Home » , , » Αλλάζουν όλα σε Γυμνάσιο, Λύκειο και Πανελλήνιες!

Αλλάζουν όλα σε Γυμνάσιο, Λύκειο και Πανελλήνιες!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 | 11:49:00 π.μ.

Τα πάνω, κάτω θα έρθουν για ακόμη μια φορά τα πάντα στο σύστημα εξετάσεων, αλλά και στην καθημερινότητα των μαθητών, τόσο στο Γυμνάσιο, όσο όμως και στο Λύκειο.
Από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου οι αλλαγές που έρχονται από φέτος, ενώ οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το απολυτήριο, το οποίο πλέον γίνεται εθνικό και θα παίζει ρόλο “baccalaureate”.


Οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διατηρηθούν, θα πρέπει να υπάρχει ενιαίος και αδιάβλητος τρόπος εξέτασης για όλους τους μαθητές, λέει η ηγεσία του υπουργείου. Έτσι ο βαθμός των εξετάσεων σε σχέση με την επίδοση του μαθητή στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα καθορίζουν και τον βαθμό του νέου εθνικού απολυτηρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η όποια αλλαγή δεν αφορά στους μαθητές που είναι ήδη στο Λύκειο και κυρίως εκείνους που είναι στην τρίτη Λυκείου και οι οποίοι θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις με το σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Οι αλλαγές που αφορούν στο Γυμνάσιο ωστόσο ήδη τρέχουν και αφορούν όλους τους μαθητές που φοιτούν αυτή τη στιγμή.

Μια βασική αλλαγή έχει να κάνει με τα τρίμηνα που καταργούνται και πλέον γίνονται τετράμηνα, έτσι ώστε να παράγεται διδακτικό έργο και να μην είναι οι μαθητές σε μια διαρκεί αξιολόγηση.


Οι βασικές αλλαγές στο γυμνάσιο
Ομάδες μαθημάτων:

Πρώτη ομάδα μαθημάτων:
Νεοελληνική γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική διδασκαλία και νεοελληνική λογοτεχνία).
Μαθηματικά
Φυσική
Ιστορία
Εξετάσεις πρώτης ομάδας μαθημάτων:
Μια μόνο ωριαία γραπτή εξέταση κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου. Τον Ιούνιο θα γίνεται γραπτή ανακεφαλαιωτική εξέταση.
Βαθμοί: Το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών πρώτου και δεύτερου τετραμήνου μαζί με τον βαθμό των εξετάσεων του Ιουνίου.

Δεύτερη ομάδα μαθημάτων:
Αρχαία ελληνική γλώσσα
Χημεία
Βιολογία
Γεωλογία-Γεωγραφία
Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
Θρησκευτικά
Αγγλικά
Δεύτερη ξένη γλώσσα
Οικιακή Οικονομία
Εξετάσεις πρώτης ομάδας μαθημάτων:
Μια ωριαία γραπτή εξέταση σε κάθε τετράμηνο. Δεν θα εξετάζονται τον Ιούνιο.
Βαθμοί: Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο τετραμήνων.

Τρίτη ομάδα μαθημάτων:
Τεχνολογία-Πληροφορική
Μουσική-Καλλιτεχνικά
Φυσική αγωγή
Εξετάσεις πρώτης ομάδας μαθημάτων:
Χωρίς γραπτή εξέταση
Βαθμοί: Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο τετραμήνων.

Ποιοι “περνάνε”την τάξη και ποιοι “κόβονται”.

Ο μαθητής προβιβάζεται στην επόμενη τάξη ή παίρνει απολυτήριο γυμνασίου όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας απόδοσης τουλάχιστον 10 ή όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών τουλάχιστον 13.

Αν ο μαθητής δεν έχει τους παραπάνω βαθμούς παραπέμπεται σε επανεξέταση στα μαθήματα που ο βαθμός του είναι κάτω από 10.

Μετά το τέλος των πρώτων εξετάσεων οι μαθητές θα μπαίνουν σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας 5 ως 10 ωρών για κάθε μάθημα των ομάδων Α και Β στο οποίο έχει παραπεμφθεί σε επαναληπτική εξέταση και στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου γίνεται η επανεξέταση στα μαθήματα.

Για τα μαθήματα της Α ομάδας οι επαναληπτική εξέταση είναι και προφορική και γραπτή.

Για τα μαθήματα των άλλων ομάδων είναι μόνο προφορική.

Αν ο μαθητής δεν προαχθεί ούτε με τις επαναληπτικές εξετάσεις επαναλαμβάνει την τάξη. Εάν πρόκειται για μαθητή που είναι στην Γ τάξη δίδεται η δυνατότητα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ newsit.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...