Home » , , , , » Τα μυστικά για έναν τέλειο σπιτικό freddo!

Τα μυστικά για έναν τέλειο σπιτικό freddo!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 | 9:30:00 π.μ.

Ο καφές για τον Έλληνα είναι ιεροτελεστία. Τα χρόνια όμως πέρασαν, η μόδα του φραπέ (παρα)πάλιωσε και τα γούστα μας άλλαξαν.

Σε αυτό βοήθησαν δύο πράγματα. Αφενός γνωρίσαμε (σε ευρεία κλίμακα) τον espresso και αφετέρου παραδεχτήκαμε ότι ο στιγμιαίος καφές έχει τα θεματάκια του.
Βέβαια, δεδομένου ότι στη χώρα μας έχουμε σχεδόν 6 μήνες καλοκαίρι δεν ήταν δυνατόν να πίνουμε (μόνο) ζεστό εσπρέσο και κάπως έτσι «ανακαλύψαμε» τον freddo…
Πως όμως θα φτιάξουμε τον τέλειο φρέντο, όπως τον κάνουν στα καλά καφέ κι ακόμη καλύτερο;
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε!
Αρχικά ετοιμάζουμε δυο δόσεις espresso. Προσοχή! Πρέπει να τον φτιάξουμε δυνατό γιατί θα μπουν τα παγάκια και θα αραιώσει.

Φτιάχνουμε τον διπλό εσπρέσο. Επομένως αν έχουμε συμβατική μηχανή ετοιμάζουμε την διπλή δόση του καφέ, όπως είπαμε, ενισχυμένο.
Αν πάλι, έχουμε μηχανή με κάψουλες, επιλέγουμε μια δυνατή ποικιλία ή τέλος πάντων την ποικιλία που προτείνει για κρύο εσπρέσο ο κατασκευαστής του συστήματος καφέ που χρησιμοποιούμε (πλέον υπάρχουν αρκετά).
Προσέξτε και σε αυτήν την περίπτωση θα ετοιμάσουμε 2 μερίδες εσπρέσο χρησιμοποιώντας 2 κάψουλες.
Προσθέτουμε όση ζάχαρη επιθυμούμε και ανακατεύουμε όσο είναι ακόμη ζεστός ο καφές για να λιώσει.
Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο, ρίχνουμε τον καφέ, ανακατεύουμε καλά κι αυτό ήταν! Έτοιμος ο φρέντο εσπρέσο!
Μπορούμε βέβαια, να τον χτυπήσουμε και με το μιξεράκι αν θέλουμε, με 1-2 παγάκια, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα χάσει την κρέμα του.
Αν τώρα θέλουμε φρέντο καπουτσίνο, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε αφρόγαλα και είμαστε έτοιμοι.
Για να φτιάξουμε το αφρόγαλα χρειαζόμαστε μόνο παγωμένο φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά και ένα πολύ δυνατό μιξεράκι ή φραπεδιέρα.
Υπάρχουν στο εμπόριο και συσκευές για αφρόγαλα, αλλά αν έχετε ένα δυνατό μιξεράκι θα κάνετε πολύ καλύτερο κρύο αφρόγαλα.
Προσέξτε όμως: όσο πιο παγωμένο είναι το γάλα, τόσο καλύτερο θα βγει το αφρόγαλα.
Tip: Βάλτε το γάλα σε ένα μεταλλικό δοχείο (πχ σέικερ) και φυλάξτε το για λίγη ώρα στην κατάψυξη, ή στο συρτάρι χαμηλότερης θερμοκρασίας που έχουν κάποια ψυγεία, πριν το χρησιμοποιήσετε!
Μόλις ετοιμάσετε και το αφρόγαλα, απλά ρίξτε το πάνω στον freddo espresso που ετοιμάσατε προηγουμένως και απολαύστε τον καλύτερο freddo cappuccino και μάλιστα από τα χεράκια σας!
Αν επιθυμείτε μπορείτε να γαρνίρετε με κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη για να δώσετε ένα πιο ξεχωριστό άρωμα.

 aftodioikisi.gr
.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...