Home » , , , » 8ο Ε.Κ ΤΑΥΡΟΥ: Εκπαιδευτική αποστολή προγράμματος ERASMUS + 2016 στο Λονδίνο!

8ο Ε.Κ ΤΑΥΡΟΥ: Εκπαιδευτική αποστολή προγράμματος ERASMUS + 2016 στο Λονδίνο!

Written By MYMOSXATO GREECE on Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017 | 2:17:00 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS + 2016 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Στα πλαίσια εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 με κωδικό προγράμματος 2016-1-EL01-KA102-022770 και με τίτλο «Εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού και περίθαλψης μεταναστών» το 8ο Ε.Κ ΤΑΥΡΟΥ πραγματοποίησε εκπαιδευτική αποστολή στην Αγγλία (Λονδίνο) για 15 ημέρες από 12/3/2017-26/3/2017.

Στην αποστολή συμμετείχαν 20 μαθητές της Β και Γ τάξης του τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας και δυο συνοδοί καθηγητές

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις που οδηγούν πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες σε ακτές της χώρας μας, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία των προβληματικών συνανθρώπων μας, καθώς και η δημόσια υγεία του ελληνικού λαού και έτσι η υγεία των συμπολιτών μας δεδομένου ότι η χώρα μας είναι μια πύλη και μια πιθανή ασπίδα προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει μια αντικειμενική ανάγκη για την εκπαίδευση των μαθητών που παρακολουθούν τα επαγγέλματα υγείας, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών (μετανάστες, οικονομικοί μετανάστες, πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο) προέρχονται από χώρες που έχουν υψηλό βαθμό των μολυσματικών ασθενειών, μερικές από τις οποίες απουσιάζουν ή έχουν ένα χαμηλό βαθμό στις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

 Μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας οι μαθητές των ειδικοτήτων Υγείας και Πρόνοιας και Ευεξίας, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνολογικές καινοτομίες μαζί με τις νέες και σύγχρονες μορφές οργάνωσης παροχής υπηρεσιών. Να κατανοήσουν πώς πρέπει να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, να προετοιμαστούν οι μαθητές ώστε να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής τους, να εφαρμόσουν αυτά που διδάχθηκαν, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε ένα ξένο περιβάλλον.

Επίσης να μάθουν να εργάζονται σε πολυεθνικές ομάδες, να κατανοήσουν τις πολιτισμικές διαφορές, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ξένη γλώσσα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

 Εκπαίδευση-επισκέψεις αναφορικά με το αντικείμενο κατάρτισης στο φορέα υποδοχής.

 Εκπαιδευτικές επισκέψεις

  Πολιτιστικές επισκέψεις.

Οι καταρτιζόμενοι θα πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους με την έκδοση των κάτωθι πιστοποιητικών:

 Βεβαίωση παρακολούθησης από το φορέα υποδοχής με τον τίτλο του σχεδίου

 Europass Mobility

Tα δυο αυτά έγγραφα θα τα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον τους για εύρεση εργασίας.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την ποιότητα του προγράμματος και των επισκέψεων και ευχαρίστησαν θερμά τη διοίκηση του σχολείου γι’αυτή την πρωτοβουλία.

Το σχέδιο επιχορηγήθηκε από το πρόγραμμα ERASMUS + μέσω του Ι.Κ.Υ

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΣΥΡΟΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/

.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...