Home » , , , , , , » Ενδιαφέρουσα η ομιλία του Δημητρίου Σταθακόπουλου στο Μοσχάτο (εικόνες - βίντεο)

Ενδιαφέρουσα η ομιλία του Δημητρίου Σταθακόπουλου στο Μοσχάτο (εικόνες - βίντεο)

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 | 3:39:00 μ.μ.

Με εξαιρετική επιτυχία έλαβε χώρα στις 14 Μαρτίου 2018, ομιλία του Δρ. Δημητρίου Σταθακόπουλου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού Μοσχάτο) με θέμα 

 «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τις Οθωμανικές πηγές και τι απέγιναν οι μουσουλμάνοι μετά το 1821 σε Ρούμελη και Μωριά»


"Ομιλία στην Π.Ε.Μ. για το 1821" 

 Την Τετάρτη 14 Μαρτίου η Π.Ε.Μ. φιλοξένησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο βήμα της τον εξαιρετικό ομιλητή και ειδικό σε θέματα της περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 Δρ. Δημήτριο Σταθακόπουλο. Θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Κ.Μ., ήταν η Επανάσταση μέσα από κείμενα και ντοκουμέντα οθωμανικών πηγών και η τύχη των μουσουλμάνων της Ρούμελης και του Μωριά μετά το τέλος της. 

 Ο κ. Σταθακόπουλος, άριστος γνώστης της περιόδου και με πληθώρα στοιχείων, κινήθηκε στο μοτίβο της αναίρεσης της διαθλασμένης ιστορίας όπως αυτή παρουσιάζεται κατά τη νεωτερικότητα. Θεμελίωσε σε ιστορικά δεδομένα και αποδείξεις τη θέση του ότι κάποια δήθεν μυθεύματα, όπως π.χ. η Αγία Λαύρα, η υποστήριξη -έστω και ανομολόγητη- του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄ προς την Επανάσταση και η 25η Μαρτίου ως ημερομηνία έναρξης του αγώνα, είναι ακριβή και ότι η σύγχρονη ερμηνευτική των γεγονότων της Επαναστάσεως δεν είναι τόσο κοντά στην ιστορική πραγματικότητα όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε. Την επιχειρηματολογία του ενίσχυσε με ελληνικές αλλά και οθωμανικές πηγές. Σε πηγές θεμελίωσε και την αναίρεση του ιστορικού ισχυρισμού ότι στον Μωριά και στη Ρούμελη συντελέστηκε από τους Έλληνες μια μουσουλμανική “γενοκτονία”. Παρουσίασε στοιχεία τα οποία έδειχναν τον πραγματικό αριθμό των μουσουλμάνων που κατοικούσαν στις επαναστατημένες αυτές περιοχές της Ελλάδος, την πραγματική τους καταγωγή η οποία δεν ήταν μόνο τουρκική και την τύχη τους η οποία δεν είχε καμία σχέση με μαζική εξολόθρευση. 

 Ο κ. Σταθακόπουλος έκλεισε την παρουσίαση του θέματος με την διαπίστωση ότι στην σύγχρονη πραγματικότητα της μαζικοποιημένης παραπληροφόρησης η στρεβλή παρουσίαση της ιστορίας είναι ισχυρή. Παρόλα αυτά έχει αξία και σημασία να ερευνούμε την αλήθεια και να επιμένουμε να τη διδάσκουμε έστω και σε μικρά ακροατήρια. 

 Τον ομιλητή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Δημητρίου, ο πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Παναγιώτης Χατζηαντωνίου, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, τέως πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ιάκωβος Φαρσεδάκης και πλήθος κόσμου. 

 Δείτε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από το mymosxato
  

..................................

 ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...