

Δ/νση: Κοραή 40, Τ.Κ. 183 45 Μοσχάτο Αττικής 

Ωρες Λειτουργίας: Δευ.-Σαβ. 8.00-2.30, 5.30-8 

Τηλ.: 210.94.18.193, 210.94.15.663, - FAX 210.94.19.063 

e-mail: kmerimna@otenet.gr 

Ιστοσελίδα: www.kmerimnamosxatou.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...