Home » , , , , , » Το Μοσχάτο αποχαιρέτησε το Δήμαρχο του, τον Ταξιάρχη Παπαντώνη.

Το Μοσχάτο αποχαιρέτησε το Δήμαρχο του, τον Ταξιάρχη Παπαντώνη.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 | 7:29:00 μ.μ.

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην Δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη. Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν το στερνό "αντίο" στον πρώην Δήμαρχο που άφησε το δικό του στίγμα και έβαλε τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.


Το Μοσχάτο αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/4), τον Ταξιάρχη Παπαντώνη, επι 24 χρόνια Δήμαρχο Μοσχάτου! 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, προκειμένου να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον άνθρωπο ο οποίος συνέδεσε το όνομά του και την δράση του με την αναμόρφωση της περιοχής. 

Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Επίσκοπος Ανδρούσης Ανδρούσης κ. Κωνσταντίος.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου στον επικήδειό του τόνισε χαρακτηριστικά: "Στάθηκες οραματιστής, οδηγός μου για 24 ολόκληρα χρόνια. Μας έκανες να μοιραστούμε και να συνεχίσουμε το όραμα που εσύ μας ενέπνευσες. Μας δίδαξες ήθος, ακεραιότητα, αρχοντιά. Να μη σκύβουμε το κεφάλι στις δυσκολίες, να παλεύουμε για αυτά που πιστεύουμε, να στεκόμαστε στην ουσία και όχι στην επιφάνεια, να είμαστε άνθρωποι.".


Έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Σουτος, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Αντωνακος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατουλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ.Ιωακειμίδης, ο γραμματέας ΕΚΟ της ΝΔ Βασίλης Σπανακης, νυν και πρώην Δήμαρχοι, όπως και πρώην και νυν εργαζόμενοι του Δήμου Μοσχάτου και πλέον του ενιαίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. 

Ήταν όλοι εκεί και πιο πολλοί οι δημότες του Μοσχάτου, που τίμησαν τον επί 24 χρόνια (1986-2010) Δήμαρχο του τόπου. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν, όλοι θυμούνται τον κάλο Δήμαρχο τους.

Η ταφή του Ταξιάρχη Παπαντώνη έγινε στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. 

......................................................

Ο επικήδειος λόγος του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου για τον Ταξιάρχη Παπαντώνη. 

Δείτε αναλυτικά.

Αγαπημένε μας Δήμαρχε, φίλε Ταξιάρχη. 

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ. Οι δικοί σου άνθρωποι, οι φίλοι σου, οι συναγωνιστές και σύντροφοί σου, οι συνάδελφοί σου στην Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες του Μοσχάτου που αγάπησες και υπηρέτησες δεκαετίες ολόκληρες. 

Η πόλη μας πενθεί. 

Είμαστε όλοι θλιμμένοι για το θάνατό σου, γιατί ήσουν μία εμβληματική προσωπικότητα και πρότυπο για όλους μας. Ήσουν παράδειγμα για όλους εμάς τους νεότερους που επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την προσφορά στον συμπολίτη που έχει ανάγκη. 

Σε καιρούς δύσκολους επέλεξες να αγωνιστείς για τη Δημοκρατία, για την ελευθερία, για τη Δημοκρατική Παράταξη, για την Αυτοδιοίκηση και την πόλη σου που αγάπησες και υπηρέτησες, για το Μοσχάτο. 

Οι αγώνες σου σπουδαίοι. Συμμετείχες πριν τη Δικτατορία στο κίνημα του «114» και του 15% για την Παιδεία. 

Στη δικτατορία συμμετείχες στο Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντίστασης. 

Συλλαμβάνεσαι το καλοκαίρι του 1967, φυλακίζεσαι και παραπέμπεσαι σε έκτακτο Στρατοδικείο. Ποτέ δεν αναφέρθηκες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ποτέ δεν χρησιμοποίησες την αντιστασιακή σου δράση για προσωπικούς σκοπούς. 

Αφιέρωσες 35 χρόνια από τη ζωή σου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιλέγοντας να αφήσεις μία λαμπρή καριέρα στην ιατρική. Πάντα ένιωθες δικαιωμένος για αυτή σου την επιλογή. Και αυτή τη δικαίωση την έβρισκες στη διαρκή αγάπη και εκτίμηση των πολιτών του Μοσχάτου στο πρόσωπό σου, οι οποίοι σε εξέλεξαν Δήμαρχο έξι φορές στην πόλη μας. 

Μία πόλη που στήριξες και δυνάμωσες με προσωπικό αγώνα, με όραμα και σκληρή δουλειά. 

Γιατί εσύ άλλαξες την εικόνα του Μοσχάτου, αναβαθμίζοντάς το και θέτοντας ισχυρές βάσεις. 

Δημιούργησες δομές για τους πολίτες μας. Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, δομές πολιτισμού και αθλητισμού, επιλέγοντας να δημιουργήσεις μία πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο. 

Μία πόλη με αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις, με δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, μία πόλη αισθητικά όμορφη με όμορφα δομημένο περιβάλλον. 

Στάθηκες δίπλα στις ανάγκες των πολιτών μας, πάλεψες για εκείνους, αγωνίστηκες ενάντια σε θηρία πολλές φορές. Αγωνίστηκες για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου, έβγαλες τα συρματοπλέγματα που εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία μας, πάλεψες για όλους εμάς! 

Τελευταίο σου κορυφαίο επίτευγμα η ανέγερση του Πολιτιστικού μας Κέντρου, ένα στολίδι για την πόλη μας. 

Σε χαρακτήριζε το ήθος, η αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης. 

Ήσουν ευφυέστατος, με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, με ισχυρή ενσυναίσθηση των καταστάσεων που συνέβαιναν γύρω μας. 

 Όλα τα χρόνια που εργάστηκα στο πλευρό σου, με δίδαξες πολλά. 

Στάθηκες οραματιστής, οδηγός μου για 24 ολόκληρα χρόνια. 

Μας έκανες να μοιραστούμε και να συνεχίσουμε το όραμα που εσύ μας ενέπνευσες. 

Μας δίδαξες ήθος, ακεραιότητα, αρχοντιά. Να μη σκύβουμε το κεφάλι στις δυσκολίες, να παλεύουμε για αυτά που πιστεύουμε, να στεκόμαστε στην ουσία και όχι στην επιφάνεια, να είμαστε άνθρωποι. 

Αγαπημένε φίλε Ταξιάρχη, 

Θέλω να πω στα παιδιά σου, στον Γιώργο και στον Μάριο, στα εγγόνια σου, στη Θαλασσινή-Ελένη και στον Κώστα-Ρωμανό, στις αδερφές σου και σε όλους τους οικείους σου να είναι υπερήφανοι πάντα για εσένα! 

Γιατί αφήνεις πίσω σου ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο κεφάλαιο. Τα στάση ζωής που ακολούθησες, το πρότυπο ανθρωπιάς με το οποίος έζησες, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, την ταπεινότητα και το ήθος. 

Δήμαρχε, σε λίγο θα συναντήσεις την αγαπημένη σου Ελένη και όλους όσους αγάπησες και έφυγαν νωρίτερα από κοντά σου. 

Να έχεις καλό ταξίδι! Σε ευχαριστούμε για ό,τι έκανες για εμάς. 

Θα ζεις στη μνήμη όλων μας.


Το my-mosxato εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Δήμαρχε!Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...