Home » , , , , , » 1ο Φεστιβάλ Τεχνών στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο / Είσοδος ελεύθερη!

1ο Φεστιβάλ Τεχνών στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο / Είσοδος ελεύθερη!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 | 12:08:00 π.μ.

Το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών 2017 μία «καλοκαιρινή καλλιτεχνική γιορτή» που θα αποτελέσει πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών.To Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο,
πάρκο πολιτισμού και δημιουργίας:
«1ο Φεστιβάλ Τεχνών» του Πνευματικού Κέντρου
26 Μαΐου – 1η Ιουλίου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, διοργανώνει ένα φεστιβάλ σε ανοικτό χώρο με στόχο να παρουσιάσει και να αναδείξει όλο τον πλούτο της καλλιτεχνικής του παραγωγής σε ένα διευρυμένο κοινό διαμορφώνοντας, με τον τρόπο αυτό, ένα πολιτιστικό γεγονός υπερτοπικής σημασίας.
Το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Μαΐου έως και 1 Ιουλίου 2017 στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 2 στην περιοχή του Ταύρου. Ένα πανέμορφο Πάρκο 50 στρεμμάτων, πνιγμένο στο πράσινο με μονοπάτια για βόλτες και εξερεύνηση, με παιδική χαρά και χώρους στάθμευσης.
Στο Φεστιβάλ θα παρουσιασθούν τα καλλιτεχνήματα όλων των εργαστηρίων και πολιτιστικών ομάδων του Δήμου όπως: εκθέσεις ζωγραφικής όλων των τμημάτων και ηλικιών, εκθέσεις αγιογραφίας και βυζαντινής ζωγραφικής, εικαστικού κοσμήματος, κεραμικής, κοπτικής- ραπτικής και υφαντικής, βιτρώ, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, παράσταση θεατρικού παιχνιδιού, παράσταση παραδοσιακών χορών, συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου και της Μουσικής Γωνιάς ενώ  θα ολοκληρωθεί με το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου έναν επιτυχημένο θεσμό που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια διοργάνωσης με τη συμμετοχή 7 Δήμων που παρουσιάζουν 9 παραγωγές σε 11 παραστάσεις.

 Το πρόγραμμα των 40 ημερών του «Φεστιβάλ Τεχνών» διευρύνεται με ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων κάθε είδους όπως: συναυλίες (αφιερώματα στο Γιώργο Μητσάκη, στο στιχουργό Πυθαγόρα, στο Αθηναϊκό τραγούδι, στα ρεμπέτικα του Πειραιά, στην ελληνική κωμωδία), 11 κινηματογραφικές προβολές με σπάνιες ταινίες υψηλής ποιότητας και ευαισθησίας από την Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα με τη συμμετοχή από 7 Δήμους Αττικής και από διάφορες περιοχές της χώρας, διαδραστικά παιχνίδια, ανοικτά μαθήματα σύγχρονου και κλασικού χορού, παράσταση θεάτρου σκιών, φιλοζωικές δράσεις σε ένα φεστιβάλ που συνδυάζει την καλλιτεχνική έκφραση και την πολιτιστική δημιουργία με την εθελοντική συμμετοχή και την περιβαλλοντική ευαισθησία. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.dimosmoschatou-tavrou.gr  www.facebook.com/pneymatikokentro, www.artsfestivalmt.gr

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η συνδιοργάνωση του 1ου  Φεστιβάλ Τεχνών από το Πνευματικό μας Κέντρο και την Κοινωφελή μας Επιχείρηση, αναδεικνύει τις δυνατότητες για την εδραίωση ενός νέου πολιτιστικού θεσμού και μάλιστα σε ένα χώρο που αποτελεί πανέμορφο στολίδι για το Δήμο μας όπως είναι το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο.
Η υψηλής εξωστρέφειας, επιλογή μας για την αξιοποίηση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο με πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δράσεις του Πνευματικού Κέντρου, είναι μόνον η αρχή.  Σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζουμε την ανάπλαση του Πάρκου με τη δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Ένα έργο προϋπολογισμού 800.000€  που έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων σύντομα θα αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο Πάρκο που θα αποτελέσει ελκυστικό υπερτοπικό πόλο για την ευρύτερη περιοχή. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Διοικήσεις των δύο Νομικών Προσώπων για την προσπάθεια, τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους συμβούλους, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και εθελοντές που βοήθησαν για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δασκάλους και καθηγητές όλων των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου και να συγχαρώ τα παιδιά και τους μαθητές που με τη δημιουργική τους διάθεση θα προσφέρουν σημαντικές στιγμές στους κατοίκους του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής που θα επισκεφθούν το χώρο και θα ψυχαγωγηθούν με μουσική, προβολές, χορό, θέατρο, εικαστικά και άλλες πολιτιστικές δράσεις».

Περισσότερα αναλυτικά οι εκδηλώσεις εδώ! ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MY MOSXATO

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...