Home » , , , , , » «Δημιουργικό Σάββατο με το Πνευματικό Κέντρο» σε Μοσχάτο και Ταύρο εντελώς δωρεάν!

«Δημιουργικό Σάββατο με το Πνευματικό Κέντρο» σε Μοσχάτο και Ταύρο εντελώς δωρεάν!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 | 12:55:00 μ.μ.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά ένα νέο κύκλο δράσεων για τα παιδιά. Το «Δημιουργικό Σάββατο με το Πνευματικό Κέντρο», είναι μία καινοτόμα δράση που ξεκινάει από τις 17 Δεκεμβρίου 2016 και έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μέσα από δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, θα πραγματοποιείτε και στις δυο Κοινότητες του Δήμου (Μοσχάτο & Ταύρο).  Κάθε Σάββατο 10.30π.μ.-1.30μ.μ. μέσα από διάφορες μορφές της τέχνης παίζουμε-διασκεδάζουμε- μαθαίνουμε.Δημιουργικό Σάββατο με το Πνευματικό Κέντρο

Κάθε Σάββατο από τις 10.30 – 13.30
Δωρεάν δημιουργική απασχόληση για παιδιά 5-12 ετών


    Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά ένα νέο κύκλο δράσεων για τα παιδιά. Το «Δημιουργικό Σάββατο με το Πνευματικό Κέντρο», είναι μία καινοτόμα δράση που ξεκινάει από τις 17 Δεκεμβρίου 2016 και έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μέσα από δραστηριότητες ψυχαγωγίας. Οι ώρες κατά τις οποίες θα απασχολούνται τα παιδιά είναι από τις 10.30 τo πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου στο Μοσχάτο και στην αίθουσα 2 των π. Δημοτικών Σφαγείων στον Ταύρο, Πειραιώς και Επταλόφου.
        Οι μικροί μας φίλοι κατά τη διάρκεια του δημιουργικού Σαββάτου θα απασχολούνται δημιουργικά με ζωγραφική, κατασκευές και χειροτεχνία, ομαδικά παιχνίδια και θεατρικό παιχνίδι, θα απολαμβάνουν αφηγήσεις παραμυθιών, θα παρακολουθούν θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο, συμμετέχοντας στην όλη διαδικασία κατασκευής και δημιουργίας φιγούρων και κατασκευής κούκλας, ενώ ταξιδεύουν μουσικά στο θαυμαστό κόσμο της κλασικής μουσικής.
        Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, ενώ για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα:
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ:
Πνευματικό Κέντρο (Χρυσ. Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου), Δευτέρα-Παρασκευή, 16.00-21.00, τηλ. 2109431760

Αίθουσα 6 π. Δημ. Σφαγείων (Πειραιώς & Επταλόφου), Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00-14.00, τηλ. 2103466785
Οι εγγραφές συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος
H έναρξη των εργαστηρίων είναι στις 17 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, το 2017,  μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων

Περισσότερες πληροφορίες: www.dimosmoschatou-tavrou.gr
 .....................................................

Μήνυμα του Πρόεδρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου Απόστολου Σιώκα.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας εγκαινίασε το καλοκαίρι του 2015την 1 η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας και συνέχισε και την επόμενη χρονιά.

0 ενθουσιασμός παιδιών και γονέων μας έδωσε ιδέες για τη δημιουργία αντίστοιχου προγράμματος λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ξεκινάμε λοιπόν από τις 17 Δεκεμβρίου 2016, κάθε Σάββατο από τις 10.30 π.μ.-13.30 μ.μ. το πρόγραμμα « ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ » με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από δραστηριότητες ψυχαγωγίας όπως ζωγραφική, θέατρο Σκιών, χορό, ομαδικά παιχνίδια, παραμύθια, λαογραφία, ήθη και έθιμα, κινηματογράφο, μουσική και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά από 5-12 ετών και παρέχεται δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα οι γονείς θα μπορούν τις ίδιες ώρες να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα της πόλης μας. Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους, κάθε Σάββατο, για να τους προσφέρουμε ένα πρόγραμμα γεμάτο πολιτιστικές δράσεις και διασκέδαση.

0 Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου Απόστολος Σιώκας 

 .................................................................................

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

1)    Το παιχνίδι των χρωμάτων: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας της τέχνης μέσω των έργων σπουδαίων ζωγράφων. Σε αυτά τα εργαστήρια, τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν προσεγγίζοντας τους μεγάλους ζωγράφους αυτοσχεδιαστικά μέσω κολάζ, ζωγραφικής και χειροτεχνίας.

2)    Με τα φτερά της μουσικής: Με ένα μουσικό καράβι ταξιδεύουμε στο θαυμαστό κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από τα πιο δημοφιλή έργα που έχουν γραφτεί ανά τους αιώνες, όπως οι Τέσσερις Εποχές του ΒιΒάλντι, η Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Μότσαρτ, η Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν, ο Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Μέντελσον κ.α.
3)    Αφηγήσεις παραμυθιών: Αγαπάμε τα παραμύθια και κάθε μορφή λόγου, γραπτή ή προφορική, που μεταδίδει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση. Από τα παραμύθια της λαϊκής παράδοσης, στα κλασικά και τις σύγχρονες αστικές ιστορίες.

4)    Το εργαστήρι του Καραγκιόζη: 0 θίασος του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου «Σκιές & Γέλια», προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή τη λαϊκή μας παράδοση, πραγματοποιεί εργαστήρια θεάτρου Σκιών με σκοπό τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν την λαϊκή αυτή τέχνη.

Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα απασχόληση που αναπτύσσει πολλές δημιουργικές πτυχές καλλιτεχνικής φύσεως όπως δεξιοτεχνία, φαντασία, μίμηση, ζωγραφική και επικοινωνία.

Τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν φιγούρες με όλους τους παραδοσιακούς τρόπους (δέρμα, χαρτόνι και πλαστικό). Μαθαίνουν την τεχνική της κίνησης των φιγούρων καθώς καιτ ης μίμησης (φωνές). Μετά συγκροτούν ομάδες στις οποίες συνεργάζονται για να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν παράσταση Καραγκιόζη.

5)    Κουκλοθέατρο: Το γνωστό θεατρικό είδος που κερδίζει μέχρι και σήμερα τους θεατές χάρη στην ιδιαιτερότητά του και στην ελευθερία που αφήνει στη φαντασία όπου τα παιδιά μαγεύονται από τους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν οι κούκλες και ταυτίζονται με τους ήρωες, τους οποίους και ακολουθούν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε τις κούκλες μας από διάφορα υλικά αλλά συγχρόνως κάνουμε και ασκήσεις για την κίνηση των χεριών. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου πειραματιζόμαστε με ρόλους χρησιμοποιούμε το σώμα και τη φωνή με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί συμβολικά ο χώρος και ο χρόνος.

6)    Χειροτεχνία - κατασκευές μέσω κατασκευών με μια ποικιλία υλικών από πλαστικές σακκούλες, μπουκάλια, σφουγγάρια, χάρτινα πιάτα, αυγοθήκες, κουταλοπίρουνα, έως νήματα, και ύφασμα. Αυτή η ποικιλία των υλικών έχει ως σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά με μια γκάμα υλικών. Να σκεφθούν ευρηματικούς τρόπους χρήσης τους καθώς στην πλειοψηφία τους είναι υλικά που συναντάνε στην καθημερινότητα τους

7)    Ελάτε στο πάρτι μας: Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν, θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια, θα χορέψουν, θα συναντήσουν το αγαπημένο εργαστήρι face painting και το εργαστήρι με τις μπαλονακατασκευές που θα τους φτιάξει το δικό τους μαγικό μπαλόνι.

Όλα τα ανωτέρω προγράμματα πραγματοποιούνται από εξαίρετους για το κάθε είδος εκπαιδευτές.

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα πρόγραμμα γεμάτο Δημιουργική Απασχόληση με Ζωγραφική-κατασκευές-χειροτεχνία, ομαδικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι. Παραμύθια κλασικά αλλά και της λαϊκής παράδοσης, μουσική, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών (Καραγκιόζη) και κατασκευή φιγούρας μα πάνω από όλα με δράση, δημιουργία και διασκέδαση. 

Κάθε Σάββατο 10.30π.μ.-1.30μ.μ. μέσα από διάφορες μορφές της τέχνης παίζουμε-διασκεδάζουμε- μαθαίνουμε

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ


ΠΗΓΗ  http://my-mosxato.blogspot.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...