Home » , , » 6 συνταγές για να... μαγειρέψεις κολιό στον "καιρό του"

6 συνταγές για να... μαγειρέψεις κολιό στον "καιρό του"

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017 | 11:37:00 π.μ.


Μια από τις πιο διάσημες παροιμίες που σε κάνουν να θέλεις να δοκιμάσεις την τέχνη στο ψαράκι, είναι αυτές τις ημέρες πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο κολιός λοιπόν είναι για τον Αύγουστο και έτσι κι εμείς ψάξαμε να βρούμε όσες περισσότερες εναλλακτικές μπορούσαμε για να τον δοκιμάσεις.

Πλακί με ντοματούλα στο φούρνο, με λεμόνι και σκορδάκι, σε γιαπωνέζικο στιλ και με τόσες, τόσες άλλες παραλλαγές για να βρεις τη συνταγη που σου κάνει κλικ.

Low Budget: Το ψάρι είναι μια από τις πιο καλές τροφές για την υγεία, αλλά και για τη δίαιτά σου. Πολλές φορές όμως αισθάνεσαι πως η τιμή του είναι απαγορευτική για την τσέπη σου. Ο κολιός είναι από τα οικονομικά μέτρια ψάρια (όχι γαύρος ή σαρδέλα). Η τιμή του είναι περίπου 5€ το κιλό και στο κιλό μπορείς να πάρεις 3 με 4 ψάρια ανάλογα με το μέγεθός τους. Θα σου στοιχίσει δηλαδή σίγουρα λιγότερο ή περίπου το ίδιο με το χοιρινό κρέας!

Δες παρακάτω τις επιλογές...



1. Κολιός στο φούρνο με σπανάκι και σαλάτα μπέικον
Λεμονάτο φιλέτο κολιού, με σπανάκι και λαχανικά... μια ξεχωριστή ιδέα για να τιμήσεις τον αυγουστιάτικο κολιό! [ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ]

2. Κολιός Πλακί
Αν υπάρχει μια παραδοσιακή, κλασική συνταγή για τους κολιούς, αυτή δεν είναι άλλη από την παραπάνω. Ντοματούλα, κρεμμύδι, σκορδάκι και μαϊντανός στο φούρνο! Προσωπικά, πρόκειται για μια από τις λίγες συνταγές με ψάρι που κάνω στο φούρνο και τις λατρεύω! [ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ]

3. Κολιός παναρισμένος σε πάνκο
Για την ακρίβεια οι Ιάπωνες εδώ χρησιμοποιούν το "ξαδερφάκι" του κολιού, που στα ελληνικά το αποκαλούμε σαφρίδι! Μια συνταγή ξεχωριστή, που το πάνκο την κάνει ακαταμάχητα τραγανή. [ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ]

4. Κολιός στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας
Σε αυτή τη συνταγή ετοιμάζουμε τη σάλτσα από πριν στο τηγάνι, σβήνουμε με λευκό κρασί και τελειώνουμε μαζί με τον κολιό στο φούρνο. Μικρή παραλλαγή για όσους βιάζονται να μαγειρέψουν... [ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ]

5. Φιλέτο κολιού παναρισμένο μεμ πρόκολο και ελιές
Αυτή η πρόταση ταιριάζει γάντι σε εσένα που ψάχνεις τρόπος να κάνεις τα παιδιά να αγαπήσουν το ψάρι. Παναρισμένα φιλέτα, ψημένα στο φούρνο για να είναι πιο υγιεινά και σερβιρισμένα με μπρόκολο και ελιές. [ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ]

6. Κολιός με σκόρδο και λεμόνι στου φούρνο

Δεν είναι ιδέα σου! Αυτό το ψάρι το αγαπάει ο φούρνος και σου δίνει πολλές εναλλακτικές... Εδώ το νοστιμίζουμε με μια πάστα από λεμόνι κ αι μυρωδικά και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο. [ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ].....
tlife.gr






Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ





Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...