Home » , , , , » Ο Ταύρος γιόρτασε την Παναγία Ταυριώτισα (photos-vid)

Ο Ταύρος γιόρτασε την Παναγία Ταυριώτισα (photos-vid)

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017 | 11:35:00 π.μ.

Πανηγυρικά εορτάστηκε χθες στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ταύρου, η Σύναξη της Παναγίας της Ταυριώτισας, καθώς στον συγκεκριμένο ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από τον Ταύρο της Μικράς Ασίας. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο προϊστάμενος του Ναού, π. Χριστοφόρος Καμπίτσης.Η πόλη του Ταύρου πανηγύρισε τη Σύναξη της Παναγίας της Ταυριώτισας τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και η παράκληση προς την Παναγία, ενώ εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στους γύρω δρόμους.

 Στη λιτάνευση μετείχε πλήθος πιστών. Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καμπίτσης, απηύθυνε ευχαριστίες στον δήμαρχο Ταύρου-Μοσχάτου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Σούτο, τις γυναίκες του Λυκείου Ελληνίδων «Μεγαρίτισσες», που με τις παραδοσιακές ενδυμασίες συνόδευσαν την Εικόνα, τις φιλαρμονικές ορχήστρες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος, παρέδωσε στην επικεφαλής του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων κ. Πιπιλή αντίγραφο εικόνας της Παναγίας της Ταυριώτισας.

Έψαλε μεγαλόπρεπα βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

Μερικά ιστορικά στοιχεία για την προέλευση της εικόνας

Η περίπυστος εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε από τη Μικρά Ασία το 1922, κατά την περίοδο της εθνικής μας τραγωδίας και φυλασσόταν στο υπόγειο παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου, καθώς ήταν κατεστραμμένη από τη φωτιά και την φθορά του χρόνου. Όταν εν τέλει και μετά από πολλές προσπάθειες αποκαταστάθηκε, αποκαλύφθηκε μια μοναδική εικόνα της Παναγίας που στα πόδια Της κάθεται το Θείο Βρέφος.

Οι ενορίτες της περιοχής στο άκουσμα της ιερότητας αλλά και της ιερότητας της Εικόνας, προσήλθαν αθρόα και γέμισαν τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου για να προσευχηθούν και να τελέσουν παράκληση. Όλος ο λαός συμμετείχε προσευχόμενος. Η εικόνα της Παναγίας ήταν καλυμμένη με ένα λευκό ασπροκέντι. Λίγο πριν τελειώσει η Παράκληση, την ώρα που ψαλλόταν το Θεοτοκίον «Την ωραιότητα της Παρθενίας Σου», ο ιερέας του Ναού αποκάλυψε την εικόνα και οι πιστοί είδαν για πρώτη φορά την Εικόνα της Παναγίας που ήλθε από την Μικρά Ασία το 1922.

Ακολούθησαν εκδηλώσεις χαράς και συγκίνησης. Με προτροπή του ιερέα του Ναού, ο οποίος ρώτησε το εκκλησίασμα, να ονομασθεί η Ιερά Εικόνα «Παναγία Ταυριώτισα», ώστε να συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτή της ευλογημένης ενορίας, που ιδρύθηκε από προγόνους εκ της Μ. Ασίας το 1927, όλος ο λαός βροντοφώναξε «Η Παναγία μας η Ταυριώτισα». Κατ’ αυτόν τον τρόπο επισφραγίστηκε η ονοματοδοσία της θαυματουργής αυτής εικόνας την 1η Αυγούστου 2007 και καθιερώθηκε αυτήν την ημερομηνία να τιμάται.

Το σημαντικότερο όμως ήταν πως, όταν ο ιερέας ενημέρωσε τον τότε Δήμαρχο Ταύρου κ. Δημήτριο Σούτο για την, δια βοής, επιθυμία των ενοριτών να ονομαστεί η θαυματουργός εικόνα «Παναγία Ταυριώτισα» και να εορτάζεται κάθε 1η Αυγούστου, εκείνος αποκάλυψε ότι από πληροφορίες που είχε συλλέξει, η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας, ήλθε πράγματι από τον Ταύρο της Μικράς Ασίας, γεγονός που αποδεικνύει, τον θαυμαστό τρόπο που αποκαλύφθηκε η Παναγία στους πιστούς.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...