Home » , , , , » "Ο Άγνωστος του τρένου" Θεατρική παράσταση στην Καλλιθέα!

"Ο Άγνωστος του τρένου" Θεατρική παράσταση στην Καλλιθέα!

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 | 6:59:00 μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ - ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ 

Τελευταία παράσταση για την φετεινή σεζόν της Θεατρικής Ομάδας Μελών και Φίλων της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών με το Μονόπρακτο της Κωνσταντίνας Δούκα 

Ο Άγνωστος του τρένου στον υπέροχο κήπο της οικίας Λασκαρίδου (οδός Λασκαρίδου 120 &Φιλαρέτου) στις 11 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη και στις 7.30 μ.μ.Η Καλλιθέα, λοιπόν θα έχει την τιμή να απολαύσει ακόμη μια φορά την πετυχημένη αυτή παράσταση που μέσα στην χειμερινή περίοδο φιλοξενήθηκε ήδη άλλες δυο φορές στην πόλη μας και η μεγάλη της απήχηση στο κοινό την ξαναφέρνει κοντά μας. 

Το έργο. 

Ο άγνωστος του τρένου είναι ένα μονόπρακτο της Κωνσταντίνας Δούκα το οποίο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, στα πλαίσια των πνευματικών και πολιτιστικών της εκδηλώσεων την άνοιξη του 2017. Έκτοτε ανεβαίνει και παίζεται συνεχώς σε Αθηναϊκές αιθουσες με μεγάλη επιτυχία. 

Η συγγγραφέας αυτού του μονόπρακτου η οποία επίσης και το σκηνοθετεί Κωνσταντίνα Δούκα, πολυβραβευμένη θεατρική συγγραφέας –π.χ. έργο Η Σοφίτα το οποίο και ανέβηκε στην Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 1997-1998-.στης οποίας την εργογραφία συναντάμε διηγήματα και πεζό λόγο γράφει στο εισαγωγικό της σημείωμα στην έντυπη έκδοση του μονόπρακτου: 

<Αφιερώνεται στους ένδεκα συναδέλφους ποιητές και πεζογράφους, φίλους, πρωταγωνιστές αυτού του έργου μου, που με στήριξαν αυθορμήτως με την αγάπη τους κι έκαναν σκοπό τους τη δημόσια ανάδειξη του έργου, τους πνευματικούς ανθρώπους, που μπορεί να αποτελέσουν άριστα τον πυρήνα μιας νέας θεατρικής κίνησης, παραμένοντας πιστοί στη μαγείια του θεάτρου>. 

Η παράσταση 

Ζωντάνια, καλές ερμηνείες, γρήγορες εναλλαγές σκηνών, αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα η συνολική ‘αποτίμηση’ για το ανέβασμα στην σκηνή του μονόπρακτου Ο Άγνωστος του τρένου της Κ. Δούκα. 

Μια ομάδα σύγχρονων χαρακτήρων ,ανθρώπων σαν και μας, συναντιώντε χωρίς να συναντιώντε, μιλούν χωρίς να μιλούν, υπάρχουν χωρίς να υπάρχουν… Το γραφείο ενός διευθυντή, ο σταθμός ενός τρένου… Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται, συζητήσεις, γνωριμίες, επαφές, πρωταγωνιστές και δεύτεροι ρόλοι ,όλοι σημαντικοί και ερμηνευμένοι καλά από τους ερασιτέχνες -λογοτέχνες ηθοποιούς της ομάδας , θέμα και ρόλοι να …πραγματεύονται και να… παιδεύονται με την μάστιγα της εποχής μας την μοναξιά του ανθρώπου. 

Μοναξιά, κενότητα, αποξένωση, έλλειψη επαφής-επικοινωνίας μεταξύ των ηρώων του μονόπρακτου δηλαδή ότι ακριβώς συμβαίνει και στην καθημερινότητα μας. Ακριβώς εδώ ίσως να οφείλετε η επιτυχία της παράστασης αυτής με την μεγάλη αποδοχή από τους θεατρόφιλους… τα υπόλοιπα επι σκηνής… Αλλά όμως μήπως τελικά από την διαστρεβλωμένη αντίληψη της ζωής που μας έχει οδηγήσει αναπόφευκτα η σύγχρονη και διαδυκτιακή ζωή μας, υπάρχει τρόπος απεγκλωβισμού; Επί σκηνής… 

Ερμηνευτές. 

Στέλλα Θανοπούλου, Νίκος Ιωσήπου, Κατερίνα Καλλέργη, Αντώνης Κομίνης, Νέλλη Β. Λαγάκου, Άντα Μ ανιαδάκη, Αλέκος Ποούλος, Χρήστος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Σταυράκης, Ελένη Τσαγανού και Χρήστος Τσούκας οι ερμηνευτές του ποιοτικού αυτού μονόπρακτου της Κωνσταντίνας Δούκα. 

Λογοτέχνες, ποιητές και συγγραφείς οι ερασιτέχνες ηθοποιοί -ερμηνευτές του έργου μια ‘ιδιαιτερότητα’ που αξίζει τον κόπο έστω και μια φορά να την βιώσετε. Αγαπημένοι σε όλους μας συγγραφείς και ποιητές μέλη της ΕΕΛ που ανεβάζουν έργα συναδέλφων τους με στόχο την προόθηση τους. .. 

Ο κήπος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λασκαρίδου ,της πατρικής οικίας της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου, είναι ο τόπος συνάντησης των θετρόφιλων της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών στις 11 του Ιούλη, ημέρα Τετάρτη και στις 7.30 μ.μ. 

Τασσώ Γαΐλα 
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια 

ΠΗΓΗ  https://my-mosxato.blogspot.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...