Home » , , , , » Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται – παραδείγματα!

Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται – παραδείγματα!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 | 2:42:00 μ.μ.


Μέσω του Taxisnet θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.
Η ειδική πλατφόρμα στο Taxisnet αναμένεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι θα είναι ανάλογες με τις περσινές.

Η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας , που προήλθε από τους υψηλούς φόρους, έδωσε την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διανέμουν για δεύτερη συνεχή χρονιά κοινωνικό μέρισμα, το οποίο είναι κατά πολύ υψηλότερο από πέρυσι.
Το χαρακτηριστικό των χθεσινών εξαγγελιών του Αλ. Τσίπρα είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση εφέτος ήταν διαβασμένη. Πρώτον δεν προχώρησε σε μονομερή ενέργεια, όπως το 2016, κάτι που όπως θυμόμαστε είχε αναγκάσει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να ζητήσει συγνώμη από τους θεσμούς και δεύτερο εμπεριέχει την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και κριτήρια περιουσίας. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι είχε δοθεί με μοναδικό κριτήριο το ύψος της σύνταξης και το είχαν λάβει βουλευτές και κάποιοι … πλούσιοι.
Παράλληλα η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες δεν διανέμει το σύνολο του πλεονάσματος, αλλά διατηρεί και ένα μέρος, περίπου 800 εκατ. ως μαξιλάρι ασφαλείας, προκειμένου να καλυφθούν ενδεχόμενες αναθεωρήσεις από τη Eurostat, καθώς επίσης και την προετοιμασία της Ελλάδας για τις επόμενες εξόδους στις αγορές.
Οι επιδόσεις αυτές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα θα προσεγγίσει το 3% του ΑΕΠ (έναντι στόχου για 1,75%). Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές η οποία σφραγίστηκε στη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης με το οικονομικό επιτελείο.
Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα διέρρεαν τις προηγούμενες εβδομάδες πηγές των δανειστών για προτεραιότητα στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, αναφέροντας μάλιστα εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορεί η επιχειρούμενη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να συνδυαστεί με την έγκριση εκταμίευσης ενός ποσού 5-10 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το Eurogroup την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση θα μοιράζει στο εσωτερικό κοινωνικά μερίσματα.
Προφανώς οι ενστάσεις αυτές κάμφθηκαν, εκτός και εάν υπάρξει ανατροπή σκηνικού τις επόμενες ημέρες. Η δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν αναφέρει ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για τις «ιδέες» διανομής της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος. « Οι ανακοινώσεις δείχνουν γενικά συμβατές με αυτές τις συζητήσεις, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Αυτές οι ανακοινώσεις θα πρέπει να μελετηθούν και να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις αρχές».

.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...