Home » , , , , , » Καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα στον Ταύρο / Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς τα υποδέχθηκαν με χαρά!

Καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα στον Ταύρο / Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς τα υποδέχθηκαν με χαρά!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 | 9:49:00 μ.μ.

Πρώτο κουδούνι για 1.500 προσφυγόπουλα / Καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα στην Δημοτική Κοινότητα του Ταύρου! «Να 'ναι οι λαοί αδελφωμένοι, μαύροι λευκοί ένας λαός». Τραγουδώντας το συμβολικό αυτό τραγούδι υποδέχτηκαν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Ταύρου τα προσφυγόπουλα από τον Ελαιώνα στην πρώτη μέρα τους στο σχολείο.

Σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σχολική χρονιά για πρώτη φορά στα ελληνικά σχολεία για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας. Η αρχή έγινε από συνολικά 1.500 προσφυγόπουλα που θα παρακολουθούν μαθήματα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. σε 20 σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης, σήμερα τα προσφυγόπουλα, πρώτη τους σχολική μέρα έκαναν το πρώτο τους μάθημα στο 2ο Δημοτικό σχολείο του Ταύρου. Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα με χαρά και χειροκροτήματα. Οι νέοι μαθητές έγιναν ένα με τους παλιούς, έπαιξαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν τους πρόσφεραν τετράδια, μολύβια κλπ.

Δείτε αναλυτικά τα όσα γράφει ο κ. Καπάταης. ..
"Συνοδέψαμε τα προσφυγόπουλα για την πρώτη τους σχολική ημέρα από το Κέντρο του Ελαιώνα στο Δημοτικό Σχολείο του Ταύρου. Σε ένα εξαιρετικό κλίμα έγινε η υποδοχή των νέων μαθητών με χειροκροτήματα από δάσκαλους, μαθητές και γονείς. 
Στη συνέχεια εντός της αίθουσας με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησα τους παλαιούς μαθητές να δίνουν στους νέους ζωγραφιές, μολύβια τετράδια κλπ. 
Οι εξαιρετικοί δάσκαλοι που γνώρισα σήμερα βοήθησαν να γεμίσει η αίθουσα τραγούδι και χαρά. Καλή σχολική χρονιά λοιπόν σε όλα τα παιδιά."
http://my-mosxato.blogspot.gr/

stokokkino.gr .Ρεπορτάζ: Μελίνα Βελιμέζη

Περίπου 250 προσφυγόπουλα περίμεναν σήμερα το μεσημέρι με ανυπομονησία τη σειρά τους για να επιβιβασθούν στα πούλμαν που τους περίμεναν έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και θα τους μετέφεραν στο σχολείο.

Η λέξη «σχολείο» στα χείλια αυτών των παιδιών που περίμεναν με χαρά και ανυπομονησία την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Όλα ήταν στην ώρα τους, στην είσοδο του κέντρου φιλοξενίας, περιμένοντας τα πούλμαν που θα τους μετέφεραν στα σχολεία. Γονείς τα αποχαιρετούσαν με εμφανή την αγωνία τους, αφού ίσως και να ήταν η πρώτη φορά που τα αποχωρίζονταν, μετά το δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς που αναγκάστηκαν αν ακολουθήσουν.

Η Γιουσάι από τη Συρία, η Μάιντα από το Αφγανιστάν, ο Αχμέντ από τη Συρία κάθισαν σήμερα για πρώτη φορά στα θρανία. Εκεί τους καλωσόρισαν οι δάσκαλοι και οι μελλοντικοί συμμαθητές τους με χειροκροτήματα, ζωγραφιές, τραγούδια και κεράσματα, η καλύτερη απάντηση στις μεμονωμένες ξενοφοβικές αντιδράσεις γονέων.«Ο Ταύρος ειναι προσφυγική γειτονιά. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές φωνές αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αποδέχθηκε με χαρά και αγκάλιασε τα παιδιά που ήρθαν σήμερα εδώ», δήλωσε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, Δημήτρης Φιλελές.

Στο σχολείο του Ταύρου θα παρακολουθήσουν τα απογευματινά μαθήματα 40 παιδιά που μιλάνε αραβικά και φαρσί.

«Τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, όλων των φτωχών του τόπου μας ντόπιων, προσφύγων, μεταναστών» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» σε ανακοίνωσή του για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Αθήνας.

Και η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των προσφυγόπουλων, με τον αντιπεριφερειάρχη νοτίου τομέα Χρήστο Καπάνταη να συνοδέυει τα παιδιά από το χώρο του Ελαιώνα στο σχολείο του Ταύρου. Τις επόμενες μέρες η Περιφέρεια θα μοιράσει σχολικά είδη στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Αττικής.

243 παιδιά που μένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα ξεκίνησαν σήμερα να παρακολουθούν μαθήματα σε πέντε συνολικά σχολεία στον Ταύρο, στο Θησείο και στην Ακαδημίας Πλάτωνος.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης που έχει αναλάβει και την μεταφορά των παιδιών από τα κέντρα στα σχολεία, 198 παιδιά από τον Ελαιώνα θα πάνε στις τάξεις του δημοτικού και 45 στο γυμνάσιο. Το κουδούνι χτύπησε σήμερα για συνολικά 536 προσφυγόπουλα σε 15 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων ξεκινά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Ήπειρο. Στόχος των υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι μέχρι το τέλος του μήνα να πάνε συνολικά 1500 παιδιά στα σχολεία. Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, η σταδιακή λειτουργία των υπολοίπων κέντρων ακολουθεί την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης του Υπουργείου Υγείας.

Το πρόγραμμα στο δημοτικό θα είναι τετράωρο κάθε μέρα από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα και προβλέπει την εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένη γλώσσα όπως αγγλικά ή κάποια άλλη γλώσσα που συνδέεται με τη χώρα στην οποία πρόκειται να μεταγκατασταθούν.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον υπουργό Νίκο Φίλη, δεν είναι η δημιουργία γκέτο αλλά η αρμονική ένταξη των παιδιών στην ελληνική κοινωνία και γι’ αυτό πέρα από το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξουν κοινές δράσεις με τα παιδιά των πρωινών τμημάτων.
stokokkino.gr .Ρεπορτάζ: Μελίνα Βελιμέζη
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...