Home » , , , , , » «Δημιουργικό Σάββατο με το Πνευματικό Κέντρο» σε Μοσχάτο και Ταύρο εντελώς δωρεάν!

«Δημιουργικό Σάββατο με το Πνευματικό Κέντρο» σε Μοσχάτο και Ταύρο εντελώς δωρεάν!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 | 10:59:00 π.μ.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά το νέο κύκλο του προγράμματός του «Δημιουργικό Σάββατο», το Σάββατο, 17 Μαρτίου έως τέλος Μαΐου 2018!
Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση που έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μέσα από δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, πραγματοποιείτε και στις δυο Κοινότητες του Δήμου (Μοσχάτο & Ταύρο).  Κάθε Σάββατο 10.30π.μ.-1.30μ.μ. μέσα από διάφορες μορφές της τέχνης παίζουμε-διασκεδάζουμε- μαθαίνουμε.


 

Έναρξη νέου κύκλου: Σάββατο, 17 Μαρτίου έως τέλος Μαΐου 2018 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά το νέο κύκλο του προγράμματός του «Δημιουργικό Σάββατο». Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση που έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μέσα από δραστηριότητες ψυχαγωγίας. Οι ώρες κατά τις οποίες θα απασχολούνται τα παιδιά είναι από τις 10.30 τo πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου στο Μοσχάτο και στις αίθουσες 2-3 των π. Δημοτικών Σφαγείων στον Ταύρο, Πειραιώς και Επταλόφου. 

Οι μικροί μας φίλοι κατά τη διάρκεια του δημιουργικού Σαββάτου συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής, μουσικής παιδείας, κατασκευής κούκλας και κουκλοθεατρου, θεάτρου σκιών, μουσικού θεάτρου-όπερας, δραματοποίησης θεατρικού παιχνιδιού και αφήγησης παραμυθιών, παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, συμμετέχουν σε θεματικά διαδραστικά παιχνίδια, μαθαίνουν για την ιστορία της τέχνης και τον κινηματογράφο, παίρνουν μέρος σε εργαστήρια εικαστικών, σε εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών και άλλες δραστηριότητες. 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, ενώ για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα: 

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ: 
Πνευματικό Κέντρο (Χρυσ. Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου), Δευτέρα-Παρασκευή, 16.00-21.00, τηλ. 2109431760. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Αίθουσα 6 π. Δημ. Σφαγείων (Πειραιώς & Επταλόφου), Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00-14.00, τηλ. 2103466785.

Εγγραφές πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος. 

...................................

Μήνυμα του Πρόεδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Απόστολου Σιώκα.
Το «Δημιουργικό Σάββατο με το Πνευματικό Κέντρο» θα περιμένει και φέτος τα παιδιά από τις 10.30 - 13.30 σε ένα πρόγραμμα με εργαστήρια και παιχνίδια απ' όλες τις μορφές της τέχνης. 

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία, με το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης του «Σχολείου της Τέχνης», να γνωρίσουν το θέατρο σκιών, τον χορό, το μουσικό θέατρο, την όπερα, τα παραδοσιακά παιχνίδια, την αφήγηση παραμυθιών, τον κινηματογράφο, τη μουσική, το κουκλοθέατρο, το εργαστήρι κατασκευών και χειροτεχνίας, τη δημιουργική γραφή, την ιστορία της τέχνης, και πολλές ακόμη εκπλήξεις. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5 - 12 ετών και παρέχεται δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους γονείς, τις ίδιες ώρες. να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα της πόλης μας. Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους, στις σαββατιάτικες πρωινές συναντήσεις, για να τους προσφέρουμε ένα πρόγραμμα γεμάτο πολιτιστικές δράσεις και διασκέδαση.

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου 
Απόστολος Σιώκας

 ............................................

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όλων των μορφών της τέχνης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα θέματα και παράλληλα αξιοποιούν και αναδεικνύουν στοιχεία του χαρακτήρα τους μέσα από την ομαδική δράση.
Το «Σχολείο της Τέχνης» αποτελεί μία νέα πρόταση στον χώρο των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με εργαστήρια δημιουργικού παιχνιδιού. Είναι ένας χώρος όπου οι έννοιες Σχολείο-Τέχνη-Παιχνίδι συναντιούνται δημιουργικά και συνενώνουν την αξία και τον ρόλο που διαδραματίζουν. Το κάθε πρόγραμμα που υλοποιείται στήνεται με κύριο άξονα ολες τις μορφές της Τέχνη.

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Αν κάποιος μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία τότε σίγουρα μπορεί και να τη γράψει. Στόχος μας είναι να πείσουμε τα παιδιά ότι εφ' όσον σκέφτονται κάτι με το μυαλό τους. τότε σίγουρα μπορούν και να το γράψουν με το ...χέρι τους βασιζόμενοι στην αρχή ότι ο κάθε ένας από μας είναι «εν δυνάμει» συγγραφέας!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Είναι μια σε βάθος περιήγηση σε βασικούς σταθμούς της μουσικής. Τα παιδιά μέσα από τα εργαστήρια θα γνωρίσουν μουσικά όργανα, συνθέτες και μουσικές περιόδους της μουσικής, βασικές έννοιες της μουσικής θεωρίας, κανόνες μελωδικής ερμηνείας και ρυθμού και θα αναπτύξουν πνεύμα συνεργατικάτητας μέσα από ομαδικά μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν βήμα - βήμα και θα πειραματιστούν τα ίδια. στον σχεδιασμό και την δημιουργία ενός κουκλοήρωα, τον οποίο φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους. Μέσα από την επαφή τους με μια ποικιλία ευφάνταστων υλικών, θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν πρώτα την κούκλα και με ποιο τρόπο θα πρέπει να δίνουν έμφαση στη κίνηση της. 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ
Το θέατρο σκιών προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση, γίνεται ευχάριστο παιχνίδι, αφήνει την φαντασία των παιδιών να μεγαλουργήσει και προσφέρει μια ευκαιρία για δημιουργία και έκφραση, μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα την προφορική λαϊκή μας παράδοση. 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΠΕΡΑΣ
Ένα διαδραστικό εργαστήρι με σκοπό την βιωματική γνώση πάνω στο Μουσικό Θέατρο, το Μιούζικαλ, την Οπερέτα και την Όπερα όπου δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα αριστουργήματα του Μουσικού Θεάτρου και ιδίως έργα που έχουν ως βάση τα πιο γνωστά παραμύθια όπως τη Σταχτοπούτα. Χάνσελ και Γκρέτελ, τον Μαγικό Αυλό και άλλα., με βιντεοπροβολές και ακροάσεις από τις πιο όμορφες παραστάσεις που έχουν δοθεί σε όλο τον κόσμο. 

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ 
Αγαπάμε τα παραμύθια και κάθε μορφή λόγου, γραπτή ή προφορική, που μεταδίδει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση. Από τα παραμύθια της λαϊκής παράδοσης, στα κλασικά και ης σύγχρονες αστικές ιστορίες, όλα εδώ βρίσκουν τον φυσικό τους χώρο. Από τους μύθους του Αισώπου όπου θα συναντήσουμε τις χελώνες, τον κάβουρα και την αλεπού, στα κάστρα, τους ιππότες και τους δράκους, ακολουθούμε την λαϊκή παράδοση και φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι 

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή και γνωριμία με αυτή τη μορφή εξάσκησης της θεατρικής τέχνης η οποία αποτελεί νεωτερισμό και μια νέα προσέγγιση στην παιδαγωγική πράξη. Πολλά στοιχεία της, ασκήσεις και τεχνικές έχουν αντληθεί από τον χώρο του θεάτρου και μάλιστα του αρχαίου ελληνικού, αλλά και από σύγχρονες σκηνοθετικές σχολές 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τα επιτραπέζια δεν έχουν ηλικία και υπόσχονται αμέτρητες στιγμές γέλιου, σκέψης και διασκέδασης με τους φίλους μας. Τα επιτραπέζια παιχνίδια ήταν διαδεδομένα σε όλους τους πολιτισμούς από τα αρχαία χρόνια ενώ αποτελούν ένα εναλλακτικό και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό εργαλείο κάνοντας μας να μάθουμε περισσότερα για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και ττς κουλτούρες τους. 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 
Ο κινηματογράφος, ως ένα «ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντές του ανθρώπου, φέρνοντας τον σε επαφή με ετερόκλητους πολιτισμούς και προσφέροντας του την αισθητική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική παιδείο και τη δημιουργική έκφραση. 

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 
Ψάχνοντας το θησαυρό μέσα από γρίφους που είναι κρυμμένοι παίζουμε με το κυνήγι θησαυρού, τις μουσικές καρέκλες, το γελαστό μπαλόνι και πολλά άλλα... 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Τα παιδιά παίζουν με τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στις γειτονιές και τις αλάνες που εξαφανίστηκαν. Κουτσό, αμπάριζα, περνά - περνά η μέλισσα, τυφλόμυγα, παιχνίδια που διατηρήθηκαν στο χρόνο παρά τις εποχικές αλλαγές και τις τεχνολογικές εξελίξεις. 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας της τέχνης. Σε αυτά τα εργαστήρια τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν προσεγγίζοντας τους μεγάλους ζωγράφους αυτοσχεδιαστικά μέσω κολάζ αλλά θα γνωρίσουν και το πως γίνεται η αγιογράφηση των εκκλησιών, τι είναι ο δίσκος της Φαιστού, τα κυκλαδικά εδώλια κλπ. 

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
Ο δικός μας ρόλος και όσων «μεγαλώσαμε» είναι να φροντίσουμε τα παιδιά να μη χάσουν αυτό που χρειάζεται ούτως ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν καλλιτέχνες συντροφεύοντας τα σε ένα ταξίδι προσωπικής έκφρασης και δημιουργίας. Στο ταξίδι αυτό γινόμαστε ζωγράφοι, φωτογράφοι, ποιητές και έκτος από το ατελείωτο παιχνίδι με τα χρώματα και τα υλικά, μοιραζόμαστε τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις που μας δημιουργούν τα έργα καλλιτεχνών. 

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Τα παιδιά ψυχαγωγούνται δημιουργικά φτιάχνοντας διάφορες πρωτότυπες κατασκευές τις οποίες παίρνουν μαζί τους, σελιδοδείκτες, κορνίζες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, αποκριάτικες μάσκες, χαρταετούς, κάρτες κ.λπ. 

ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/ 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...