Home » , , , » Τσουρέκια με Ζαχαρούχο, με ίνες & πεντανόστιμα.

Τσουρέκια με Ζαχαρούχο, με ίνες & πεντανόστιμα.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 | 8:30:00 π.μ.

Τσουρέκια με Ζαχαρούχο 

Είναι αφράτα, με ίνες και πεντανόστιμα.


1 ζαχαρούχο γάλα
2 & 1/2 κουτιά (με το κουτί απ’ το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή 1 κουτί αραβοσιτέλαιο & 1 κουτί βούτυρο πρόβειο λιωμένο

2 κ.γ. κακουλέ (το αγοράζουμε από μαγαζί μπαχαρικών)
2 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ. μαστίχα Χίου τριμμένη
3-4 βανίλιες
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
200 γραμμ. μαγιά νωπή
1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
3  κιλά αλεύρι σκληρό  γ.ο.χ(μπορεί και λίγο ακόμη, η ζύμη πρέπει να κολάει)
3 κουτιά ζεστό νερό


Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και το σπορέλαιο
3. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μίγμα της κατσαρόλας.
4. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
5. Ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
6. Πλάθουμε τα τσουρέκια τα αλείφουμε με αυγό, τα αφήνουμε να ξαναανέβουν για μισή με μία ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

ΜΥΣΤΙΚΑ

1. Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι σκληρό για όλες τις χρήσεις ή για τσουρέκια
2. Το ταψί το στρώνουμε με λαδόκολλα. Ένα άλλο κόλπο για να μην απλώσουν τα τσουρέκια αλλά να πάρουν ύψος είναι να βάλουμε σε λαδόκολλα ένα ένα ξεχωριστά στο ταψί. Έτσι θα υπάρχει ένα «τοίχος» από λαδόκολλα ανάμεσα τους που δεν θα τα επιτρέψει να ενωθούν σαν ένα, ή 
σε φόρμα του κέικ.
3. Όταν πλάσουμε τα πρώτα τσουρέκια, τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν ενώ πλάθουμε τα επόμενα. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα
4. Το σπορέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο ή μισό- μισό.
5. Από πάνω πασπαλίζουμε σουσάμι, ή αμύγδαλο φιλέ, ενώ μέσα μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα.
6. Για να μη μαυρίσει από πάνω, το αυγό που θα τα αλείψουμε να είναι μόνο το ασπράδι όχι ο κρόκος.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...