Home » , , , , , » Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου (κλείστε ραντεβού)

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου (κλείστε ραντεβού)

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 | 4:24:00 μ.μ.

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, οι αιτήσεις  για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Τα ραντεβού για τον έλεγχο θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.


Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου 

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα. 

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση. Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. 

 Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. 

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε. συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού» , με χορηγό εταιρεία την ESSITY και τα προϊόντα ΤΕΝΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου –Ταύρου θα βρίσκεται: 

23 & 24 Μαΐου 2018, Αίθουσα 7 Δημ. Σφαγείων Ταύρου Τηλέφωνο για ραντεβού: 2103426414 (09.00-13.00) 

 25 & 26 Μαΐου 2018, S.M. Σκλαβενίτης (Πέτρου Ράλλη) Τηλέφωνο για ραντεβού: 2106456713 (11.00-14.00) 

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 14 Μαΐου με σειρά προτεραιότητας. 

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο. 

· Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών. 

· Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες. 

· Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό. 

· Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά). 

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά. 

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. 

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...