Home » , , , , , , , » «Το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η Αττική αλλάζει» Κοπή πίτας της Περιφέρειας στην παραλία Μοσχάτου - Καλλιθέας! .

«Το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η Αττική αλλάζει» Κοπή πίτας της Περιφέρειας στην παραλία Μοσχάτου - Καλλιθέας! .

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017 | 4:43:00 μ.μ.

Εγκαίνια γραφείων Νοτίου Τομέα Αθηνών

Στα εγκαίνια και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών παρευρέθηκαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης. Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στις πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στην παραλία Καλλιθέας και Μοσχάτου, όπου μεταφέρονται τα γραφεία Διοίκησης της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπλασης της περιοχής και την απόδοση των κτιρίων στην τελική τους χρήση. Με τον τρόπο αυτό, προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων, μετά από σειρά ετών αξιοποιούνται οι συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι.

Η Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σχετικά: «Το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η Αττική αλλάζει. Η Περιφέρεια Αττικής ανοίγει ξανά, μετά από 13 χρόνια, τις πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στην παραλία Καλλιθέας και Μοσχάτου. Πρόκειται για μια διπλά σπουδαία υπόθεση. Πρώτον, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας προς τους πολίτες για εξοικονόμηση πόρων, μέσα από συνετή διαχείριση του θέματος της στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ενός θέματος που έχει να κάνει με τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση. Διασφαλίζουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους. Και παράλληλα εξυπηρετούμε τους πολίτες που έχουν δικαίωμα σε αποτελεσματική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Δεύτερον: εκτελούμε ένα έργο εξαιρετικής σπουδαιότητας που θα απαλλάξει τους 160.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας από τον εφιάλτη πιθανής σοβαρής πλημμύρας. Ξανασυνδέουμε μετά από 45 χρόνια άδικης απομόνωσης την πόλη με τη θάλασσα. Σε αυτή τη διπλή πορεία – πορεία χρηστής διοίκησης και πορεία υποδομών – θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι, μακριά από λαϊκιστικές και συντεχνιακές λογικές. Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, που μας κρίνουν όλους.»

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, η ιδέα της εκμετάλλευσης των ακινήτων (28.000 τ.μ.) των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του παράκτιου μετώπου στο Φάληρο, ξεκίνησε στην περιφέρεια Αττικής (ΠΑΤΤ), με την παραχώρηση του σε αυτήν από την κυβέρνηση. Σήμερα, χρησιμοποιήθηκε κτίριο μικρής χωρητικότητας και σύντομα θα ανακαινιστούν- επισκευαστούν και άλλα κτίρια για την σταδιακή μεταστέγαση των υπηρεσιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Πόροι αρκετά σημαντικοί οι οποίοι έως την ολοκλήρωση και των τριών φάσεων του έργου, περίπου σε 3 - 4 χρόνια, θα ανέλθουν στο ποσό των 480.000 ευρώ, «ποσό ικανοποιητικό για την αγορά ιδιόκτητου κτιρίου (του δημοσίου), όπου τελικά θα εγκατασταθούμε, σε άλλη περιοχή χαμηλότερης αντικειμενικής αξίας.

Σημειώνεται ότι στο ζήτημα της χρηστής διαχείρισης της στέγασης των υπηρεσιών της ΠΑΤΤ που ανέφερε και η Ρένα Δούρου, ο Νότιος Τομέας έχει επιδείξει θεαματικά αποτελέσματα, καθώς από τα 12 κτίρια στα οποία στεγάζονταν οι υπηρεσίες του, την 1/9/2014 με ετήσια έξοδα 840.000 ευρώ, σήμερα μετά από συστηματικό «νοικοκύρεμα», πληρώνει μόνο 430.000 ευρώ για τα τέσσερα κτίρια που νοικιάζει.

Ωστόσο, το ζήτημα της εγκατάστασης για το μεσοδιάστημα αυτό, υπογράμμισε ο Χρήστος Καπάταης, έχει και την παράμετρο της επίβλεψης του εξελισσόμενου έργου, καθώς «βρισκόμαστε στην καρδιά του, θα βλέπουμε την πορεία του και θα ανοίγουμε χώρους και για άλλες δραστηριότητες, όπως το θέατρο κωφών, που αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα συνανθρώπων μας με ξεχωριστές ικανότητες, έναν πολυχώρο για ΑμεΑ και τόσες άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας στα κτίρια αυτά, καθώς η συντήρηση του πάρκου των 220 στρεμμάτων θα καλύπτεται από τους πόρους που θα επιφέρει η αξιοποίηση της υπάρχουσας δομημένης έκτασης από δράσεις, που προβλέπει ήδη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Κ. Ρουμελιώτη
amna.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...