Home » , , , » Οι «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019 Μοσχάτου - Ταύρου.

Οι «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019 Μοσχάτου - Ταύρου.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 | 7:21:00 μ.μ.Δελτίο τύπου σχετικά με το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019 του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, μας απέστειλε η δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή».

Δελτίο τύπου
 
Απρίλιος 2017

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2014 – 2019 ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ»

Στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου 2017 συζητήθηκε στο Δ.Σ. το  ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2014 – 2019 ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ. 

Κατά τη συζήτηση αυτή η παράταξή μας εξέφρασε την έντονη δυσφορία της διότι:

α) η εισήγηση εστάλη στους δημοτικούς συμβούλους τρεις (3) μόνο ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, και ο αριθμός των σελίδων (390) καθιστούσε αδύνατη την ανάγνωση και τη μελέτη ενός τόσο σοβαρού θέματος. 

β) δεν υπάρχει έγκριση από το Δ.Σ. του κάθε Νομικού Προσώπου του Δήμου, εντός μιας (1) εβδομάδας από την εισήγηση των υπηρεσιών του, των στόχων και των δράσεων του Επιχειρησιακού που το αφορούν ούτε επισυνάπτονται κατά την υποβολή του σχεδίου από την Εκτελεστική Επιτροπή οι σχετικές αποφάσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου για δράσεις/ σχέδια δράσης που τα αφορούν, όπως ρητά επιβάλλει ο νόμος

γ) δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο δηλ. να υπάρχει  απόφαση των δημοτικών κοινοτήτων με τις προτεραιότητες και τα σχέδια δράσης για το επιχειρησιακό πρόγραμμα, η οποία  θα έπρεπε να έχει υποβληθεί ένα μήνα πριν τη συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο  

δ) δεν υπάρχει ιεράρχηση και προγραμματισμός των δράσεων με διάρκεια και χρονοδιάγραμμα, όπως επιβάλλεται. Η συρραφή πολλών και ασύνδετων δεν αποτελεί πρόγραμμα και το προτεινόμενο επιχειρησιακό σχέδιο είναι ασύνδετο.  

ε)  Τα ιστορικά στοιχεία είναι ανεπαρκή. Λείπουν σημαντικές ιστορικές στιγμές. Ενδεικτικά:

·       Από την ιστορία του Ταύρου απουσιάζει η ηρωική εαμική αντίσταση και το κτίριο των πρώην αποθηκών ΕΟΜΕΧ, που κατά την διάρκεια της κατοχής το ΕΑΜ είχε εγκαταστήσει τις δράσεις της Εθνικής Αλληλεγγύης. Στο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα πρέπει να περιληφθεί η διεκδίκηση του ιστορικού ακινήτου 3292 τ.μ. από τον δήμο για να στεγαστούν δομές αλληλεγγύης και μουσείο  εθνικής αντίστασης στον Ταύρο.  

·       Από τις κοινωνικές δομές στο δήμο μας απουσιάζει η συμμετοχή των πολιτών. Απουσιάζει η κίνηση πολιτών «Μεσοποταμία», που από το 2003 έχει πολύμορφο έργο σε περιβαλλοντικά και σε πολιτιστικά θέματα και σε δράσεις αλληλεγγύης.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου δεν είναι μια γραφειοκρατική υποχρέωση αλλά μια σοβαρή διαδικασία σύνταξης προγράμματος, η βάση για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας για την επόμενη πενταετία. 

Ακόμη αποτελεί την βάση και τον σχεδιασμό για τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις είτε αυτές γίνονται με δημόσια χρηματοδότηση είτε με δανεισμό είτε από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, για τα περισσότερα από αυτά μάλιστα αποτελεί προαπαιτούμενο.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν είναι παρατυπίες και παραλήψεις που μπορούν να δικαιολογήσουν μια τόσο σοβαρή προγραμματική πρόταση. Η ελλιπής διαδικασία υποδηλώνει τη διάθεση της δημοτικής πλειοψηφίας για μια γρήγορη διεκπεραίωση χωρίς συμμετοχή των πολιτών και της αντιπολίτευσης. Διότι αν θέλουμε να μιλάμε για συνεναίσεις και δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να παραβλέπουμε και να προσπερνούμε τόσο σοβαρά θέματα, όπως αυτά που αναφέραμε. 

Από το επιχειρησιακό σχέδιο προγράμματος λείπει η πνοή, λείπει ο στόχος που πάντα πρέπει να αποτελεί τον οδηγό.

Υ.Γ.1. Ο δήμαρχος κ. Ευθυμίου και ο γραμματέας του δήμου κ. Αντωνάκος οι οποίοι και παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση της Δημ. Κοινότητας Ταύρου είχαν την ευθιξία να ζητήσουν συγγνώμη για την ελλιπή διαδικασία, ο αντιδήμαρχος κ. Δαμηλάκος, όμως, διαβεβαίωσε ότι η συζήτηση του προγράμματος έχει γίνει στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου, κάτι εντελώς ανυπόστατο.

Υ.Γ. 2. Επισυνάπτουμε τις παρατηρήσεις μας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα όπως διατυπώθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Ταύρου από τους σύμβουλους μας κ. Θ. Δουσμανόπουλο και Γ. Κωνσταντακοπούλου, αφού προηγουμένως πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα επανέλθει προς συζήτηση το θέμα σε επόμενο Δημ. Συμβούλιο με ενσωματωμένες τις προτάσεις των Δημ. Κοινοτήτων.  

Υ.Γ.3. Στη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση μέχρι τώρα, λόγω έλλειψης απαρτίας, με κύρια ευθύνη της δημοτικής πλειοψηφίας. Είναι άραγε τυχαίο ότι δεν ανταποκρίθηκαν κοινοτικοί σύμβουλοι στην πρόσκληση της προέδρου τέσσερις (!) φορές;                                                                                            
Μετά τη συνεδρίαση της Δ.Κ. Μοσχάτου θα δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις που θα καταθέσουμε. 
              
Δημοτική Ριζοσπαστική Παράταξη
«Πολίτες Σε Δράση για την Ανατροπή»
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...