Home » , , , , , » Ανακοίνωση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου!

Ανακοίνωση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 | 4:44:00 μ.μ.

Ανακοίνωση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου 


Συνεδρίασε τη Δευτέρα 14-5-2018, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου, η οποία είχε συγκροτηθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου. Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή αφού άκουσε τις απόψεις του Δημάρχου και μετά από διαλογική συζήτηση των μελών κατέληξε ομόφωνα στα εξής: 

1. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου τιμά και αναγνωρίζει τη διαχρονική προσφορά της Κοινωνικής Μέριμνας στην κοινωνία του Μοσχάτου. 

2. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου βοηθά την Κοινωνική Μέριμνα όπως βοηθά και όλα τα σωματεία του Δήμου μας. Πρόσφατα μάλιστα εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 8.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν στο ίδρυμα από την Καλλιθέα μετά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε στέγη γερόντων. 

3. Για την πορεία και την προοπτική της Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και για τις αποφάσεις για το μέλλον της, αρμόδιοι - σύμφωνα με το καταστατικό της - είναι τα συλλογικά όργανα της Κοινωνικής Μέριμνας και συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εξελεγκτική Επιτροπή και η Γενική Συνέλευση των μελών της. Κανείς άλλος δεν μπορεί να αποφασίσει για λογαριασμό της Κοινωνικής Μέριμνας εξ ονόματός της. 

4. Με δεδομένο ότι εδώ και ένα μήνα περίπου δεν υφίσταται διοίκηση στην Κοινωνική Μέριμνα αφού η ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου υπήρξε άγονη, πιστεύουμε και προτείνουμε, η εξελεγκτική επιτροπή, σύμφωνα με το καταστατικό, να αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση των μελών προκειμένου να προταθεί προς το αρμόδιο Ειρηνοδικείο ο διορισμός προσωρινής διοίκησης ώστε η Κοινωνική Μέριμνα να λειτουργεί χωρίς προβλήματα που συνδέονται με την εξυπηρέτηση των γερόντων καθώς και τη διεκπεραίωση θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους της δομής. 

5. Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που θα οριστεί, θα επιμεληθεί για την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου. 

6. Η Γενική Συνέλευση της Κοινωνικής Μέριμνας δικαιούται και οφείλει να συζητήσει αναλυτικά όλες τις πιθανές λύσεις ή προτάσεις με σκοπό τη μελλοντική απρόσκοπτη λειτουργία της. 

7. Εφόσον η Εξελεγκτική Επιτροπή αναλάβει την πρωτοβουλία για σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, εμείς από την πλευρά μας κάνουμε έκκληση για την παρουσία όλων των μελών σε αυτή. 

8. Η Κοινωνική Μέριμνα αποτελεί στολίδι για την πόλη και η κοινωνία του Μοσχάτου οφείλει να την στηρίξει. Τονίζουμε δε ότι η αυτοτέλεια της λειτουργίας της Κοινωνικής Μέριμνας δίνει απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι η Κοινωνική Μέριμνα μπορεί να αποτελέσει χώρο οποιουδήποτε τύπου αντιπαραθέσεων. 

9. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα των αρμοδίων οργάνων της Κοινωνικής Μέριμνας. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου θα συνεχίσει να είναι αρωγός και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα της Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής: ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο κ. Γρούμπας Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Δαμηλάκος Γιώργος, Αντιδήμαρχος ∆ημοτικής Ενότητας Ταύρου, η κα. Καραβία Βασιλική, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας, ο κ. Κρεμμύδας Άρης, Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου», η κα. Λεγάκη Αναστασία, Δημοτική Σύμβουλος – Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωμένοι Κερδίζουμε» ο κ. Μελίστας Θανάσης, Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Μπούτσης Αντώνης, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Συμμετείχαν επίσης ο κ. Αντωνάκος Μανώλης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου και η κα. Κατσούγκρη Κωνσταντίνα, Δ/ντρια Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...