Home » , , , » Τέλη κυκλοφορίας 2017-Τι θα πληρώσουμε το 2017- Πως τυπώνουμε από το gsis.gr

Τέλη κυκλοφορίας 2017-Τι θα πληρώσουμε το 2017- Πως τυπώνουμε από το gsis.gr

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 | 9:30:00 π.μ.

Τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. από το 2017 θα υπολογίζονται με βάση το έτος που ταξινομήθηκαν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο με βάση το έτος που ταξινομήθηκαν -πήραν πινακίδες- στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το caranddriver.grμε τρείς βασικές αλλαγές θα ανακοινωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα. 
Η πρώτη έχει να κάνει με την μείωση των τελών στα υψηλού κυβισμού ηλικίας 10 ετών και άνω αυτοκινήτων σε ένα ποσοστό από 5% έως και 40% σε μια προσπάθεια αφενός να σταματήσει το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων από όσα αυτοκίνητα έχουν απομείνει σε κυκλοφορία, αφετέρου να δοθεί ένα σημαντικό κίνητρο για την ανάκτησή τους.
Ιδίως σε εκείνους που τις έχουν καταθέσει για οικονομικούς και όχι μόνον λόγους και πραγματικά χρειάζονται το μεγάλου κυβισμού ΙΧ τους (π.χ. ένα τζιποειδές για να τραβήξουν το σκάφος τους), να μπούν στη διαδικασία ανάκτησης με ένα μικρότερο έως και 40% κόστος.
Βέβαια, όπως θα δείτε και στο σχετικό πίνακα, τα τέλη που αναμένεται να ισχύσουν για το 2017 παραμένουν «τσουχτερά» παρ΄ όλες τις μειώσεις που θα ισχύσουν καθώς για τα 2λιτρα θα κυμανθούν από 492-552 ευρώ, τα 3λιτρα από 666-750 ευρώ και τα 4λιτρα και άνω από 738-828 ευρώ.
Ωστόσο, πριν οι εκπτώσεις χαρακτηριστούν «γενναίες», θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος του καυσίμου, καθώς σε αυτόν τον τύπο των αυτοκινήτων είναι ένα έξοδο πολύ σημαντικό λόγω των μεγάλων, ενεργοβόρων, κινητήρων.
Η δεύτερη σημαντική αλλαγή είναι το άνοιγμα προς τα κάτω της ψαλίδας των αυτοκινήτων όπου τα τέλη θα υπολογίζονται με βάση το CO2.
Συγκεκριμένα θα αφορά όσα έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2007 (ίσχυε από 1/11/2010) και μένει να δούμε εάν ισχύσουν οι ίδιοι συντελεστές. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε μεγάλες αυξήσεις στις περιπτώσεις αυτοκινήτων με μικρούς σε κυβισμό παλαιάς τεχνολογίας κινητήρες (Euro 4), αναφέροντας ως παράδειγμα περίπτωση κινητήρα 1.300 κ.εκ. που επιβαρυνόταν με τέλη κυκλοφορίας 135 ευρώ, με τα νέα δεδομένα θα επιβαρυνθεί με περισσότερα από 400 ευρώ!
Η τρίτη αλλά εξίσου σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τη νέα μείωση του ορίου του CO2 που προσφέρει απαλλαγή από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας από τα 90 στα 80 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, γεγονός που θα «πετάξει» πολλά αυτοκίνητα εκτός, ενώ πολύ πιθανή είναι η αύξηση των συντελεστών για CO2 άνω των 161 γρ.
Υπομονή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου όπου και αναμένονται να ανακοινωθούν επισήμως, όπως και το τι θα γίνει τελικά και με τα τεκμήρια

Πως τυπώνουμε  από το gsis.gr Οι ιδιοκτήτες για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του Taxis και στις υπηρεσία προς του πολίτες  «Εντυπο Τ.Κ. 2017»  πατάμε ΕΔΩ.....>>>Εισοδος στην εφαρμογή

Στη συνέχεια δίνοντας το ΑΦΜ μας και τον αριθμό κυκλοφορίας και πατώντας ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ εμφανίζεται το ειδοποιητήριο το οποίο μπορούμε να εκτυπώσουμε.

   
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...