Το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών στην πόλη μας είναι γεγονός (εικόνες)!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 | 11:55:00 π.μ.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, διοργανώνει ένα φεστιβάλ σε ανοικτό χώρο με στόχο να παρουσιάσει και να αναδείξει όλο τον πλούτο της καλλιτεχνικής του παραγωγής, σε ένα διευρυμένο κοινό, διαμορφώνοντας, με τον τρόπο αυτό, ένα πολιτιστικό γεγονός υπερτοπικής σημασίας.

Το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών πραγματοποιείται από τις 26 Μαΐου έως και την 1η Ιουλίου 2017, στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων (Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος).
Ένα πανέμορφο Πάρκο 50 στρεμμάτων, πνιγμένο στο πράσινο με μονοπάτια για βόλτες και εξερεύνηση, με παιδική χαρά και χώρους στάθμευσης.

Χθες, Παρασκευή 26 Μαΐου, έγινε η έναρξη του Φεστιβάλ με την παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Απόστολου Σιώκα και του Πρόεδρου της Κοινωφελούς κ. Παναγιώτη Χατζηαντωνίου. Παρόντες επίσης Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και από τις δυο ενότητες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου στον χαιρετισμό του δήλωσε:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η συνδιοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών, από το Πνευματικό μας Κέντρο και την Κοινωφελή μας Επιχείρηση, αναδεικνύει τις δυνατότητες για την εδραίωση ενός νέου πολιτιστικού θεσμού και μάλιστα σε ένα χώρο που αποτελεί πανέμορφο στολίδι για τον Δήμο μας, όπως είναι το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο.
Η, υψηλής εξωστρέφειας, επιλογή μας για την αξιοποίηση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο με πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δράσεις του Πνευματικού Κέντρου, είναι μόνον η αρχή. 
Σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζουμε την ανάπλαση του Πάρκου με τη δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Ένα έργο προϋπολογισμού 800.000€  που έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων σύντομα θα αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο Πάρκο που θα αποτελέσει ελκυστικό υπερτοπικό πόλο για την ευρύτερη περιοχή.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Διοικήσεις των δύο Νομικών Προσώπων για την προσπάθεια, τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους συμβούλους, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και εθελοντές που βοήθησαν για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δασκάλους και καθηγητές όλων των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου και να συγχαρώ τα παιδιά και τους μαθητές που με τη δημιουργική τους διάθεση θα προσφέρουν σημαντικές στιγμές στους κατοίκους του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής που θα επισκεφθούν τον χώρο και θα ψυχαγωγηθούν με μουσική, προβολές, χορό, θέατρο, εικαστικά και άλλες πολιτιστικές δράσεις».

Πρώτη μέρα το Φεστιβάλ Τεχνών παρουσίασε εκθέσεις και από τις δυο Κοινότητες του Δήμου με ελεύθερη είσοδο. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν ως 30 Μαΐου (καθημερινά 18:00-22:00).

Έκθεση ζωγραφικής δημοτικής κοινότητας Ταύρου
Υπεύθυνος καθηγητής: Μάλαμας Σταύρος

Γραμμές και χρώμα, μορφές και αντικείμενα συνθέτονται αρμονικά και μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης. Εικαστικά έργα δημιουργίας και έκφρασης εκτίθενται αλληλοεπιδρώντας με το κοινό. Σχέδια, πίνακες με ακρυλικό, λάδι, mix media τεχνοτροπίες και ψηφιδωτά από μικρούς και μεγάλους. Άλλη μια χρονιά γεμάτη καλλιτεχνικές προκλήσεις κλείνει τον κύκλο της.


26 Μαΐου – 30 Μαΐου
Καθημερινά 18:00-22:00
Έκθεση εικαστικού κοσμήματος δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου
Υπεύθυνη τμήματος: Ελένη Δασκαλάκη

Μια εικαστική παρουσίαση κοσμημάτων και ομαδικών έργων από
τα τρία επίπεδα γνώσεων, με φαντασία, μεράκι και ποικιλία υλικών. Δημιουργήματα, μικρά έργα τέχνης που συνδυάζουν τη ζωγραφική και το κόσμημα μέσα από ευφάνταστες τεχνικές κατασκευής και μια ευρεία γκάμα εκθεμάτων για τα μάτια των επισκεπτών.

26 Μαΐου – 30 Μαΐου
Καθημερινά 18:00-22:00
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.dimosmoschatou-tavrou.gr  www.facebook.com/pneymatikokentro, www.artsfestivalmt.gr


 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MY MOSXATO.
ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/

.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...