Home » , , , , » 1.264.000€ για την ανάπλαση της πλατείας Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μεταμόρφωσης Μοσχάτου)

1.264.000€ για την ανάπλαση της πλατείας Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μεταμόρφωσης Μοσχάτου)

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 | 5:29:00 μ.μ.

Ένα νέο έργο, την ανάπλαση της πλατείας Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μεταμόρφωσης) στο κέντρο του Μοσχάτου, με τη χρηματοδότηση ύψους 1.264.622,80 ευρώ από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.  


Ανάπλαση πλατείας Μεταμόρφωσης Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, προϋπολογισμού 1.264.622,80 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (21/06/2018) ενέκρινε το έργο με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Δ.Κ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 1.264.622,80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και θα εκτελεστεί από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. 


Η περιοχή ανάπλασης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Μοσχάτου, αποτελείται από την πλατεία Μεταμόρφωσης καθώς και από τους όμορους δρόμους σε αυτή, την οδό Κνωσού, τμήμα της οδού Θερμοπυλών και την οδό Κορίνθου.Η συνολική έκταση της περιοχής είναι περίπου 6,7 στρέμματα από τα οποία τα 2.200 τ.μ. τα καταλαμβάνει η κυρίως πλατεία, ενώ τα 4.500 τ.μ. οι όμοροι οδοί και τα πεζοδρόμια.

Σκοπός του έργου, είναι η ενεργειακή, λειτουργική, και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης και των όμορων οδών σε στόχο να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.


Ο σκοπός αυτός θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, με την δημιουργία ενιαίας μεγαλύτερης επιφάνειας πλατείας, με την λειτουργική εκμετάλλευση χώρων πρασίνου με καθιστικά παγκάκια, με την αναβάθμιση της παιδικής χαράς και την οριοθέτηση χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων καθώς και με τον διαχωρισμό «λωρίδας κυκλοφορίας» για την ανεμπόδιστη κίνηση οχημάτων ανάγκης. Επίσης θα υπάρχει πρόσβαση και για ΑΜΕΑ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθήνας, Χρήστος Καπάταης στην εισήγησή του προς το Π.Σ. ανέφερε μεταξύ άλλων: « Προστίθεται ένας ακόμα κρίκος στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών Μοσχάτου – Ταύρου και αυτό έρχεται σε συνέχεια του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στην ευρύτερη περιοχή της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου».Στη χθεσινή του συνεδρίαση Περιφερειακό Συμβουλίου έλαβε μέρος και ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου μετά το πέρας της συνεδρίασης ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Μία ακόμα διεκδίκηση μας βρήκε ανταπόκριση, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 1.264.000€ για την ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης και των όμορων δρόμων και πεζοδρομίων. Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αφορούν τη δημιουργία ενιαίας επιφανείας πλατείας με αύξησή της από 700 τ.μ. στα 1.000 τ.μ., την εκμετάλλευση των χώρων πρασίνου με ανθεκτικό γκαζόν και την τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια). Θα υπάρξει ρύθμιση των χώρων κίνησης για οχήματα, πεζούς και για πρόσβαση για ΑμεΑ. Επίσης θα αναβαθμιστεί η παιδική χαρά και θα οροθέτηθούν οι χώροι τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων. Με έργο τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών."


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττική η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης Μοσχάτου προϋπολογισμού 1.264.000€ 

 Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση της ανάπλασης της πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο από την Περιφέρεια Αττικής. Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση για το έργο αυτό, βασισμένο στη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και η οποία υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής. Ο προϋπολογισμός της ανάπλασης ανέρχεται στο 1.264.000€. 

 Σκοπός της ανάπλασης είναι η ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και των όμορων δρόμων και πεζοδρομίων της, με στόχο να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. 

 Η συνολική έκταση της περιοχής ανάπλασης είναι 6,7 στρέμματα από τα οποία τα 2.200 τ.μ. τα καταλαμβάνει η κυρίως πλατεία και τα 4.500 τ.μ. οι όμοροι δρόμοι κα τα πεζοδρόμια. 

 Συγκεκριμένα η μελέτη προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής: 

• Δημιουργία ενιαίας επιφάνειας πλατείας (αύξηση αυτής από 700 m² σε 1.000 m²) 

• Επιφάνειες με πλάκες ψυχρών και φωτοκαταλυτικών χαρακτηριστικών 

• Ενίσχυση της φύτευσης 

• Εκμετάλλευση των χώρων πρασίνου με ανθεκτικό γκαζόν 

• Χρήση νερού με πίδακες χαμηλής κατανάλωσης – Δημιουργία «ηχοπετάσματος» 

• Δημιουργία ζωνών χρήσης (Κύρια πλατεία – Χώροι κίνησης – Πράσινο) 

• Αισθητική αναβάθμιση της πλατείας (ενδοδαπέδια φωτιστικά, πίδακες νερού, γκρι/λευκή αμμοβολισμένη τσιμεντόπλακα κλπ.) 

• Νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης, τεχνολογίας led 

• Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ 

• Αναβάθμιση παιδικής χαράς και χώρων τραπεζοκαθισμάτων 

 Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το έργο τα εξής: «Μια ακόμα διεκδίκηση του Δήμου πήρε το δρόμο της υλοποίησης. Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, αφού παρουσιάσαμε μια μελέτη πλήρη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη. Η ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο εντάσσεται σε ένα σύνολο έργων σε όλο τον Δήμο που έχουν σαν σκοπό τη λειτουργική, αισθητική και βιοκλιματική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την εκπόνηση της μελέτης, όπως και την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, κ. Χρήστο Καπάταη για την έγκριση της χρηματοδότησης. Με έργο τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών». 

 Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...