Home » , , , , , » Τασσώ Γαΐλα: Κοινωνική κουζίνα «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Τασσώ Γαΐλα: Κοινωνική κουζίνα «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 | 12:13:00 μ.μ.

EΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ …

Άλλος Άνθρωπος

Μην ξαφνιαστείτε αν στην πλατεία ή σε πεζόδρομο της γειτονιάς σας δείτε πρωί-πρωί μερικούς ‘παλαβούς’ με τρόφιμα σε καρότσια να στήνουν καζάνι και να μαγειρεύουν κατά μεσής του δρόμου. Είναι εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» που κάθε μέρα στήνουν αυτό το event σε μια γειτονιά της Αθήνας για παροχή φαγητού σε δυστυχείς συνέλληνες. Δεν είναι ουτοπικό αλλά αυτό με τη συνεχή και στοχευόμενη φτωχοποίηση του λαού μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί στον καθένα μας. Τι; Να μην έχομε ούτε ένα πιάτο φαγητό…

Πριν αρκετά χρόνια ένας αξιοπρεπής άστεγος άπορος Αθηναίος σκέφτηκε να δημιουργήσει τον Άλλο Άνθρωπο για να βοηθάει συνανθρώπους του. Το πέτυχε και σήμερα άλλοι εθελοντές φιλάνθρωποι συνεχίζουν το έργο του με αυτήν την δράση.

Κάθε μέρα και σε μια άλλη γειτονιά της Αθήνας το δρώμενο αυτό, εθελοντές ευγενικοί και ακούραστοι μαγειρεύουν, γύρω τους μαζεύονται πονεμένες ψυχές για ένα πιάτο φαγητό, κουβεντούλα, ένα καλό λόγο… Κάθε Παρασκευή στην ομάδα συμμετέχει και η ΝΙΚΗ εκδοτική, ο εκδοτικός οίκος του Γ. Σμυρνιωτάκη, με την παρουσία ενός συγγραφέα της που κάνει παρέα στους άπορους, βοηθά στο μαγείρεμα και διανέμει βιβλία του. Θα μου πείτε έχουν διάθεση για διάβασμα οι πονεμένοι αυτοί άνθρωποι; Απαντώ: ναι, το είδα η ίδια στο δρώμενο του ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στην Καπνικαρέα την Παρασκευή 4 του Νοέμβρη όπου και βρέθηκα λόγω της φιλίας μου με την συγγραφέα Αγγελική Συρρή- Στεφανίδου εκπρόσωπο της ΝΙΚΗ εκδοτική.

Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον με τους εθελοντές να μαγειρεύουν γιουβαρλάκια, τους απόρους φίλους να περιμένουν υπομονετικά και καθισμένοι στα πεζούλια της Καπνικαρέας το φαγητό τους και τους περαστικούς να ζητούν πληροφορίες για την εθελοντική ομάδα. Κάποτε το φαγητό ετοιμάστηκε, η συγγραφέας και αρθρογράφος κ. Αγγελική Συρρή Στεφανίδου έκοψε ψωμί, σέρβιρε φαγητό και γευμάτισε μαζί με τους φίλους μας και τους εθελοντές συζητώντας για χίλια δυο. Κατόπιν σχεδόν όλοι οι άποροι φίλοι με την ίδια υπομονή που περίμεναν το φαγητό τους στήθηκαν σε ουρά για να πάρουν βιβλίο γιατί η φτώχεια-ξέρετε-δεν σημαίνει ότι δεν έχει ο άνθρωπος ανάγκη πνευματικής τροφής, απλά δεν μπορεί να αγοράσει βιβλία.

Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο και με την συμμετοχή ανθρώπων του πνεύματος. Ιδιόμορφη εθελοντική δράση, στην δε συγκεκριμένη της Παρασκευής στην Καπνικαρέα η γνωστή συγγραφέας κ. Αγγελική Συρρή- Στεφανίδου διένειμε –δωρεάν-, το βιβλίο της ΜΙΣΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ/Εμπειρία Εκδοτική-2016.

Αν, λοιπόν, δείτε σε πεζόδρομο Μοσχάτου, Καλλιθέας και των γύρω περιοχών κάποιους ρομαντικούς και πιστούς σε αυτό που λέμε ΑΝΘΡΩΠΟΣ να μαγειρεύουν υπαίθρια σε καζάνι, τώρα γνωρίζετε, είναι «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Ενδιαφερόμενοι να κάνουν παρόμοια δράση και φίλοι που θέλουν να ενισχύσουν την κοινωνική κουζίνα «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», μπορούν να πάρουν πληροφορίες από: email: oallosanthropos@gmail.com και στο τηλέφωνο:6940882355.

Τασσώ Γαΐλα 
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια


Η κ. Α.Σ .Στ. κόβει το ψωμί.

Έτοιμο το φαγητό. Η κ. Α. Σ. Στ. με τους εθελοντές .

Η συγγραφέας κ. Αγγελική Συρρή-Στεφανίδου ενώ υπογράφει και προσφέρει σε απόρους το βιβλίο της ΜΙΣΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ.
 ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/
.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...