Home » , , , , , , » "Κυριακή Πρωί στο Ωδείο" Σοφία Βέμπο - Μίμης Τραϊφόρος, στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου.

"Κυριακή Πρωί στο Ωδείο" Σοφία Βέμπο - Μίμης Τραϊφόρος, στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 | 4:34:00 μ.μ.

Κυριακή Πρωί στο Ωδείο: Σοφία Βέμπο - Μίμης Τραϊφόρος 
Κυριακή 20 Μαΐου 2018 | 11:00 | είσοδος ελεύθερη 
Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου 
Καραολή Δημητρίου & Λυκούργου, Μοσχάτο | Τ. 210 4833 230 | www.odeiomt.gr 

Το Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου και το Piano Plus Festival σας προσκαλούν την Κυριακή 20 Μαΐου στις 11 το πρωί σε ένα ακόμη εκπαιδευτικό Κυριακάτικο πρωινό αφιερωμένο στα τραγούδια που τραγούδησε η Σοφία Βέμπο και για τα οποία στίχους έγραψε ο Μίμης Τραϊφόρος. Μια γιορτή χορωδιακής μουσικής στην οποία συμμετέχουν τέσσερα χορωδιακά σύνολα που περιλαμβάνουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, φοιτητές, αλλά και ενήλικες, και όλους όσους αγαπούν τη φωνητική μουσική και ακολουθούν την όμορφη αυτή χορωδιακή παρέα της Χορωδίας Ενηλίκων του Piano Plus Festival, που φέτος ολοκληρώνει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας της. 

Το 2018 σηματοδοτείται από την πάροδο 40 και 20 χρόνων από το θάνατο των Σοφίας Βέμπο και Μίμη Τραϊφόρου αντίστοιχα και η Χορωδία Ενηλίκων του Piano Plus Festival θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στις δύο μεγάλες αυτές μορφές του ελληνικού τραγουδιού, με τραγούδια σε πρωτότυπη μεταγραφή για τρίφωνο χορωδιακό σύνολο που έχει γίνει ειδικά για τη Χορωδία του Φεστιβάλ από τον μαέστρο της, κ. Παναγιώτη Τσουκνίδα. Η εποχή Σοφίας Βέμπο - Μίμη Τραϊφόρου ξαναζωντανεύει μέσα από τα γνωστότερά τους τραγούδια, όλα σε στίχους Μίμη Τραϊφόρου και γραμμένα, άλλα για τη φωνή της Σοφίας, και άλλα που απευθύνονταν σ’ αυτήν και τα χρόνια που βρίσκονταν μακριά. Πρόκειται για μια παρουσίαση των τραγουδιών από τις συμμετέχουσες χορωδίες με πιάνο, αφήγηση, κείμενα, εικόνες και βίντεο που μας μεταφέρουν περιστατικά από τη ζωή τους και μας βάζουν στην ατμόσφαιρα της εποχής. 

Η Χορωδία Ενηλίκων του Piano Plus Festival στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, έχει αυξήσει τον αριθμό ενεργών μελών στα 30, έχει ήδη αρκετές επιτυχημένες παρουσιάσεις σε συναυλίες, σε χώρους όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Πολιτιστικό Κέντρο ‘Θεόδωρος Αγγελόπουλος’, το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και αλλού, στο Φεστιβάλ ‘Ιωνικές Γιορτές’ στη Νέα Σμύρνη, σε συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα (Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ‘Η Μεγαλόχαρη’), και έχει συνεργαστεί με άλλες χορωδίες και σύνολα (Χορωδία της Άνοιξης, Χορωδία Λυρείου Παιδικού Χωριού κ.ά.). Βασικός άξονας της χορωδίας είναι η προσφορά πολιτισμού στο ευρύ κοινό της πόλης, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν δωρεάν σε ένα ζωντανό και δημιουργικό σύνολο που συνεχώς εξελίσσεται και μεγαλώνει. 

Συμμετέχουν οι Χορωδίες: 
Χορωδία Ενηλίκων του Piano Plus Festival 
Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου-Ταύρου 
Χορωδία της Άνοιξης - 1ου Γυμνασίου Ταύρου 
Πιάνο παίζει ο Ανδρέας Ξενόπουλος 
Διευθύνει ο Παναγιώτης Τσουκνίδας 

Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου 
Καραολή Δημητρίου & Λυκούργου, Μοσχάτο 
Τ. 210 4833 230 | www.odeiomt.gr | dhmodeio@yahoo.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...