Home » , » Λεμονόπιτα ή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιού

Λεμονόπιτα ή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιού

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017 | 7:04:00 μ.μ.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο [+ λίγο για άλειμμα]
  • 2 κάψουλες βανιλίνη
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 440 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ξύσμα 2 μεγάλων λεμονιών ή πορτοκαλιών


  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού χυμός λεμονιού ή 2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 μικρά ακέρωτα λεμόνια ή πορτοκάλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C, στον αέρα, ξετυλίγουμε τα φύλλα πάνω σε ένα μεγάλο ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο να ξεραθούν. Αφού ξεραθούν τα φύλλα, τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα φύλλα σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και τη βανιλίνη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά, στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνουν αφρός.
  3. Στο μεταξύ ανακατεύουμε χωριστά το μπέικιν πάουντερ με το γιαούρτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 2 – 3 λεπτά. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι. Ανακατεύουμε αργά και απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγα-λίγα τα θρυμματισμένα ξερά φύλλα. Ανακατεύουμε απαλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C και λαδώνουμε καλά τη μεγάλη, βαθιά λαμαρίνα του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 4 – 5 λεπτά και τοποθετούμε τη λεμονόπιτα στον φούρνο για 35 – 40 λεπτά.
  5. Για το σιρόπι: Στη μισή ώρα ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά (ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που θα κοχλάσει το μείγμα).
  6. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα καλαμάκι ή με μαχαίρι και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι κουταλιά-κουταλιά. Ιδανικά, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για περισσότερο από 2 ώρες προτού σερβίρουμε.Έτσι θα απορροφηθεί πιο καλά το σιρόπι.
Μπορούμε αντί για λεμόνια να βάλουμε πορτοκάλια
  1. https://www.sintayes.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...