Home » , , , , » 4η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου (πρόγραμμα)

4η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου (πρόγραμμα)

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 | 12:12:00 μ.μ.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 
4η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας!

Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση με το «Σχολείο της Τέχνης» γεμάτη από ομαδικά παιχνίδια, χορό, κινηματογράφο, μουσική, κουκλοθέατρο, παραμύθια, δημιουργική γραφή, καραγκιόζη, μα πάνω από όλα δράση, δημιουργία και διασκέδαση! 

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
18/62018 - 27/7/2018 & 27/8/2018 - 7/9/2018 
7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ. 
Ένα πρόγραμμα για παιδιά 5-12 ετών. 

ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ 

Καλοκαίρι στην πόλη μας! 
Τα παιδιά της πόλης μας δίνουν ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. 

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, το Σχολείο της Τέχνης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με παλιά και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Τα προγράμματα της 4ης Δημιουργικής Απασχόλησης Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας σχεδιάστηκαν για να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να βρεθούν με τους συνομηλίκους τους μέσα σε ένα περιβάλλον δημιουργικής αλληλεπίδρασης, γνώσης και διασκέδασης. 
Φέτος ετοιμάσαμε εργαστήρια δημιουργικής γραφής, μουσικής παιδείας και όπερας, μοντέρνου χορού και κινηματογράφου, αφηγήσεις και κατασκευές, διαδραστικά αλλά και εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια για γνωριμία με την τέχνη. 

Περιμένουμε, λοιπόν, τους μικρούς δημότες μας για ένα δροσερό, δημιουργικό καλοκαίρι, γεμάτο πολιτιστικές δράσεις και διασκέδαση! 

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου 
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου 
Απόστολος Σιώκας 

 Κόστος συμμετοχής για κατοίκους η δημότες Μοσχάτου - Ταύρου.
 • 1 παιδί σε 1 περίοδο 80€, σε 2 περιόδους 150€, σε 3 περιόδους 220€, σε 4 περιόδους 290€. 

• 2 παιδιά σε 1 περίοδο 150 €, σε 2 περιόδους 280€, σε 3 περιόδους 420€, σε 4 περιόδους 560,00€

 Χώροι διεξαγωγής του προγράμματος.
* Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου) 

*Αίθουσα 2-3 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου και Πειραιώς, Ταύρος) 

Όλοι οι χώροι διεξαγωγής του προγράμματος είναι κλιματιζόμενοι

Εγγραφές από 23 Μαΐου μέχρι 16 Ιουλίου 2018 
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 6:00μ.μ.-8:30μ.μ. 
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου) 
Τηλ. 210 9431760 

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6:00μ.μ.-8:30μ.μ. 
Αίθουσα 6 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου και Πειραιώς - Ταύρος) 
Τηλ. 210 3466785  

Οι εγγραφές συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος στους χώρους διεξαγωγής.

Το Πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 δεκαπενθήμερες περιόδους  
Α Περίοδος 18/6/2018-29/6/2018 
Β Περίοδος 2/7/2018-13/7/2018 
Γ Περίοδος 16/7/2018-27/7/2018 
Δ Περίοδος 27/8/2018-7/9/2018 

Επικοινωνία - Διοργάνωση: 
CHEERY TREE production & creation 
Κλαζομενών 20 ΤΑΥΡΟΣ 
Τ.Κ. 17778 
Τηλ. 210 3450376 
www.cherrytree.gr 
info.cherrytreeproduction@gmail.com 
Τηλ. 6978 409945  
info.cherrytreeproduction@gmail.com www.facebook.com/cherrytreeproduction


ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όλων των μορφών της τέχνης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα θέματα και παράλληλα αξιοποιούν και αναδεικνύουν στοιχεία του χαρακτήρα τους μέσα από την ομαδική δράση. Το «Σχολείο της Τέχνης» αποτελεί μία νέα πρόταση στον χώρο των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με εργαστήρια δημιουργικού παιχνιδιού. Είναι ένας χώρος όπου οι έννοιες Σχολείο-Τέχνη-Παιχνίδι συναντιούνται δημιουργικά και συνενώνουν την αξία και τον ρόλο που διαδραματίζουν. 

 Το «Σχολείο της Τέχνης» προσφέρει στα πρωινά των παιδιών συναντήσεις γεμάτες δημιουργία, παιχνίδι και κατασκευές. Διάφορες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική το θεατρικό παιχνίδι, η όπερα, κινηματογράφος, το θέατρο σκιών, η ιστορία της τέχνης, η δημιουργική γραφή αλλά και πολλά άλλα καθώς και διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν τα πιο ξεχωριστά εργαστήρια τα οποία στοχεύουν να αναδείξουν την δημιουργικότητα των παιδιών, ενώ παράλληλα τα βοηθούν να αναπτύξουν και να εκφράσουν ελεύθερα την καλλιτεχνική τους φύση. 

Καλλιτεχνική δ/νση: Αλεξάνδρα Κερασίδου 
Σύμβουλος Πολιτισμού-σχεδιάστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων τέχνης για παιδιά και ενήλικες. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 
Αν κάποιος μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία τότε σίγουρα μπορεί και να τη γράψει. Στόχος μας είναι να πείσουμε τα παιδιά ότι εφ' όσον σκέφτονται κάτι με το μυαλό τους, τότε σίγουρα μπορούν και να το γράφουν με το ...χέρι τους βασιζόμενοι στην αρχή ότι ο κάθε ένας από μας είναι «εν δυνάμει» συγγραφέας! 

Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας 
Είναι μια σε βάθος περιήγηση σε βασικούς σταθμούς της μουσικής. Τα παιδιά μέσα από τα εργαστήρια θα γνωρίσουν μουσικά όργανα, συνθέτες και μουσικές περιόδους της μουσικής, βασικές έννοιες της μουσικής θεωρίας, κανόνες μελωδικής ερμηνείας και ρυθμού και θα αναπτύξουν πνεύμα συνεργατικότητας μέσα από ομαδικά μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες. 

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας, κουκλοθέατρο 
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν βήμα - βήμα και θα πειραματιστούν τα ίδια, στον σχεδιασμό και την δημιουργία ενός κουκλοήρωα, τον οποίο φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους. Μέσα από την επαφή τους με μια ποικιλία ευφάνταστων υλικών, θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν πρώτα την κούκλα και με ποιο τρόπο θα πρέπει να δίνουν έμφαση στη κίνηση της. 

Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών, Καραγκιόζη 
Το θέατρο σκιών προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση, γίνεται ευχάριστο παιχνίδι, αφήνει την φαντασία των παιδιών να μεγαλουργήσει και προσφέρει μια ευκαιρία για δημιουργία και έκφραση, μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα την προφορική λαϊκή μας παράδοση. 

Εργαστήρι Μουσικού 
Θεάτρου Ένα διαδραστικό εργαστήρι με σκοπό την βιωματική γνώση πάνω στο Μουσικό Θέατρο, το Μιούζικαλ, την Οπερέτα και την Όπερα όπου δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα αριστουργήματα του Μουσικού Θεάτρου και ιδίως έργα που έχουν ως βάση τα πιο γνωστά παραμύθια όπως τη Σταχτοπούτα, Χάνσελ και Γκρέτελ, τον Μαγικό Αυλό και άλλα., με βιντεοπροβολές και ακροάσεις από τις πιο όμορφες παραστάσεις που έχουν δοθεί σε όλο τον κόσμο. 

Αφηγήσεις παραμυθιών 
Αγαπάμε τα παραμύθια και κάθε μορφή λόγου, γραπτή ή προφορική, που μεταδίδει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση. Από τα παραμύθια της λαϊκής παράδοσης, στα κλασικά και τις σύγχρονες αστικές ιστορίες, όλα εδώ βρίσκουν τον φυσικό τους χώρο. Από τους μύθους του Αισώπου όπου θα συναντήσουμε τις χελώνες, τον κάβουρα και την αλεπού, στα κάστρα, τους ιππότες, και τους δράκους, ακολουθούμε την λαϊκή παράδοση και φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι. 

Εικαστικό εργαστήρι 
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά, να επεξεργαστούν διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και να εντοπίσουν τις δυνατότητες τους δημιουργώντας ατομικά και ομαδικά έργα ζωγραφικής και κατασκευές. 

 Θεατρικό παιχνίδι 
 Μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καταλαβαίνουν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο των μεγάλων, ένα δυνατό μέσο έκφρασης που προσφέρει στο παιδί δημιουργία και το μέσο προσέγγισης της θεατρικής τέχνης. Το παιδί καλείται να συμμετάσχει σε ολόκληρη τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού, να αναλάβει ρόλους, να βιώσει το θεατρικό φαινόμενο. 

Μοντέρνος χορός 
Ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης. Είναι μια μορφή τέχνης που καλλιεργεί πνευματικά και σωματικά τα παιδιά. Είναι μια τέχνη που γίνεται ομαδικά, οπότε τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συγκεντρώνονται, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθά στη στάση του σώματος τους. 

Επιτραπέζια Παιχνίδια 
Τα επιτραπέζια δεν έχουν ηλικία και υπόσχονται αμέτρητες στιγμές γέλιου, σκέι])ης και διασκέδασης με τους φίλους μας. Τα επιτραπέζια παιχνίδια ήταν διαδεδομένα σε όλους τους πολιτισμούς από τα αρχαία χρόνια ενώ αποτελούν ένα εναλλακτικό και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό εργαλείο κάνοντας μας να μάθουμε περισσότερα για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις κουλτούρες τους. 

Κινηματογράφος 
Ο κινηματογράφος, ως ένα «ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντές του ανθρώπου, φέρνοντάς τον σε επαφή με ετερόκλητους πολιτισμούς. Με ταινίες που έχουν αποσπάσει βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου, προσφέρουμε στο παιδί την αισθητική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική παιδεία και τη δημιουργική έκφραση.

Θεματικά διαδραστικά παιχνίδια 
Ψάχνοντας τον θησαυρό μέσα από γρίφους που είναι κρυμμένοι παίζουμε με το κυνήγι θησαυρού, τις μουσικές καρέκλες, το γελαστό μπαλόνι και πολλά άλλα... 

Ιστορία της τέχνης
Ποια τα σύγχρονα ρεύματα της ζωγραφικής, τι ξέρουμε για τους μεγάλους ζωγράφους όλων των εποχών, πως ξεχωρίζουμε τα διάφορα χαρακτηριστικά των εποχών. Αυτά και πολλά άλλα μας περιμένουν για να τα γνωρίσουμε από κοντά.

ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...