Home » , , , , » Αντώνης Μπούτσης: Aνεξαρτητοποίηση και παραίτηση από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου.

Αντώνης Μπούτσης: Aνεξαρτητοποίηση και παραίτηση από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 | 9:52:00 π.μ.

Επιστολή με e mail απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Τάυρου 
κ. Αντώνης Μπούτσης, όπου δηλώνει την  ανεξαρτητοποίηση του από τη Δημοτική Παράταξη Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος, του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου και την παραίτηση του από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή ως έχει.


 Προς: Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου και Δημοτικούς Συμβούλους.
Θέμα: "Aνεξαρτητοποίηση από τη Δημοτική Παράταξη Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος, του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου και παραίτηση από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου Ταύρου".

Κύριε Δήμαρχε και αγαπητοί φίλοι συνάδελφοι,
Πριν από 8 περίπου χρόνια, ξεκινήσαμε με τον σημερινό Δήμαρχο και άλλους καλούς φίλους, ένα συναρπαστικό αυτοδιοικητικό ταξίδι, που σε δύο αναμετρήσεις, 2010 και 2014, μας ανέδειξε Δημοτική Αρχή Μοσχάτου Ταύρου καθώς η κοινωνία εναπόθεσε σε εμάς, ελπίδες και όνειρα για καλύτερες γειτονιές.
Δυστυχώς σήμερα, 6 χρόνια μετά την εκλογή του 2010 και χωρίς διάθεση να μηδενίσω αυτή την προσπάθεια, ενεργό μέρος της οποίας άλλωστε υπήρξα και αφού εξάντλησα κάθε προσπάθεια 6 χρόνια τώρα στο εσωτερικό της παράταξης, αισθάνομαι την ανάγκη, να παραιτηθώ από την Παράταξη που συν δημιούργησα, στήριξα και αγάπησα.
Από την αρχή της θητείας, διαπίστωσα σημαντική διοικητική ανεπάρκεια, που με λίγα λόγια συνοψίζεται στα εξής:
- Άκριτη και διαρκής αποδοχή αιτημάτων, αποφυγή αντιμετώπισης δυσάρεστων καταστάσεων και απουσία τομών και ρήξεων.
- Ανεπαρκής οργάνωση κομβικών υπηρεσιών του Δήμου, όπως Τεχνική υπηρεσία και Τμήμα προμηθειών, που οδηγεί σε αδυναμία αξιοποίησης των σημαντικών χρηματικών διαθεσίμων του Δήμου, που σήμερα ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
- Τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου, πρέπει να επιστρέφονται στην Κοινωνία, με τη μορφή έργων και εξοπλισμών, ως κοινωνικό μέρισμα.
Δυστυχώς, καλή και αποτελεσματική δεν είναι και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και στις 2 πόλεις και αυτό αφορά σχεδόν όλες τις πτυχές της.
- Πολλά σημεία τον πόλεων, ειδικά τα μη κεντρικά, υστερούν στην καθαριότητα και την καλαισθησία. 
- Το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου πρασίνου, κυρίως στον Ταύρο, δεν συντηρείται και δεν περιποιείται καλά και με σύστημα.
- Σημαντική είναι και η έλλειψη ευταξίας και ασφάλειας, σημαντικών σημείων του Δήμου μας. Παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, πλατείες, σχολεία, πάρκο ενόπλων δυνάμεων στον Ταύρο.
- Ανεπαρκής, ως κακή είναι η συντήρηση δημοτικών κτιρίων, πεζοδρομίων και λοιπού εξοπλισμού, αφού δεν υπάρχει σχετική οργάνωση τμημάτων αυτεπιστασίας
- Απουσία προσωπικού, που αποτελεί την εύκολη και πρόχειρη δικαιολογία, θα μπορούσε να ξεπεραστεί με ανάθεση υπηρεσιών, μετά από σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες, σε ιδιωτικές εταιρείες, πάντα βέβαια, υπό τον έλεγχο του Δήμου.
Τελειώνοντας, θεωρώ σημαντικό να αναφερθούν:
- Η έλλειψη στρατηγικού οράματος για την εξέλιξη τον πόλεων Μοσχάτου και Ταύρου. Προθέσεις και μικρής εμβέλειας παρεμβάσεις, δεν επαρκούν για τη σύνθεση της μεγάλης εικόνας.
- Η διακοπή της ουσιαστικής σχέσης με την Κοινωνία και της ανάγκες της. Λιγοστές πρωτοβουλίες ενημέρωσης, επαφής, συζήτησης ουσιαστικής. Ακόμα και ο ετήσιος απολογισμός, γίνεται μίζερα και φοβικά.
- Δημοτική παράταξη, που δεν λειτουργεί, δεν συνομιλεί μεταξύ της, δεν συντονίζεται, δεν αφουγκράζεται. Δεν μπορεί να αποτελεί λειτουργία παράταξης, τα αγχωτικά προ συμβούλια, μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επειδή στη ζωή αλλά και στην αυτοδιοικητική μου πορεία, προείχαν και προέχουν πάντα οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά.
Επειδή τα αξιώματα, η απόκτηση και η άσκηση της εξουσίας, δεν ήταν ποτέ για εμένα αυτοσκοπός, αλλά το μέσο επίλυσης προβλημάτων της κοινωνίας των πολιτών,
Καταθέτω σήμερα:
1) Την δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου
2) Την παραίτησή μου, από την ύψιστη και κορυφαία θέση του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχαριστώντας τους συναδέλφους, από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και ιδιαίτερα, όλους τους συνεργάτες μου, από το Γραφείο Διοίκησης του Δήμου.
Παραιτούμαι από μια κορυφαία, αμειβόμενη θέση, αρκετούς μήνες πριν τη λήξη της παρούσας θητείας, (Μάρτιος 2017) και παραμένω Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, στο πλευρό της Κοινωνίας και του Πολίτη.
Μοσχάτο 24/10/2016
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...