Home » , » Επίσκεψη Ιερώνυμου και Μ. Βαρδινογιάννη στο Δημητρειον ΚΔΑΠ στο Μοσχάτο! !

Επίσκεψη Ιερώνυμου και Μ. Βαρδινογιάννη στο Δημητρειον ΚΔΑΠ στο Μοσχάτο! !

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 | 12:00:00 π.μ.

Επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Μοσχάτο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κύριος Ιερώνυμος και  η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επισκέφτηκαν το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Μοσχάτο, όπου καθημερινά μετά το σχολείο τους σιτίζονται και απασχολούνται σε εκπαιδευτικά, διαδραστικά και δημιουργικά προγράμματα, 60 παιδιά ευπαθών κοινωνικά οικογενειών, ηλικίας 6-12 χρονών.
Τα παιδιά, οι εθελοντές και το προσωπικό του Κέντρου τους υποδέχτηκαν θερμά και τους ευχαρίστησαν από καρδιάς για την επίσκεψή τους.
Ο Διευθυντής της «Αποστολής», κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας, καλωσορίζοντας τη κυρία Βαρδινογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη διαχρονική προσφορά τη δική σας και της οικογένειας σας τόσο στα παιδιά όσο και στη χώρα μας… Οι ανάγκες είναι πολλές, αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι η παιδεία και η εκπαίδευση, γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε δυο αντίστοιχα με το Δημήτρειο κέντρα, ένα στον Ταύρο και ένα στα Γιάννενα».
Ο Αρχιεπίσκοπος και η κυρία Βαρδινογιάννη ξεναγήθηκαν στο «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο, το οποίο στεγάζεται σε ένα όμορφο τριώροφο κτίριο επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, γευμάτισαν μαζί με τα παιδιά, είδαν τους χώρους όπου δημιουργούν και ψυχαγωγούνται, και τους  πρόσφεραν δώρα του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» καθώς και μπουφάν μέσα από το Πρόγραμμα “We Care” του Ιδρύματος.

Η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη από τη θερμή υποδοχή αλλά και τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του Κέντρου, δήλωσε: «Σήμερα ήταν μια από τις ωραιότερες μέρες της ζωής μου και σας ευχαριστώ για τη ζεστασιά με την οποία με υποδεχτήκατε εδώ».
Και απευθυνόμενη στον Αρχιεπίσκοπο που της έκανε την τιμή να την προσκαλέσει να επισκεφτούν μαζί το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο, τον συνεχάρη για το ανθρωπιστικό, δημιουργικό και πολιτιστικό έργο που επιτελείται στον «ευλογημένο αυτό χώρο» όπως τον χαρακτήρισε, είπε: «Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τη συγκίνηση, την τιμή και τη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στον χώρο αυτό, σε αυτή την πανέμορφη και πολύχρωμη κυψέλη παιδείας, δημιουργίας, πολιτισμού και ανθρωπισμού. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την πρόσκλησή του, κάτι που επιθυμούσα εδώ και πολύ καιρό, να σας γνωρίσω από κοντά και να μοιραστούμε τις ξεχωριστές αυτές στιγμές. Ταυτόχρονα αισθάνομαι πολύ ταπεινή μπροστά του, μπροστά στο θεάρεστο έργο που επιτελεί και χαρίζει ελπίδα σε ολόκληρη την κοινωνία μας. Τον ευγνωμονώ και αισθάνομαι πολύ τυχερή που είναι ο πνευματικός μας καθοδηγητής, γιατί με το φως των πρωτοβουλιών του μας δείχνει το δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Πραγματικά συγκινούμαι από  τη σπουδαία δουλειά που επιτελείται από την “Αποστολή” και απ’ όλο το προσωπικό και τους εθελοντές  του Κέντρου…».
Ο Αρχιεπίσκοπος, την ευχαρίστησε για τα καλά της λόγια και πρόσθεσε: «Η κυρία Βαρδινογιάννη αγαπάει πολύ τα παιδιά. Όλα τα παιδιά του κόσμου όπως αγαπάει τα παιδιά της και τα εγγόνια της. Έλεγα λοιπόν στην κυρία Βαρδινογιάννη ότι έχουμε και εμείς καλά παιδιά που παίζουν με αγάπη και μου είπε θέλω να τα γνωρίσω και την προσκαλέσαμε να έρθει».
Τα παιδιά θέλοντας να της εκφράσουν τη χαρά και την ευγνωμοσύνη τους για την επίσκεψή της και τα δώρα της, της πρόσφεραν έναν πίνακα που φιλοτέχνησαν για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ένα βιβλίο με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό».
Παρόντες κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και της κυρίας Βαρδινογιάννη στο Κέντρο ήταν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κύριος Ανδρέας Ευθυμίου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ιδρύθηκε από την «Αποστολή» και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2013 με σκοπό  να εξασφαλίσει στα  παιδιά  πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προγράμματα μέσα στην κοινότητά τους. Μέσω των μετασχολικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Κέντρο οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον να απασχοληθούν μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.
Το ΚΔΑΠ παρέχει μαθησιακές ευκαιρίες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και προσφέρει καινοτόμες δημιουργικές δραστηριότητες, που εμπλουτίζουν και συμπληρώνουν τα κλασικά μαθητικά προγράμματα. Ζωγραφική, ρυθμική γυμναστική και παραδοσιακοί χοροί,  μουσική, χορωδία, κατασκευές, κηπουρική,  αγιογραφία, μικροϋφαντική και  θεατρικό παιχνίδι είναι μερικά από τα τμήματα της δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν στο Κέντρο.  Τα μέλη του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, δίνουν τον  καλύτερό τους εαυτό για την άριστη λειτουργία του προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φροντίδα των παιδιών και των οικογενειών τους.
Νωρίτερα την ίδια μέρα η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφτηκε το Πρότυπο Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι καθώς και τις Παιδικές Κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα, που κατασκευάζονται εκεί με πρωτοβουλία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και την ενημέρωσε ότι το μεν Κέντρο δημιουργείται για την ανακούφιση των ηλικιωμένων οι δε κατασκηνώσεις, οι οποίες θα λειτουργούν όλο τον χρόνο, θα φιλοξενούν παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, από την Αττική και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...