Home » , , , , , , » Ημερίδα για την Μεσογειακή διατροφή στην παιδική ηλικία από την UNESCO και την Πνευματική Εστία Μοσχάτου

Ημερίδα για την Μεσογειακή διατροφή στην παιδική ηλικία από την UNESCO και την Πνευματική Εστία Μοσχάτου

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 | 6:40:00 μ.μ.

Ημερίδα με θέμα «Η Μεσογειακή Διατροφή στην Παιδική Ηλικία- Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικό Διαβήτη» από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε Συνεργασία με την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, με είσοδό ελεύθερη. 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Tαύρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, στο Μοσχάτο.

 Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Μοσχάτου σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα «Η Μεσογειακή Διατροφή στην παιδική ηλικία – Παιδική Παχυσαρκία- Παιδικό Διαβήτη» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Tαύρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, στο Μοσχάτο.

Στην Ημερίδα θα λάβουν μέρος ως εισηγητές εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των Επιστημών, της Γαστρονομίας καθώς και του Πολιτισμού. Ειπλέον, την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, κος Ιωάννης Μαρωνίτης καθώς και ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κος Ανδρέας Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου, κος Γιώργος Χλούπης και το Μέλος της Επιτροπής Εφορείας Μορφωτικών Εκδηλώσεων κ. Ιωάννης Φεστερίδης.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με την ομιλία του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλου με τίτλο ομιλίας «Παραδοσιακα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας» στη συνέχεια της συζήτησης θα μιλήσει η κυρία Θεοδώρα Καλογεράκου με τίτλο ομιλίας «Ισορροπημένη Διατροφή και Αθληση στην παιδική και εφηβική ηλικία: Αυξάνοντας το διατροφικό IQ των παιδιών», μετά θα μιλήσει ο Δρ Πέτρος Παπαλέξης «Μεσογειακή διατροφή και καρδιαγγειακά νοσήματα», έπεται η ομιλία του Διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κου Κωνσταντίνου Μουζάκη με τίτλο ομιλίας «Παιδική Ηλικία – Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικός Διαβήτης τα Θετικά και τα Αρνητικά»

Στο τέλος θα απονεμηθούν πλακέτες στον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, τον Πρόεδρο της ΠΕΜ, στο μέλος της Επιτροπής Εφορείας Μορφωτικών Εκδηλώσεων, στους ομιλητές καθώς και στον κ. Λ. Καραντάνη για την προσφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου, σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν «Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση ενός ευρύτερου κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών σχετικά με την αξία και τα οφέλη της εφαρμογής της Μεσογειακής Δίαιτας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου. Οι τοποθετήσεις από τους ομιλητές επί του θέματος θα οδηγήσουν ένα βήμα μπροστά τις προσπάθειές μας για την ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο των μνημείων Άυλης και Προφορικής Κληρονομιάς της UNESCO, πράξη που οφείλουμε να προωθήσουμε και θα ωφελήσει σε πολλαπλά επίπεδα την χώρα μας. Να είστε όλοι εκεί!».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη των ΔΙΕΚ Αιγάλεω, των ΔΙΕΚ ΕΚΚΝΑ, των ΔΙΕΚ Ζωγράφου, του ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης, των Πυροσβεστήρων Αδαμ, και του Συλλόγου Γευσιγνωσίας & Γαστρονομίας Πρέβεζας «Μιθαικός»

Ο συντονισμός της ημερίδας θα γίνει από τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του ΑΝΤΕΝΝΑ κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/

.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...