Home » , » Παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα

Παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα

Written By COSMOS NEWS on Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 | 12:30:00 μ.μ.



Μια υπέροχη παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας με φέτα. Η μαλακή και ζουμερή ζύμη της θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να την κάνετε για πρωινό ή για το βραδυ. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σε ένα γεύμα με την τυρόπιτα αφού δεν είναι καθόλου “βαρετή” η γεύση της.

Υλικά


Για την ζύμη

900 γρ. αλεύρι
400 ml. Γάλα
2 αυγά+ 1 ασπράδι
6 κ.σ. λάδι
6 κ.σ. γιαούρτι
40 γρ. φρέσκα μαγιά
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γ. αλάτι

ακόμα

100 γρ. Μαργαρίνη
400 γρ. τυρί τύπου φέττα
1 κροκάδι και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίττα σας πριν το ψήσιμο


Προετοιμασία
Τοποθετείται όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνεται την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνεται την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας. Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.
Χωρίζεται την ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγεται το κάθε μέρος σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού. Αλείφεται την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα





Συνεχίζεται την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλα. Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης.



Με τα χέρια σας πιέζεται απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28*40 εκατοστά περίπου.



Μοιράζεται την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης. Παίρνεται την λωρίδα και γυρίζεται την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά για να έχει το σχήμα της φωτογραφίας



Ακολουθείται την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες. ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝOIΞΕΙ!!

Ετοιμάζεται το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στην μέση τοποθετείται την γωνιακή λωρίδα που έχετε τυλίξει πρώτα.


Κόβεται της γωνιές από την υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα.

Γύρω από αυτήν τοποθετείται την υπόλοιπη ζύμη.



Αφήνεται την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν να την ψήσετε στους 180 βαθμούς γύρω 45 λεπτά
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...