Home » , , , » Δωρεάν μαστογραφίες, το Σάββατο στην ΝΔ στο Μοσχάτο.

Δωρεάν μαστογραφίες, το Σάββατο στην ΝΔ στο Μοσχάτο.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 | 5:41:00 μ.μ.

Δείτε σχετική ανακοίνωση από την Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25 Οκτωβρίου) η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, ως απόδειξη του ουσιαστικού ενδιαφέροντος για την πρόληψη των επικίνδυνων νοσημάτων και την καλή υγεία των γυναικών.

Για να υποβληθείτε στον έλεγχο απαραίτητα πρέπει να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων 2109444421 και 2109444420 από την Δευτέρα 17/10/2016 έως και τη Τρίτη 18/10/2016. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι 5.000 γυναίκες προσβάλλονται ετησίως.


Ωστόσο η ασθένεια πλέον αντιμετωπίζεται: με συστηματικές προληπτικές εξετάσεις, όταν διαπιστωθεί ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, μπορεί να ιαθεί. 


Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο, ενώ με τη χρήση σύγχρονων μαστογράφων η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.


Για να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες, που λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις οικογένειες ή των κοινωνικών δυσκολιών δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, φέρνουμε την κινητή μονάδα μαστογράφου κοντά τους.
Ξεκινάμε από το σπίτι μας: το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στη Λεωφόρο Πειραιώς 62 και Φλωρίνης, στο Μοσχάτο Αττικής.


Παράλληλες εκδηλώσεις (το ίδιο απόγευμα στις 18.00) : 


• Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου με θέμα που αφορά στον καρκίνο του μαστού και την αντιμετώπισή του, στην αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο) των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. 


• Φωταγώγηση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ.


• Διανομή ενημερωτικού και αναμνηστικού υλικού.


Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις.
Στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την υγεία και την ποιότητα ζωής των γυναικών σας θέλουμε μαζί μας!

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

 
• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.


.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Banner -- Widget

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...