Home » , , » Πώς θα προστετεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τη ζέστη;

Πώς θα προστετεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τη ζέστη;

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017 | 8:30:00 π.μ.Άλλωστε είναι οι πιο πιστοί μας φίλοι.

Το καλοκαίρι πλησιάζει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ετοιμαζόμαστε για ταξίδια και μικρές εκδομές για να παλέψουμε τη ζέστη που στη μεγαλούπολη δεν αντέχεται. Δεν είμαστε μόνοι... έχουμε κατοικίδιο. Είτε το αφήσουμε για κάποιες ώρες στο σπίτι, είτε το πάρουμε μαζί μας, οφείλουμε να νοιαστούμε γι αυτό και να το φροντίσουμε πολύ περισσότερο από ό, τι τη χειμερινή περίοδο.

Θα λάβουμε κατ' αρχάς υπόψιν μας την εκδοχή που το κατοικίφιο μας συνοδεύει. Η παραμονή ενός ζώου μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα για μεγάλο διάστημα, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή του. Ωστόσο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να αυξηθεί κατακόρυφα σε λίγα μόλις λεπτά. Σταθμεύοντας σε κάποιο σκιερό μέρος και αφήνοντας τα παράθυρα λίγο ανοιχτά ώστε να αερίζεται επαρκώς το σαλόνι του αυτοκινήτου, μπορούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις για το αγαπημένο μας κατοικίδιο.

Κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας, η παγιδευμένη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να αυξηθεί με ταχύτατο ρυθμό και να γίνει θανατηφόρα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Τα ζώα είναι πολύ πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο της θερμοπληξίας από τους ανθρώπους, αφού δεν διαθέτουν ανάλογους μηχανισμούς ψύξης όπως εμείς. Οι σκύλοι για παράδειγμα, είναι φτιαγμένοι για να διατηρούν τη θερμότητα. Ιδρώνουν μόνο στην άκρη της μύτης τους και στις πατούσες και φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό για να τους δροσίσει σε μια ζεστή μέρα. Λαχανιάζοντας και πίνοντας νερό δροσίζονται αρκετά αλλά όταν αναπνέουν μόνο καυτό αέρα μπορεί να πάθουν εγκεφαλικές και οργανικές βλάβες μόλις σε 15 λεπτά της ώρας. Ιδιαίτερα κάποιες ράτσες με κοντή μύτη όπως τα bulldogs, κουτάβια, ηλικιωμένα σκυλιά και υπέρβαρα, ζώα με καρδιο-αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα υγείας είναι ιδιαιτέρως ευπαθή στη ζέστη.


Τι να κάνετε σε περίπτωση θερμοπληξίας.

Καταρχάς θα πρέπει να είστε σε θέση να διακρίνετε τα συμπτώματα. Ελέγξτε το ζώο για σημάδια έντονου λαχανιάσματος, γυαλιστερά μάτια, ταχυκαρδία, ανησυχία, υπερβολική δίψα, λήθαργο, πυρετό, ζαλάδα, έλλειψη συντονισμού, έντονη σιελόρροια, εμετός, κόκκινη ή μωβ γλώσσα και αναισθησία. Εάν το ζώο παρουσιάζει συμπτώματα εμφράγματος, να κατεβάσετε σταδιακά τη θερμοκρασία σώματος ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες που μπορεί να του σώσουν τη ζωή :


Μετακινήστε το ζώο στη σκιά ή σε κλιματιζόμενο χώρο.

Καλύψτε το κεφάλι, το λαιμό και το θώρακα του ζώου με παγοκύστες ή βρεγμένη πετσέτα, ή βυθίστε το ζώο σε δροσερό (όχι παγωμένο) νερό.

Αφήστε το ζώο να πιει μικρές ποσότητες νερού ή να γλύψει μερικά παγάκια.

Πηγαίνετε το ζώο στον κτηνίατρο.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...