Home » , , » Ποια είναι η βιομηχανία γύρω από την οποία χτίστηκε το Μοσχάτο

Ποια είναι η βιομηχανία γύρω από την οποία χτίστηκε το Μοσχάτο

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 | 10:30:00 π.μ.

 Ποια είναι η βιομηχανία Adelco γύρω από την οποία χτίστηκε το Μοσχάτο

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία του Μοσχάτου,  δεν μπορούν να αγνοήσουν την εταιρεία ΑdelcoΚι αυτό διότι στάθηκε η αφορμή ανάπτυξης ολόκληρου του δήμου στα δύσκολα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. 
Τα αδέλφια Όμηρος και Ορέστης Κολοκοτρώνης, προσφυγόπουλα από την Ιωνία, έπειτα από μεγάλες δυσκολίες ιδρύουν το 1934 στο Μοσχάτο τη Χρωματουργεία Αθηνών Αφών Ε. Κολοκοτρώνη Α.Ε., που επρόκειτο να παίξει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. 
Μάλιστα ο Ορέστης Κολοκοτρώνης διετέλεσε και δήμαρχος Μοσχάτου


Το 1934 οι αδερφοί Όμηρος και Ορέστης Κολοκοτρώνης ίδρυσαν στο Μοσχάτο τη Χρωματουργεία Αθηνών Αφών Ε. Κολοκοτρώνη Α.Ε., που επρόκειτο να παίξει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανική ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας.
Στη 10ετία του 1940, η εταιρεία ηγείται των αποφάσεών της, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα, το βαμβάκι και τα κτηνιατρικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου και της πείνας, η Adelco εξακολουθεί να υποστηρίζει τους υπαλλήλους της και να ενισχύει την τοπική κοινότητα με τρόφιμα και γενικότερα με αναγκαία εφόδια (προμήθειες).

     

Στη 10ετία του 1950, η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της προς την κατεύθυνση των φαρμακευτικών κυρίως προϊόντων και αποκτά τον διακριτικό τίτλο “Adelco”.
Η Adelco γίνεται πολύ γρήγορα όνομα αναγνωρίσιμο και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα. Κερδίζοντας αναγνώριση και εκτίμηση της ιατρικής κοινότητας και ευρύτερα, θέτει ακόμα υψηλότερους στόχους για αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας.

Κατά τη 10ετία του 1960, η Adelco παρουσιάζει το σαμπουάν OM-OR, το πρώτο σαμπουάν που παρασκευάστηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, καθώς και την πρώτη φθοριούχα οδοντόκρεμα, την οδοντόκρεμα Adelco.

Στην επιτυχία της φαρμακευτικής βιομηχανίας προστίθεται η δυναμική και δημιουργική είσοδος της εταιρείας στην αγορά των καλλυντικών, που με πρότυπα τεχνολογικά μέσα, έρευνα και ανάπτυξη, αφοσιωμένα πάντα στην υψηλή ποιότητα, οδηγούν γρήγορα την Adelco στο να καταλάβει ουσιαστική θέση και στη βιομηχανία των καλλυντικών.

Μέσα στη 10ετία του 1970, η άνοδος συνεχίζεται και η Adelco γίνεται μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές, δημιουργώντας με ίδια μέσα και καθετοποιημένη παραγωγή φαρμακευτικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και απόλυτης αναγνωρισιμότητας, καθώς και ηγετικά brands (εμπορικές ονομασίες), όπως τα Stedon, Filicine, Minitran, Paroticin, και Salopyrine, ενώ το ίδιο συμβαίνει ταυτόχρονα και στον χώρο των καλλυντικών με τα OM-OR και τα υπόλοιπα καλλυντικά προϊόντα της Adelco.
Επιπλέον συνάπτει συνεργασίες με μεγάλους ευρωπαϊκούς οίκους φαρμάκων και καλλυντικών, και ταυτόχρονα εξάγει τεχνολογία και γνώση προς την Ινδία και Άπω Ανατολή.

Στις αρχές του 1980 ιδρύεται η Adelco - Χρωματουργεία Αθηνών Αδελφών Ε. Κολοκοτρώνη Α.Ε. υπό την καθοδήγηση του κ. Ευάγγελου Κολοκοτρώνη, συνεχίζοντας το πέρασμα από κλάδο σε κλάδο που οι ιδρυτές της εταιρείας είχαν υιοθετήσει.

Το 1983, ο όμιλος χωρίστηκε -αρμονικά και δίχως διενέξεις- σε δύο μέρη, τη διοίκηση των οποίων αναλαμβάνουν ο Ευ. Κολοκοτρώνης και η εξαδέλφη του. «Ήταν μια περίοδος αποφάσεων για το μέλλον και τη στόχευσή μας. Εκτιμώ πως χάρη στις προσπάθειες όλων μας η εταιρεία συνέχισε σε αναπτυξιακή διάσταση», τονίζει ο κ. Κολοκοτρώνης στο newmoney.gr. Εξάλλου τα δύο αδέλφια, Ορέστης και Όμηρος Κολοκοτρώνη, θα φύγουν από τη ζωή, και μάλιστα με διαφορά μόλις ενός μήνα.

«Οι δυο τους είχαν άριστες σχέσεις. Πήραν ένα εργοστάσιο όταν το Μοσχάτο ήταν ελαιώνας και δημιούργησαν μια ολόκληρη κοινότητα γύρω τους. 
 Ήταν τόσο δεμένοι μεταξύ τους ώστε όταν πέθανε ο ένας, ο άλλος δεν άντεξε και απεβίωσε σε λίγες ημέρες», θυμάται ο νυν πρόεδρος της εταιρείας.
Στην δεκαετία του 90, στοχεύει στην ανάπτυξη των διεθνών αγορών. Ιδρύεται ανεξάρτητο τμήμα εξαγωγών και αναπτύσσονται αγορές στην Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική – Ανατολική Ευρώπη , μέχρι και Άπω Ανατολή.

Το 2000 η Adelco επικεντρώνεται στον τομέα του εκμοντερνισμού, επενδύει σε νέα μηχανήματα παραγωγής, αναπτύσσει καινούρια προϊόντα και εξαπλώνει διεθνώς τις δραστηριότητές της. Εδραιώνοντας τη θέση της, η Adelco βάζει τις βάσεις για την μελλοντική εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Σήμερα η Adelco δραστηριοποιείται σε δύο κύριους τομείς: τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα καταναλωτικά προϊόντα.


Ένας από τους βασικούς παράγοντες της επιτυχημένης πορείας της εταιρίας οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τα τμήματα πωλήσεων, marketing, εξαγωγών, παραγωγής, R&D, ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας.

Η εταιρεία είναι μια καθετή και σύγχρονη παραγωγική μονάδα 10 000 τ.μ., με 65 εξειδικευμένα άτομα, καθώς και με μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς.

"Με πλεονέκτημα την αξιοπιστία, την ποιότητα και την αφοσίωση της δυναμικής ομάδας των ανθρώπων μας διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας με σκοπό να κερδίσουμε την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών".


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...