Home » , , , , , » Φεστιβάλ Τεχνών: «Ο Πόντος που Ανθίσταται» Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα “ΣΕΡΡΑ ”

Φεστιβάλ Τεχνών: «Ο Πόντος που Ανθίσταται» Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα “ΣΕΡΡΑ ”

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017 | 1:46:00 μ.μ.

Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα “ΣΕΡΡΑ ” «Ο Πόντος που Ανθίσταται», την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 20.30 στο Πάρκο Ένοπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών.
 
 
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων «ΣΕΡΡΑ» διοργανώνει στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών, μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο: «Ο Πόντος που Ανθίσταται». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 20.30 μ.μ. στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων (Ταύρος), ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν στο κοινό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει μία σύντομη ιστορική αναφορά στον Πόντο από τον διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας κ. Αγτζίδη Βλάση και θα ακολουθήσει η λαογραφική ανάλυση του ποντιακού χορού από τον χοροδιδάσκαλο κ. Ζουρνατζίδη Νίκο. 
Στη συνέχεια θα αποδοθούν ποντιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός», του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» και του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «ΣΕΡΡΑ». Ευελπιστούμε στην προσέλευσή σας. 

 * Ο Βλάσης Αγτζίδης είναι διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Βασικές του σπουδές είναι τα μαθηματικά και οι Η/Υ. Έχει εκδόσει και επιμεληθεί 15 βιβλία. Bραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και την Εστία Ν. Σμύρνης.

* Ο Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό τη διάσωση, τη διατήρηση και την προβολή της ιστορίας και του πολιτιστικού πλούτου του Ποντιακού Ελληνισμού. Στο σύλλογο λειτουργεί τμήμα εκμάθησης ποντιακών χορών για όλες τις ηλικίες, ποντιακών μουσικών οργάνων (λύρα, νταούλι, αγγείο και φλογέρα), ποντιακής διαλέκτου και λαογραφίας, ποντιακού θεάτρου, χορωδίας, ζωγραφικής, ραπτικής και γενικής χειροτεχνίας – οικοτεχνίας.

* Ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» ιδρύθηκε το 1930 στην Καλλιθέα Αττικής. Το έργο του περιλαμβάνει κοινωνική και φιλανθρωπική δράση (υποτροφίες, βοηθήματα, τράπεζα αίματος), λειτουργία πολιτιστικών τμημάτων που αφορούν την ποντιακή παράδοση για ενήλικες και παιδιά (χορός, θέατρο, ορχήστρα, χορωδία, ποντιακή διάλεκτος κ.α.), καθώς επίσης και εκδοτική δραστηριότητα, συμβολή στην επιστημονική έρευνα και παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τον ποντιακό Ελληνισμό.

* Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «ΣΕΡΡΑ» συστήθηκε το 1992 με στόχο τη διατήρηση της ποντιακής παράδοσης στην αυθεντική της μορφή κι έκφραση. Ανάμεσα σε άλλα, ο σύλλογος έχει εκδώσει τέσσερα DVDs, τέσσερα CDs και δύο βιβλία, στα οποία περιλαμβάνεται όλη η μουσικοχορευτική και λαογραφική παράδοση του Πόντου.

 Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν

 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.dimosmoschatou-tavrou.gr  www.facebook.com/pneymatikokentro, www.artsfestivalmt.gr
 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MY MOSXATO
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...