Home » , » Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: Περί φιλίας και λοιπών Δημοσίων Σχέσεων

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: Περί φιλίας και λοιπών Δημοσίων Σχέσεων

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 | 8:30:00 π.μ.

Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου.

Σκοπός της ως ημέρα είναι η διάδοση του μηνύματος της φιλίας ως αξία, τόσο σε ατομικό επίπεδο, δηλαδή μεταξύ ανθρώπων.
Αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνει είναι μία καλά δομημένη φιλία, προσαρμοσμένη στις ψυχικές ανάγκες των συμβαλλόμενων. Σταθερή αξία στο χρόνο, πηγή έμπνευσης, πηγή ανανέωσης αλλά και διέξοδος προβλημάτων.


 Παραθέτουμε ένα κείμενο σχετικά με τη φιλία και τις δημόσιες σχέσεις, που διαβάσαμε και μας άρεσε

Περί φιλίας και λοιπών Δημοσίων Σχέσεων

Εύη Τζαβάρα
Εύη Τζαβάρα
Στη φιλία λέει δεν χωρά τίποτα άλλο εκτός από …. ανάγκη για την παρουσία του άλλου. Να πως γίνονται τα λάθη. Όταν ο άλλος νομίζει ότι ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι ικανό να θρέψει μία βαθειά φιλία και να τη κάνει δυνατή στα χρόνια που θα περάσουν από πάνω της.
Σιγά σιγά ανακαλύπτεις ότι τελικά ήταν…δημόσιες σχέσεις…Φιλιά, αγκαλιές, αβροφροσύνες και μικρή εκμετάλλευση των γνωριμιών, που μπορεί και να ωφελήσει τους δικούς του ανθρώπους ή να ονομάσει το πρόσωπο αυτό Μεσσία (έχω μία γνωριμία που μπορεί να βοηθήσει) που κάθε ένας από εμάς περιμένει….
Στις περιπτώσεις αυτές μία φιλία που μπορεί να ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις σβήνει, γιατί ο ένας αρχίζει να βαριέται ή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο στην υποκρισία και ο άλλος βλέπει πλέον τα γεγονότα με άλλο μάτι. Πιο ξεκάθαρα θέλω να πω, όπως θα έπρεπε δηλαδή να είναι και η βάση μίας νέας φιλίας.
Μην μπερδευόμαστε! Άλλο οι Δημόσιες Σχέσεις που στην πραγματικότητα πρέπει να υπάρχουν για να μπορεί να προχωρήσουν οι καριέρες, οι στόχοι των ανθρώπων, άλλο όμως μία φιλία που θέλει την ειλικρίνεια, την σωστή μεταχείριση και όχι εκμετάλλευση του άλλου και προ πάντων … ειλικρίνεια!
Τελικά μαζί με το καλοκαιρινό ξεσκαρτάρισμα πραγμάτων στο σπίτι που δεν θα σου χρησιμεύσουν το χειμώνα που έρχεται γιατί απλά σου πιάνουν χώρο, μήπως να κάνεις και ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα των ανθρώπων που νόμιζες, πίστευες, θεωρούσες ότι στέκονται δίπλα σου όχι μόνο για να πάρουν αλλά και για να δώσουν;
Δύσκολο, αλλά ουχί ακατόρθωτο να το συνειδητοποιήσεις και να αποσυρθείς με ελαφρά πηδηματάκια …..πριν να είναι αργά για τον ψυχισμό σου!

  
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...