Home » , , , , , » Μεγαλειώδης η εκδήλωση της κοπής πίτας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου (photos - vid)

Μεγαλειώδης η εκδήλωση της κοπής πίτας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου (photos - vid)

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 | 9:14:00 π.μ.

Σε µια ασφυκτικά από κόσµο κεντρική αίθουσα, στο φουαγέ και στους περιβάλλοντες χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του ∆ήµου, µε περισσότερους από 800 συµµετέχοντες, ο ∆ήµος Μοσχάτου- Ταύρου διοργάνωσε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ομολογουμένως η φετινή εκδήλωση ήταν επιτυχημένη και η μεγαλύτερη από προηγούμενα χρόνια.. ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Μεγαλειώδης συμμετοχή 800 και πλέον δημοτών στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου. Καθολική η αναγνώριση του σημαντικού έργου της Δημοτικής Αρχής. Οι θεατές απόλαυσαν μουσική και χορό από τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας αντάλλαξαν ευχές για το νέο χρόνο εκατοντάδες συμπολίτες, εκπρόσωποι δεκάδων τοπικών φορέων, συλλόγων και σχολείων καθώς και εκπρόσωποι από τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό τομέα, από τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χώρο  και  τον κόσμο των επιχειρήσεων.  

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις χορωδίες των δημοτικών ΚΑΠΗ και της νεανικής χορωδίας του Δημοτικού μας Ωδείου και μετά την ευχολόγηση της πίτας ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου. Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος, περιέγραψε το δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον που ο Δήμος κινείται και αναφέρθηκε σε ένα σύντομο απολογισμό του 2017 για όλα τα βασικά πεδία δράσης με προεξάρχον τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και των νέων κοινωνικών δομών που δημιουργούνται. Τέλος, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό για το 2018 ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων για τη θετική συμβολή τους στο παραγόμενο έργο όπως και τους εργαζόμενους και όλους τους συνεργάτες για την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλουν.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι τιμητικές διακρίσεις. Στην πρώτη φάση απονεμήθηκαν διακρίσεις σε έξι εταιρείες που υποστήριξαν σημαντικά τη λειτουργία του νέου κοινωνικού παντοπωλείου, του κοινωνικού φαρμακείου και συσσιτίου: την εταιρεία «Πράττειν Α.Ε.», τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε.,  το Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, την εταιρεία Koskinidis Packaging, την εταιρεία Lion Farma και την εταιρεία «Τόλης».

Στη συνέχεια τιμήθηκαν οι τέσσερεις εθνικοτοπικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται  στο Δήμο μας και συμβάλλουν στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη: ο Σύλλογος Ποντίων Ταύρου, ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων Σέρρα, ο Σύλλογος Φάρασα Καπαδοκίας Μ.Ασίας και ο Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου- Ταύρου. Στο τέλος της εκδήλωσης, Κρήτες και Πόντιοι μας χάρισαν εντυπωσιακούς χορούς και όμορφα τραγούδια από την περιοχή τους.

Στο κόψιμο της πίτας παρέλαβαν το κομμάτι πίτας από το Δήμαρχο , εκτός από τους Δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων, σχολείων, αθλητικών σωματείων κλπ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και Γεωργία Γεννιά, οι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο  βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Καρράς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

Επίσης, χαιρέτησαν την εκδήλωση, η Τόνια Αντωνίου ως εκπρόσωπος της Προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά. Επίσης αντιπροσωπεία  από την Περιφέρεια Αττικής αποτελούμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες, Νοτίου Τομέα Χρήστο Καπάταη – ο οποίος σημείωσε την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου – Θόδωρο Αγγελόπουλο και Ελισάβετ Τασούλη και την Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη.

Σημαντική και τιμητική για τον Δήμο μας ήταν η παρουσία του Προέδρου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου αντιστρατήγου κ.Κωνσταντίνου Γώγου.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές του κάθε εκπροσώπου, όλοι υπογράμμισαν την προσπάθεια που ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου καταβάλλει για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων και στην ανάπτυξη της πόλης.

Ιδιαίτερη σημασία στη φετινή εκδήλωση είχε η εκπροσώπηση σημαντικών Οργανισμών πανελλαδικής εμβέλειας που εδρεύουν στο Δήμο μας όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Παρευρέθησαν επίσης σημαντικές προσωπικότητες όπως ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ.Σκούτας Παναγιώτης, εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας κ.Π.Κουρουμπλή  όπως και ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπύρος Λάσκος. Επίσης παρευρέθηκαν ο κ.Γιάννης Φεστερίδης εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο κ.Δημήτρης Ναυπλιώτης από τη ΔΗΜΑΡ, ο κ.Γιάννης Νιωτης ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου, ο κ.Θανάσης Ντερέκας πρ.Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ.Βασίλης Σπανάκης πρώην δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, ο κ.Δημήτρης Πλαστήρας Πολιτευτής Β΄Αθηνών, ο κ.Ανδρέου Σωτήρης πρώην Αντιδήμαρχος στον πρ.Δήμο Ταύρου και ο κ.Χαρμπάτσης Λευτέρης πρώην δημοτικός σύμβουλος και οι πρώην Αντιδήμαρχοι κ.Χρήστος Καζάλας και κ.Γιώργος Μενεξής.
Τέλος ως οικοδεσπότες της εκδήλωσης, εκτός βεβαίως του Δημάρχου, παρευρέθησαν και χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Σούτος, οι επικεφαλής δύο εκ των παρατάξεων της μειοψηφίας κ.Άρης Κρεμμύδας και κ.Παναγιώτης Κυριαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των νομικών προσώπων, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και των δύο παραπάνω παρατάξεων της μειοψηφίας, οι πρόεδροι των δύο τοπικών κοινοτήτων καθώς και τοπικοί σύμβουλοι του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δήλωσε:

«Ένοιωσα μεγάλη συγκίνηση και ευχαριστώ από την καρδιά μου τις εκατοντάδες συμπολιτών που κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο στην όμορφη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου μας.
Θέλω να υποσχεθώ σε όλους τους δημότες  ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου και ακόμη περισσότερα ώστε να διευρύνουμε τις υφιστάμενες δομές σε όλα τα πεδία, τα προγράμματα και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχουμε σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες συμπολιτών μας και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες που δοκιμάζονται περισσότερο.
Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και σημαντικών Οργανισμών πανελλήνιας εμβέλειας που παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Η παρουσία τους και η ένθερμη υποστήριξή τους αποτελούν μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας, για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και για εμένα προσωπικά.
Καλή χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, χαρά και αλληλεγγύη».

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο από την κοπή της πίτας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου!


........................

Το Mymosxato ήταν εκεί και σας παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ


ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...