Home » , , » Ιερό προσκύνημα στην Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα,στο μετόχι του Παναγίου Τάφου κάτω από την Ακρόπολη(φωτο-video)

Ιερό προσκύνημα στην Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα,στο μετόχι του Παναγίου Τάφου κάτω από την Ακρόπολη(φωτο-video)

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 | 10:34:00 π.μ.

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν καθημερινά από όλη την Ελλάδα, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη, για να προσκυνήσουν ένα από τα πιο σπάνια κειμήλια της Ορθοδοξίας μας

H ιερή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, η οποία φυλάσσεται στο θεομητορικό μνήμα στη Γεθσημανή, έχει τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα, από την Τρίτη 24 Μαρτίου έως και την 31η Μαΐου 2015,δόθηκε παράταση.

Στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης και στα ανηφορικά σοκάκια της Πλάκας, οι πιστοί σιωπηλοί και με μεγάλη υπομονή στέκονται στην ουρά, περιμένοντας πάνω από 2 ώρες, για να μπουν στην εκκλησία και να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης, που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του ναού και είναι στολισμένη με άνθη(φωτο).
   

Δίπλα στην ιερή εικόνα ένας μοναχός σχηματίζει τον σταυρό με άγιο λάδι στο μέτωπο των πιστών που προσκυνούν, ενώ σε όλους προσφέρεται ένα μικρό αλουμινόχαρτο μέσα στο οποίο έχει τοποθετηθεί βαμβάκι ποτισμένο με αγίασμα από την εικόνα.

Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική και φορτισμένη,οι πιστοί άλλοι σιωπηλοί, άλλοι με βουρκωμένα μάτια προσκυνούν την σεπτή εικόνα και αποχωρούν με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα μάτια τους, που αξιώθηκαν να την προσκυνήσουν και την προσμονή ότι η Παναγιά θα είναι πάντα δίπλα τους.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 08:00 έως τις 19:00.

Οι δε ακολουθίες καθημερινώς θα τελούνται ως εξής:
08:00 Όρθρος
12:00 Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο
16:00 Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο
18:00 Ιερό Ευχέλαιο
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 07:00 θα τελείται Θεία Λειτουργία.


Το my mosxato βρέθηκε εκεί όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο video.


Δείτε  ΕΔΩ που ακριβώς βρίσκεται το μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα


Η ιστορία της εικόνας

Η Θαυματουργή Αγία Εικόνα της Παναγίας Ιεροσυλιμίτισσας έχει αγιογραφηθεί τον 19ο αιώνα. Φέρει χρονολογία 1870 και η ιστορία της είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, έτσι όπως έχει καταγραφεί από λόγιους της εποχής εκείνης, αλλά και από παραδόσεις και θρύλου που ακολούθησαν την αγιογράφησή της, για την οποία, όπως λέγεται υπήρξε θεία προτροπή.

Στα Ιεροσόλυμα ζούσε εκείνη την εποχή μία αγιογράφος Μοναχή ονόματι Τατιανή, της Ρωσικής Ιεράς Μονής της Μυροφόρου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, που βρίσκεται στους πρόποδες του απέναντι της Ιερουσαλήμ Όρους των Ελαιών.

Είδε η Τατιανή καθώς κοιμόταν το εξής Όραμα: Είδε ότι την επισκέφθηκε στο κελλί της μία άγνωστη Μοναχή, η οποία της είπε: «Αδελφή Τατιανή, ήλθα να με ζωγραφίσεις».

Η Τατιανή απάντησε: «Ευλόγησον, αδελφή, αλλά εγώ είμαι αγιογράφος και όχι ζωγράφος». Και η Επισκέπτρια της λέγει: «Τότε να με αγιογραφήσεις».

Η Τατιανή εξεπλάγη με το θάρρος της ξένης και απεκρίθη: «Δεν έχω ξύλο (σανίδι), πού να σε ζωγραφίσω;».

Και τότε η Επισκέπτρια Μοναχή της δίδει ένα σανίδι αγιογραφήσεως και λέγει: «Ζωγράφισε»! Αλλά ενώ ζωγράφιζε η Τατιανή την Μοναχή, είδε τα Άμφιά Της να γίνονται χρυσά, το Πρόσωπό Της να λάμπει πολύ, και Την άκουσε να λέγει: «Ω μακαρία Τατιανή, μετά τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, θα με αγιογραφήσεις πάλι εσύ».

Η Τατιανή αντελήφθη ότι αγιογραφούσε την Παναγία! Ταράχτηκε και ξύπνησε. Αμέσως έσπευσε στην Ηγουμένη και της διηγήθηκε το Όραμα. Η Ηγουμένη δυσπίστησε και της είπε να πάει να κοιμηθεί και αύριο να αγιογραφήσει μία Εικόνα της Παναγίας.

Καθώς όμως επέστρεφε, είδε να βγαίνει από το κελλί της φως και αισθάνθηκε ευωδιά! Τότε ειδοποίησε την Ηγουμένη και μαζί εισήλθαν στο φωτεινό και ευωδιάζον κελλί, όπου είδαν εκπληκτικότερο Θαύμα. Η Εικόνα του Οράματος βρισκόταν μέσα στο κελλί πραγματική, Αχειροποίητη! Η Αγία αυτή Εικόνα της Παναγίας!

Μετά από όλα αυτά, παρουσιάζεται πάλι η Παναγία στη Μοναχή και λέγει: «Να με κατεβάσετε κάτω στο σπίτι μου, στη Γεθσημανή». Πράγμα που έγινε.

Από τότε η Αχειροποίητη Αγία Εικόνα της Παναγίας Ιεροσολιμίτισσας, βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος της Γεθσημανής, και Θαυματουργεί.

Και τις τρεις φορές που πλημμύρισε ο Ιερός Ναός στη Γεθσημανή, η Εικόνα ανέβηκε μόνη Της από τον μαρμάρινο θρόνο που βρίσκεται και στάθηκε στο σύστημα εξαερισμού, χωρίς να στηρίζεται πουθενά! Τα Θαύματά Της είναι αναρίθμητα, όπου και αν πήγε.
Share this article :

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...