Home » , , , , » «Το σχολείο πάει σινεμά» με τα "Αλματα" - Δωρεάν προβολές σε Μοσχάτο & Ταύρο!

«Το σχολείο πάει σινεμά» με τα "Αλματα" - Δωρεάν προβολές σε Μοσχάτο & Ταύρο!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017 | 12:54:00 μ.μ.

Η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με τη βοήθεια της παιδικής και νεανικής βιβλιοθήκης του «Νεανικού Πλάνου», εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Το σχολείο πάει σινεμά» και καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τις προβολές.


Η ταινία "Άλματα" / Leaps and Bounds (2007) αφορά μαθητές ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Α Γυμνασίου των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου και στις δυο Κοινότητες, σε Μοσχάτο και Ταύρο, εντελώς δωρεάν.

Οι προβολές γίνονται στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου (Καρ. Δημητρίου & Λυκούργου, κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ) και στο Θέατρο παλαιού Δημαρχείου Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου) με είσοδο δωρεάν.

Σημαντικότερες διακρίσεις:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Kristiansand International
Children’s Film Festival 2007
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Chicago
International Children’s Film Festival 2007
Βραβείο Κοινού στο Kristiansand International Children’s Film Festival 2007

Υπόθεση:
Ο Azad φτάνει στη Σουηδία κατά λάθος, μαζί με τον αδερφό του Tigris. Για να αναμειχθεί με την οικογένεια που τον κρύβει, πρέπει να προσποιηθεί ότι είναι εννέα ετών. Ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε μια νέα χώρα και δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα. Όμως με τη βοήθεια ενός πλανόδιου πωλητή χοτ-ντογκ, του πιο κουλ παιδιού στο σχολείο και του παγκόσμιου πρωταθλητή Kajsa Bergqvist, ίσως μπορέσει να ξανασυναντήσει την πραγματική του οικογένεια.

 online δηλώσεις συμμετοχής στο www.odeiomt.gr ή με email στο odeiomt.info@gmail.com

.....................................

Μήνυμά του Πρόεδρου του Πνευματικού Κέντρου

Ο κινηματογράφος προκαλεί έντονες συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους θεατές. Όταν καταφέρνει να αγγίξει και τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας τότε προσφέρει και «εκπαίδευση». Καλεί τον θεατή να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, άλλες απόψεις για τον κόσμο, άλλες γλώσσες ή και να ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

Έχοντας στον νου μας αυτές τις σημαντικές δυνατότητες της 7ης Τέχνης και μάλιστα σε μία εποχή που τα παιδιά κατακλύζονται από εικόνες χωρίς ερμηνεία δίνουμε την ευκαιρία σε μαθητές των σχολείων του Δήμου μας να παρακολουθήσουν δωρεάν μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με τη βοήθεια της παιδικής και νεανικής βιβλιοθήκης του «Νεανικού Πλάνου», εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Το σχολείο πάει σινεμά» και καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τις προβολές.

Ο κινηματογράφος δίνει ανοιχτές λύσεις και όχι «κλειστές» συνταγές: η συγκίνηση της εικόνας πράγματι δεν μας δίνει μία αλήθεια, αλλά μία αίσθηση, μια δυνατότητα να θέσουμε τις σωστές ερωτήσεις και να αναζητήσουμε τις πιθανές απαντήσεις.

Απόστολος Σιώκας
Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΠΗΓΗ  http://my-mosxato.blogspot.gr/

ΠΗΓΗ  http://my-mosxato.blogspot.gr/
.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...