Home » , » Ανεπανάληπτη επιτυχία για το «1ο Φεστιβάλ Τεχνών» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου

Ανεπανάληπτη επιτυχία για το «1ο Φεστιβάλ Τεχνών» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 | 3:42:00 μ.μ.

13.500 θεατές σε 55 πολιτιστικά γεγονότα κάθε είδους.
Ανεπανάληπτη επιτυχία στο «1ο Φεστιβάλ Τεχνών» του Πνευματικού Κέντρου στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο:
Το «1ο  Φεστιβάλ Τεχνών» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου ολοκληρώθηκε, πριν λίγες ημέρες, μεανεπανάληπτη επιτυχία τόσο σε συμμετοχή του κόσμου όσο και από την ποιότητα και την ποικιλία καλλιτεχνικών δημιουργημάτων και των εκδηλώσεων  που παρουσιάσθηκαν. Οι αριθμοί αποτυπώνουν μόνο τα ποσοτικά μεγέθη καθώς η χαρά των συμμετεχόντων και η απόλαυση των θεατών- επισκεπτών δεν είναι δυνατόν να αποδοθεί με αριθμούς:

  • 13 500 θεατές παρακολούθησαν 55 πολιτιστικά γεγονότα κάθε είδους και κατηγορίας σε 40 ημέρες
  • Συμμετείχαν 75 επαγγελματίες καλλιτέχνεςαπό όλα τα πολιτιστικά πεδία (μουσικοί, σκηνοθέτες, δάσκαλοι χορού, εικαστικών κλπ),
  • Έλαβαν μέρος σε χορευτικές παραστάσεις 220 χορευτές συγκροτημάτων μπαλέτου και μοντέρνου χορού  και 800 χορευτές συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της  χώρας
  • Παρουσιάσθηκαν θεατρικές  παραγωγές 7 Δήμων σε 12 παραστάσεις και συμμετείχαν 180ερασιτέχνες ηθοποιοί , πραγματοποιήθηκαν 12 κινηματογραφικές προβολές και 7  συναυλίες.
  • Εκτέθηκαν 1200  έργα από τους 660 μικρούς και μεγάλους μαθητές των  καλλιτεχνικών    εργαστηρίων  του Πνευματικού Κέντρου
Η επιτυχία γίνεται αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για δύο ακόμη λόγους:

  • Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου για πρώτη φορά στην ιστορία τουδιοργανώνει ένα παρόμοιο φεστιβάλ πουπαρουσιάζει και αναδεικνύει όλο τον πλούτο της καλλιτεχνικής του παραγωγής.
  • Αξιοποιείται ένας ανοικτός χώρος, όπως είναι το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα με αποτέλεσμα να αποτελεί πρόκριμα για επόμενες ενέργειες.
Στο Φεστιβάλ έγινε παρουσίαση των έργων όλων των εργαστηρίων και των πολιτιστικών ομάδων του Δήμου όπως: παραστάσεις θεατρικού παιχνιδιού, μοντέρνου, μπαλέτου και παραδοσιακών χορών, συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου και της Μουσικής Γωνιάς, εκθέσεις των έργων των μαθητών αγιογραφίας και βυζαντινής ζωγραφικής, εικαστικού κοσμήματος, ζωγραφικής όλων των τμημάτων και ηλικιών, κεραμικής, κοπτικής- ραπτικής, υφαντικής, βιτρώ και καλλιτεχνικής φωτογραφίας. ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου,  που φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια διοργάνωσης, διαθέτει αυτόνομο καλλιτεχνικό χαρακτήρα συγκροτώντας ένα θεσμό υψηλής στάθμης με σημαντικές θεατρικές παραγωγές στις οποίες συμμετέχουν ενεργά δεκάδες μέλη των δημοτικών θεατρικών ομάδων και οι οποίες παρακολουθούνται απόεκατοντάδες θεατών που διαμορφώνουν  ένα σταθερό κοινό υψηλών απαιτήσεων.
Επίσης, το «Φεστιβάλ Τεχνών» διευρύνθηκε με ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων όπως:συναυλίες (αφιερώματα στο Γιώργο Μητσάκη, στο στιχουργό Πυθαγόρα, στο Αθηναϊκό τραγούδι, στα ρεμπέτικα του Πειραιά, στην ελληνική κωμωδία), κινηματογραφικές προβολές, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, διαδραστικά παιχνίδια, ανοικτά μαθήματα σύγχρονου και κλασικού χορού, παράσταση θεάτρου σκιών, φιλοζωικές δράσεις με αποτέλεσμα το  1ο φεστιβάλ να  συνδυάσει μοναδικά την καλλιτεχνική έκφραση και την πολιτιστική δημιουργία με την εθελοντική συμμετοχή και την περιβαλλοντική ευαισθησία.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που πέτυχε απόλυτα η συνδιοργάνωση του 1ου  Φεστιβάλ Τεχνών από το Πνευματικό μας Κέντρο και την Κοινωφελή μας Επιχείρηση, ένα νέο θεσμό που παρουσίασε φιλόδοξο πρόγραμμα με σημαντικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα από όλους τους συμμετέχοντες.  Η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έγινε με τον καλύτερο τρόπο παρουσιάζοντας εξαίσια δείγματα της λαϊκής μας παράδοσης: με την εκδήλωση του Σύλλογο Κρητών  που παρουσίασε το έθιμο του «Κλήδονα» στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο και  με τον Όμιλο Ελληνικών Χορών του Δήμου μας που παρουσίασε στο Μοσχάτο χορούς και τραγούδια.
Αυτή η επιτυχία δικαιώνει την επιλογή μας για την περαιτέρω αξιοποίηση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο με την επικείμενη ανάπλασή του (προϋπολογισμού 800.000€)  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.  Το Πάρκο σύντομα θα αναδειχθεί σε ένα δημόσιο υπερτοπικό πόλο πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής αποτελώντας ένα παράγοντα δυναμικής αστικής αναζωογόνησης
Θα ήθελα να συγχαρώ τις Διοικήσεις των δύο Νομικών Προσώπων για τις συνέργειες που κατάφεραν και δημιούργησαν υπεραξία στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Επίσης, να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους συμβούλους, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και εθελοντές που βοήθησαν για την υλοποίηση του φεστιβάλ.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δασκάλους και καθηγητές όλων των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου και να συγχαρώ τους μαθητές (μικρούς και μεγάλους) που προσέφεραν όμορφες στιγμές στους συμπολίτες μας αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που επισκέφθηκαν το χώρο και ψυχαγωγήθηκαν για 40 ημέρες με τον καλύτερο τρόπο».
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου  κ. Απόστολος Σιώκας δήλωσε: «Το Πνευματικό Κέντρο στο πλαίσιο της χαρασσόμενης, από κοινού με τον Δήμο, πολιτιστικής πολιτικής, ανέλαβε το ρίσκο για τη διοργάνωση ενός νέου θεσμού, όπως είναι το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών, σε ένα ιδιαίτερο  χώρο, στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο. Νιώθουμε δικαιωμένοι για την επιλογή μας, τόσο από καλλιτεχνική άποψη όσο και από προσέλευση θεατών. Για τον λόγο αυτό ευχαριστώ από την καρδιά μου όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος: τους συναδέλφους αιρετούς -αντιδημάρχους, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, τα μέλη του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου, τους καθηγητές και μαθητές των εργαστηρίων, τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και τις ομάδες, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές και πάνω από όλα τον απλό κόσμο που αγκάλιασε αυτό τον θεσμό από την πρώτη διοργάνωση. Δεσμευόμαστε για ένα 2οΦεστιβάλ Τεχνών ακόμη καλύτερο και καινοτόμο».
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του  Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου  κ. Παναγιώτης Χατζηαντωνίου  δήλωσε: «Η Κοινωφελής Επιχείρηση σύμφωνα με τη πάγια πολιτική της, συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις και θεσμούς που διοργανώνονται στο Δήμο μας  προσφέροντας ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους με στόχο την καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Με βάση τα προηγούμενα, αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που συμβάλλαμε και εμείς στην επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Τεχνών και δηλώνουμε έτοιμοι για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες». Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...